• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Zlatna polja uljane repice

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Zlatna polja uljane repiceKinezi su najveći proizvođači uljane repice na svijetu, a nepregledna polja na kojima se uzgaja ova industrijska biljka u punoj cvatnji izgledaju poput žute rijeke.
U rano proljeće, čitavo područje Luoping-a, kineske pokrajine Yunnan, se pretvara u zlatni ocean procvjetale uljane repice.

Prizor je toliko veličanstven da privlači brojne turiste i fotografe iz cijelog svijeta. Namamljeni cvjetnim miomirisom, na poljima se sakupljaju i rojevi pčela i leptira kojima je cvatnja uljane repice prva obilnija paša u godini.

Potražnja za uljanom repicom posljednjih godina je znatno porasla, ponajviše jer se ova biljka smatra dobrom i zdravom alternativom uvezenom ulju. Ulje uljane repice sadrži manje zasićenih masnih kiselina i ima mnogo više omega3 masnih kiselina od maslinovog ulja.
 
Vrh Dno