• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Zbog krize vlasti vanredni izbori u Zaječaru

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
ZAJEČAR (IST Media) Nova vlast u Zaječaru biće uspostavljena tek nakon vanrednih lokalnih izbora, jer ni posle tri meseca danas nije rešena skupštinska kriza dve najjače partije, Ujedinjenih regiona Srbije, koja je na vlasti, i opozicione Srpske napredne stranke (SNS).

skupsstina-zajeccar.jpg


Poslednji pokušaj da se u roku od tri meseca, što je zakonski rok, održi zasedanje gradske skupštine, i time izbegne privremena uprava i vanredni izbori, propao je danas, nakon što obezbeđenju lidera zaječarskih naprednjaka Saši Mirkoviću nije dozvoljen ulazak u skupštinsku gradu.

Na sednici je trebalo da se razmatraju dve tačke dnevnog reda – smena gradonačelnika Zaječara Boška Ničića i predsednika Skupštine grada Ivana Jokovića

Prvi pokušaj održavanja sednice koju je za prepodne zakazao predsednik skupštine Ivan Joković nije uspeo, a potom je propalo i zasedanje koje je zakazala SNS.

U obrazloženju odluke, Joković je rekao da je sednicu otkazao zbog ugrožavanja bezbednosti odbornika.

„Mirković je sa pet telohranitelja, koji nisu hteli da se legitimišu, nasilno ušao u zgradu skupštine, pa smo procenili da odbornici neće biti bezbedni“, rekao je on.

Sa druge strane, odbornik SNS Stefan Zankov kaže da jednom broju odbornika te partije obezbeđenje nije dozvolilo ulaz u zgradu skupštine.

više na str:
http://www.istmedia.rs/zbog-krize-v...=zbog-krize-vlasti-vanredni-izbori-u-zajecaru
 
Vrh Dno