• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Zlopamtilo

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Poruke
8.976
Broj reagovanja
4.861
Horoskop
Lav
Da li i koliko dugo ste u stanju da pamtite reci,postupke drugih koje su Vam nanele bol?

Da li ste samo zlopamtilo ili volite i da dobijete prilike za osvetu...?
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.421
Broj reagovanja
16.395
Horoskop
Ovan
Kao mladji, bas sam bio zlopamtilo. I nisam se libio osvete, ali vremenom omeksavam i u tom pogledu.
Ali, znam da drzim do sebe, da neke stvari nikada ne oprostim, mada vise nemam zelju da se bilo kome svetim. To dozivljavam kao sopstveni poraz.
 

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Hm, hm. Nisam zlopamtilo ali ne znam kako bi se protumačila moja omiljena uzrečica "opraštam ali ne zaboravljam" ili
"pamti pa vrati"
 

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Poruke
10.148
Broj reagovanja
11.256
Horoskop
Ovan
Anči ima odličnih tema koje su ostavljene u stranu, a o kojima se može puno pisati. Šteta je ona je neko ko vrlo lepo ume da objasni, udje u dijalog, popusti...ajd to malo teže;)
Osoba koja pamti svaki tvoj loš postupak, svaku tvoju mikroskopsku grešku i spremna je da ti to u svoju korist nabaci na nos kad god je to potrebno...
To nije ništa čudno, nekim osobama je to refleks iliti karakterna osobina... Na primer, žene, kada postanu majke, automatski stiču taj refleks, tj, osobinu...

Ukoliko ste zlopamtilo, razmislite o tome da to promenite – zbog sebe; vi ćete se bolje osećati ako više ne budete zlopamtilo. Posvađali ste se s nekim, neko vam je nešto ružno uradio? Učinite sve što možete da popravite štetu koja vam je naneta, ali nemojte se zadržavati na ljutnji na tu osobu. Skrenite joj pažnju na to da vas je povredila i da smatrate da njen postupak nije u redu, svakako, ali joj i oprostite i nastavite sa svojim životom.

Jednom kad naučite da ne budete zlopamtilo, videćete koliko je lakše da se usredsredite na pozitivne stvari u svom životu, da se radujete i da budete srećni. Svakako, to je bolje nego da tri godine budete ljuti na drugaricu koja vam je rekla da vam je ružna frizura ili se našalila, rekla nešto što niste razumeli ili ne želite, zar ne?
 
Vrh Dno