Žena

pesakvremena

Poznata ličnost
Staromodna žena otvara srce: zašto želim staromodnu ljubav a ne igrice
Ne želim puno poklona, ne treba mi status "u vezi" na Fejsbuku, samo želim nekog direktnog i iskrenog.


Želim staromodnu ljubav kojoj stvari idu polagano, gde nećemo odmah u najveću brzinu. Želim da izlazimo na sastanke, želim da razumem osobu i slušam kako priča, da gledam kako se ponaša uživo, a ne na internetu.

Želim da me neko pozove na pravi sastanak, a ne na sastanak „ajde da skitamo zajedno". Želim da provodim sate spremajući se za taj izlazak, da se radujem plešući u sobi s prijateljicama. Želim da dođe po mene i da mi lepršaju leptirići u stomaku dok idem prema njegovom autu.

Želim da sedim s njim u restoranu i ozbiljno razgovaram o važnim stvarima. Ne želim da slušam tračeve niti da pričam o najnovijim trendovima. Želim da razgovaramo o životu, o tome odakle dolazimo. Želim da slušam šta ima da mi kaže dok sedi preko puta mene i želim da on isto to radi za mene. Ne želim da se takmičim s njegovim mobilnim telefonom i pridobijam njegovu pažnju.

Želim da kasnije idemo u šetnju jer je večera prošla jako dobro. Želim da hodamo pored uličnih svetiljki, da se smejemo, da se osećam puna nade. Želim da me odveze kući i otprati do ulaznih vrata. Želim da osećam onu nervozu i uzbuđenje oko toga hoće li me možda poljubiti pre odlaska, bez očekivanja da provedemo noć zajedno i odmah se prebacimo u veću brzinu.

Ali više od svega ovoga, želim da stvarno kaže ono što misli kad me doveze. Želim da bude iskren i kaže mi da li mu je bilo zabavno i želim da to stvarno i misli i da misli ako kaže da će me nazvati ili da ćemo se videti ponovo.

Ne želim da danima čekam i nadam se da će mi poslati sms poruku ili napisati o meni nešto na društvenim mrežama. Želim da me nazove; želim da mu čujem glas. Ne želim igrice, ne želim pravila, želim iskrenost i želim da bude direktan sa mnom.

Ako sve prođe dobro i on se javi, želim staromodnu ljubav. Želim da dođe i iznenadi me cvećem i želim da mi pridrži vrata jer se to tako radi. Ne želim puno poklona, ne treba mi status "u vezi na Fejsbuku", samo želim nekog direktnog i iskrenog. Nekog zbog kog se neću preispitivati voli li me i želi li biti sa mnom.

Želim da mi donese nešto kad sam bolesna. Želim nekog ko će planirati izlete o kojima ja neću ništa znati. Želim nekog ko će smišljati romantične sitnice za mene jer su te sitnice najvažnije.

Želim nekog ko će se boriti za nas kad stvari postanu teške, a ne otići. Želim nekog s kim mogu da razgovaram o našim problemima. Želim nekog ko neće samo da ustane i ode jer su problemi neizbežni, ali uvek se može naći rešenje.

I osim svih želja koje imam, imam puno ljubavi u sebi koju želim dati.

Želim da mu spremim jutarnju kafu i doručak. Želim da ga iznenadim romantičnim potezima kao što želim da i on meni to čini. Želim da brinem o njemu kad je bolestan. Želim da mu pišem porukice na papiru i zovem ga kad ga nema. Želim da činim više za njega nego što očekujem da on čini za mene.

Želim nekog ko želi ljubav kakvu su imali naši bake i deke jer - ono što sam od njih naučila je - da su oni uspeli.

 

Beba

Poznata ličnost
Šta očekujemo od ljubavi, karijere, porodice i ljudi koji nas okružuju? Žena, najčešće smatra da je ovaj odgovor suviše komplikovan. Da li je baš tako?
Ajmo jednostavno:)
Anketa uradjena, uzorak 400 ispitanica. Evo šta sam zapamtila jer je ta tema bila u Tv emisiji Glamur ili tako nešto!
50% žena smatra da je savremenoj ženi najpotrebniji muž!
35% žena smatra da su ženi u Srbiji prioritet obrazovanje, samostalnost, ravnopravnost.
40% smatra da ravnopravnost ženi nije donela poboljšanje
Trećina žena smatra da je položaj žena u Srbiji dobar, ali takodje trećina smatra suprotno.
Svaka deseta žena može sebi da priušti frizera.
Svaka petnaesta da uživa u šopingu i kozmetičkom salonu.

Rezultati ovakvih anketa su raznoliki, te je i odgovor šta žele žene kompleksan i nedovoljno definisan.
 

