- Učlanjen(a)
- 12.02.2009.
- Broj reagovanja
- 16.890
- Horoskop
- Ovan
Ovu temu otvaram danas, na dan ubistva Zorana Đinđića. Odmah da razjasnim neke stvari sa onima koji ga ne vole ili ne cene. I ne morate, i ne tražim to. I poštujem vaš stav i mišljenje. Otvorite novu temu i pišite o kome želite. Možete ovde ostaviti svoj komentar (pozitivan ili negativan) o njemu, ali molim vas, bez vređanja, budimo civilizovani.
Zoran Đinđić je kao i svi mi, imao i vrlina ali i mana. Ono što svakako niko ne može negirati, bio je izuzetno obrazovan, i imao je viziju. Znao je šta želi i radio je na ostvarenju tog cilja.
Zašto sam ga voleo i zašto mislim da je Srbija mnogo izgubila njegovim ubistvom:
- nije govorio ono što narod želi čuti, već ono što je mislio,
- a ono što je mislio, to je i radio.
Ko danas ovako govori?

Zoran Đinđić je kao i svi mi, imao i vrlina ali i mana. Ono što svakako niko ne može negirati, bio je izuzetno obrazovan, i imao je viziju. Znao je šta želi i radio je na ostvarenju tog cilja.
Zašto sam ga voleo i zašto mislim da je Srbija mnogo izgubila njegovim ubistvom:
- nije govorio ono što narod želi čuti, već ono što je mislio,
- a ono što je mislio, to je i radio.
Ko danas ovako govori?
* Moj prioritet je da uklonim sve prepreke koje vode ka ubrzanom vraćanju zemlje u Evropu, ne razmišljajući da li su te prepreke na opravdan ili neopravdan način postavljene.
* Želimo modernu Srbiju koja će se takmičiti sa drugima i imati glavnu ulogu na Balkanu, u kojoj će biti malo trutova, a mnogo radilica.
* Reforme su uvek plivanje uz vodu. Reforme su uvek sukobi s mentalitetom, nasleđem, interesima, entropijom i inercijom.
* Moto koji me vuče napred je: nikada se ne predaj. Ako kreneš u preticanje, dodaj gas. Radi ono što smatraš da je ispravno, ne ono što će većina da podrži.
* Prevarenim se može smatrati samo onaj deo naroda koji je verovao da će s dolaskom političke demokratije automatski doći ekonomsko blagostanje.
* Moramo kao narod da odrastemo i kao ljudi da prihvatimo cenu tog odrastanja.