• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Zuljevi

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Poruke
9.398
Broj reagovanja
658
Kako da se oslobodite žuljeva

Sa dolaskom sunčanih dana sigurno ćete poželeti da što više vremena provodite van kuće, a ono što nikako ne biste voleli jeste da vam prijatnu šetnju pokvari žulj na stopalu. Prilikom kupovine obuće dobro obratite pažnju na njenu udobnost, a ako je žulj već nastao pokušajte da ga što pre izlečitesami ili se obratite lekaru.


5812_shutterstock_43247470_iff.jpg
ZATVORENI ŽULJEVI

Zatvoreni žulj se ni slučajno ne sme probijati, jer inače bakterije ili virusi mogu ući u ranu i inficirati je. Zaštitite oštećeno mesto i sačekajte da žulj sam pukne a zatim ga dezinfikujte.

OTVORENI ŽULJEVIAko je rana već otvorena, neophodno je da je očistite, namažete kremom ili pospete praškom za rane i prekrijete flasterom. Ako primetite da vas cipele uvek žuljaju na istom mestu, flaster možete zalepiti i preventivno.
Blic zena
I nisu neki saveti..pihh:rolleyes:
 

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Poruke
2.317
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
.........ja sam imala ovaj zatvoreni zulj pre par godina....skoro nedelju dana nisam mogla da hodam...nalazio se na peti... to je strasan zulj...:(

...toliko strasan...i bolan....da sandale od kojih sam dobila taj zulj vise nikada nisam obula....
 
Vrh Dno