Taca

ona, stara
A jednoj, pouzdano znam, je potrebna samo ljubav. Ljubav bližnjih, prijatelja, kolega, komšija... sve ostalo ima kod Kineza (što bi rekli). Ma mislim da se i one gore pomenute samo femkaju i njima je potrebna ljubav.
 

Beba

Poznata ličnost
A jednoj, pouzdano znam, je potrebna samo ljubav. Ljubav bližnjih, prijatelja, kolega, komšija... sve ostalo ima kod Kineza (što bi rekli). Ma mislim da se i one gore pomenute samo femkaju i njima je potrebna ljubav.
Hvala na objašnjenju draga Gdjo, ovo je bila anketa, što šta sam zaboravila i bilo je onako okvirno.
Ljubav, ljubav, ljubav...pa sve ostalo, slažem se.
 

maki

Nindža
Nisu ni sve žene iste...neke i ne žude za ljubavlju, jer jedinu emociju imaju prema markiranoj garderobi, dobrim kolima, statusu u društvu itd...
Što se mene tiče-ljubav je pokretač svega u životu...
Emotivno prazan čovek je mrtav čovek. Tačka.:kul:
 

Beba

Poznata ličnost
Prekrasna žena

3 godine: gleda se u ogledalo i vidi kraljicu.
8 godina: gleda se u ogledalo i vidi pepeljugu.
15 godina: gleda se u ogledalo i vidi ružnu patkicu ("Mama ja ne mogu ići u školu ovakva!")
20 godina: gleda se u ogledalo i vidi: “predebela/pretanka sam, premalena/previsoka sam, prekovrđava/preravna mi je kosa"- ali odluči da ipak izađe iz kuće.
30 godina: gleda se u ogledalo i vidi: "predebela/pretanka sam, premalena/previsoka sam, prekovrđava/preravna mi je kosa/ imam previše bora"- odlučuje da nema vremena ništa od toga popravljati i ipak izlazi iz kuće.
40 godina: gleda se u ogledalo i vidi: "predebela/pretanka sam, premalena/previsoka sam, prekovrđava/preravna mi je kosa/ imam previše bora" - ali kaže, "Bar sam uredna i čista" i svejedno izlazi.
50 godina: Gleda se u ogledalo i vidi "Ja sam ono što jesam" i ide gdje god želi.
60 godina: Gleda se i podsjeća sebe na sve ljude koji se ne mogu više pogledati u ogledalo. Izlazi i osvaja svijet.
70 godina: Gleda se i vidi mudrost, smijeh i sposobnost, izlazi i uživa u životu.
80 godina: Ne gleda se više. Stavlja ružičasti šeširić i izlazi kako bi se zabavila i nasmijala.
Možda bi svi trebali ugrabiti ružičasti šeširić ranije i prestati brinuti.
 

Beba

Poznata ličnost
Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.:rolleyes:
 

Beba

Poznata ličnost
← Ne gubite vreme i energiju na one, koji su ravnodušni prema vama
Žena i sreća →

Psiholog Julija Svijaš, je formulisala 10 zapovesti prave žene:


