• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Zovi ako ti treba 100 evra

Zovi ako ti treba 100 evra

Pre možda dvadeset dana predsednik države najavio je da će država pomoći svim punoletnim građanima Srbije da lakše prebrode krizu nastalu zbog pandemije koronavirusa.

Pomoć je jednokratna, iznosi 100 evra u dinarskoj protivvrednosti. Dodao je i da će ta novčana pomoć leći na tekuće račune građana kada prođe vanredno stanje.

Bila sam zapanjena kada sam čula za tih 100 evra. Setila sam se Dinkića i obećanih 1000 evra.

Nisam videla smisao u tome da taj novac dobiju svi linearno.

100 evra ili 11.800 dinara po kursu NBS ne znači ništa direktorima velikih privatnih kompanija, popularnim starletama i njima sličnim.

100 evra je mala suma novca za nezaposlene samohrane roditelje, oni ne znaju gde će pre da ih potroše. Da plate račun za struju ili da kupe deci nove patike?

Razmišljala sam kako je nepravedno da svi dobijaju isto, a imaju različita primanja.

Juče se desio preokret. 100 evra će dobiti svi penzioneri i svi korisnici socijalne pomoći. Ostali građani, koji žele novac moraće da zovu call centar i da ostave svoje podatke ili da se prijave online.

Promena u vezi isplate nastala je „zbog tajkuna koji su se bunili“..tako nekako je to obrazložio ministar sa lažnom diplomom.

Kao Kalimero ponoviću dva puta: To je nepravda! To je nepravda!

Korisnici socijalne pomoći dobijaju oko 8 hiljada dinara mesečno.

Postoje penzioneri koji dobijaju manje od 20 hiljada a postoje penzioneri čija je penzija oko 100 hiljada dinara mesečno.

Da li je realno, da li je normalno da svi dobiju istu sumu? Penzionerima koji imaju oko a možda i preko 100 hiljada ništa ne znače tih 100 evra.

Okej, dobiće svi oni taj novac. A šta je sa ostalim građanima?

I ptičice na grani znaju o čemu se radi. Država nema 600 miliona evra viška u budžetu da ih pokloni građanima. I zato su u priču ubačeni „tajkuni“.

Da li misle da će svi ti koji dobiju novac glasati na izborima za sadašnju vlast? Da li je reč o otvorenoj kupovini glasova?

Sigurna sam da neće svi penzioneri glasati za ovu vlast kada budu izbori. Za korisnike socijalne pomoći ne znam.

Užasno je mala reč kojom može da se opiše ponižavanje građana.

Da bi dobio 100 evra svaki građanin koji ne spada u kategoriju penzionera ili u kategoriju korisnika socijalne pomoći moraće da zove call centar i ostavlja svoje podatke.

Ko garantuje sigurnost ličnih podataka građana? Ko garantuje da će call centar biti uvek dostupan? Da li svi građani imaju mogućnost da se prijave online?

Odgovor je jedan na sva ova pitanja. NE.

Osećam mučninu kad pomislim na sve ovo.

Bolje da ništa nisu obećavali. Bolje da su novac namenjen za podelu građanima prebacili u fond za lečenje teško bolesne dece. Bilo bi normalnije. Bilo bi humanije.

Ovo je neko skromno moje mišljenje, ne znam koliko sam i da li sam uopšte u pravu.

Napisano 25.04.2020.
 

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Poruke
15.593
Broj reagovanja
14.746
Horoskop
Ribe
Ne znam Džudi, verovatno si u pravu.
Osim za ovaj kol centar, ne moraš da zoveš, ima aplikacija na netu. Stavila sam link tamo u temi.
A što se tiče naših ličnih podataka, svi ih već imaju tako da...
 

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
Starosedelac
Učlanjen(a)
19.01.2013.
Poruke
4.043
Broj reagovanja
2.703
Horoskop
Lav
Taco, ja sam, nažalost, u invalidskoj penziji i novac je legao na račun i več potrošen:kul:

Nemaju svi internet ili ne znaju da ga koriste ( to znam kad vidim redove ispred pošte ili banke- čini mi se da mali broj ljudi koristi e banking ).

OK, novac mi je bio potreban, ali ipak osećam i mislim da su nepravedno podelili tih 11 hiljada i nešto dinara.
 
Vrh Dno