1. Ona ne juri za srećom
Ona uopšte ni za čim ne juri. Trčanje za srećom je najpopularniji i najgluplji sport. Svi mi negde trčimo. Ka svetloj budućnosti, sutrašnjem danu, sledećoj godini, i tako dalje. Prava žena se ne bavi ovom vrstom “sporta”. Ona pliva životom, uvek se nalazeći u sadašnjem danu.
2. Sadašnjost je najinteresantnija i najvažnija od svega što okupira njenu pažnju
Naravno, ona ima planove za budućnost, ali ne odlaže život za sutra. Ne čeka da joj pravi život počne kada konačno smrša, kada dođe princ, kada budu odgovarajuće okolnosti, itd, ona živi sada.
3. Biti prava žena je velika privilegija, i ona to shvata
Sa pažnjom se odnosi prema činjenici da je rođena kao žena, i vidi u tome posebnu vrednost. Ona ne spoznaje sebe samo kao ženu na nivou pojma, ona oseća sebe takvom. Za nju biti prava žena, nije ispit, nije teški posao i nije krst koji treba da se nosi ceo život. To je dar i blagoslov sudbine. Prava žena neguje u sebi ženstvenost na svim nivoima: unutrašnjem (osećanja, emocije, misli) i spoljašnjem (telo, odeća, ponašanje).
4. Ona živi svojim tempom
Kada živite suviše sporo, nemate osećaj da je to život. Kada živite suviše brzo, nemate vremena da osetite život. Svako od nas ima svoj tempo života. Prava žena dobro zna i oseća ga i živi u skladu sa njim. Ona sama reguliše svoje opterećenje i samim tim zadaje tempo okolnostima koje je okružuju.
Prava žena živi tako da radi ono što želi a da ne izgubi ukus života. U njenim dejstvima najvažnija stvar nije broj pokreta, učinjenih u jedinici vremena, već tačnost proračuna i spoznaja da radi nešto i zbog čega radi.
5. Ona je sebi na prvom mestu
To ne znači da je sebična, bezosećajna, ravnodušna ili cinična. To samo znači da prekomerna želja da se bavi drugim ljudima je skriveni strah da se živi svoj sopstveni život. Pravoj ženi je interesantan njen život. Ona nikada ne gubi osećaj vrednosti svog ličnog prostranstva. Ali pri tom je sposobna da podrži, pomogne i da učestvuje u životu drugih ljudi.
Ona ne govori “da” ako joj srce govori “ne”. I uvek slušaju sebe i veruje svojim osećanjima.
6. Njoj ne treba “knjižica za javno mnjenje”
Ovu knjižicu – za roditelje, nastavnike, komšije, rođake, prijatelje i kolege, još u detinjstvu dobila je svaka devojčica. Prava žena je bacila “knjižicu”. Neka drugi stavljaju štrik u kolonama: udata – neudata, obična – neobična, sama – nije sama, kao kod svih – nije kao kod svih…
Prava žena živi svojim orijentirima, sama ih smišlja i sama otelotvoruje. A ako nisu slični standardima drugih, to je mnogo ne brine. Ona dozvoljava drugima da ocenjuju tako kako oni žele. Zna, da je misija “svideti se svima” glupa i nemoguća.
Prava žena radi na sebi, ali nikada to ne radi da bi zaslužila nečije odobrenje. Ona to čini iz ljubavi prema sebi.
7. Ona je prerasla svoju “dobru devojku”
“Dobra devojka” to je vaspitanica roditelja. Ona ima samo zadatak da se svidi drugima, izazove odobravanje. Da se čak svidi i tada, kada želi da protestvuje. “Dobra devojka”, živi po principu “ja treba” ili “ne treba”. Ona se retko pita šta zapravo ona želi. Prava žena se udaljila od svoje “dobre devojke”, a istovremeno odustala od težnje za odobravanjem i pohvalama. To ne znači da je ne zanima kako je ocenjuju. Ona jednostavno nikome ništa ne dokazuje, a posebno ne na štetu sebi.
Za svoje osobine, koje se obično zovu nedostacima (a ko ih nema?), prava žena se odnosi snishodljivo. Ona ih vidi, ali ne dramatizuje. Ne sakriva ih, ali i ne paradira sa njima.
8. Ona ne igra dramu “Kako je moj život težak!”
Gledajući na nju, ne čini ti se da preživljava: danonoćno zadađuje pare, briše, pere, čisti, brine o mužu i deci. Nikada ne bi ni pomislio da se umorila, od popravki ili izgradnje vikendice. Čak i kada ima zaista veliki posao, prava žena nađe vremena da se oporavi i izgleda dobro.
Ona ne izigrava žrtvu, jer zna da okolnosti nisu teške same po sebi, već zbog njenog odnosa prema njima.
9. Usamljenost je za nju dar
Svoje periode usamljenosti, ako oni postoje, prava žena ceni i voli. Ne teži da ubaci u svoj život slučajne poznanike ili muškarce, samo da ne bi bila sama sa sobom. Biti sam sa sobom, to je blago. Najbolje vreme da obnovi energiju, napuni svoj život spokojstvom i dubinom. Prava žena je interesantna sama sebi i uživa u samoći sa zadovoljstvom.
10. Ona voli svoju starost. Uvek!
Prava žena živi u svojoj sadašnjosti, stvarnoj starosti, koristeći sve njene prednosti. Ona ne priča priče o sebi o tome da je za nešto u tom dobu “već kasno” ili ” još rano”. Ova filozofija je izgovor za one koji koriste godine za prikrivanje svojih strahova ili unutrašnjih ograničenja.
Prava žena može sve i u bilo kom životnom dobu. Zato kod nje nema i neće biti žaljenja zbog toga što nešto nije uspela. To ne znači da ona ne brine o sebi i ne teži da izgleda dobro. Prosto ona sebe ne podmlađuje i ne pretvara se u onu koja je bila prije 20 godina. Prava žena zna: da svako doba ima svoju lepotu, seksualnost i šarm.

Julija Svijaš

http://www.bebamur.com
 
G

Gea

Gost
Prelepa tema .... Pala mi je na pamet pesma Arsena Dedića ....

To može samo žena koja ljubi
tražiti malo, poklanjati sve.
Dani su teški, zagrljaji grubi
a ona k'o nekad vjeruje u sne.

Vjerna i tiha zna još da čeka
kada i ne misle na nju.
Prolaze dani, ne vraća se rijeka,
a ona još uvijek stoji tu.

To može samo žena koja ljubi
pružati nježnost i živjeti bez nje.


 
Vrh Dno