• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Zašto volimo seks?

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Osim samog užitka, seks ima blagotvoran učinak i na um i na tijelo, stoga navalitelako vam to može biti iznenađujuće, seks je zdravstveno dokazano dobar za naše zdravlje. Kako to znamo i sami, na podsvjesnoj razini, to je još jedan razlog zašto uživamo u njemu. Redom ćemo nabrojati znanstveno dokazane zdravstvene prednosti.
Seksom se rješavate stresa
Velika korist koju seks donosi je niži krvni tlak i rješavanje nagomilanog stresa. Škotski znanstevnici napravili su studiju u kojoj su sudjelovale 24 žene i 22 muškarca koji su bilježili svoje seksualne aktivnosti. Kroz cijelo razdoblje su ih podvrgavali stresnim situacijama. Nakon seksa ljudi su se osjećali opuštenije, bez nagomilanog stresa i imali su niži krvni tlak.
Seks jača imunitet
Dobar seksualni život znači bolje fizičko zdravlje. Prakticirate li seks jednom do dva puta tjedno, povećat će vam se nivo imunoglobina A ili IgA, što će vas više štititi od raznoraznih prehlada ili drugih infekcija. Također znanstveno dokazano - američki znanstvenici su testirali isto na studentima - oni koji imaju redovan seksualni život, imaju jači imunitet, baš zbog imunoglobina A.
Seks sagorijeva kalorije
Trideset minuta seksa sagorijeva 85 kalorija, čak i više... Seks je odličan način za vježbu. Znamo li da morate izgubiti 3570 kalorija kako biste izgubili kilogram, ovo se čini kao dobar početak, zar ne?

Pedeset nijansi sive pomaklo granice ženskog uživanja u seksu

Pedeset nijansi sive i njena dva nastavka započela su novu seksualnu revoluciju kod žena izmeđut 35 i 44 godine

sex_toys_devart.jpg

Pedeset nijansi sive diglo prodaju seksualnih pomagala (Arhiva)

Pedeset nijansi sive poharalo je svijet s preko četrdeset milijuna prodanih primjeraka, a uspjeh je to veći kad se zna da je E L James krenula s knjigom kao fan fiction novelom inspiriranom Sumrakom.
No, žene su trilogiju, koja uključuje i Pedeset nijansi tamnije i Pedeset nijansi oslobađanja, prihvatile objeručke i promijenile neke stavove o seksu.
Do sada su istraživanja pokazala da žene najviše uživaju u seksu oko 28. godine života, no granica se rapidno pomakla u raspon od 35 do 44 godine, a većina ih priznaje da je upravo Pedeset nijansi sive bila inspiracija za pojačani libido, 47 posto onih koje su pročitale knjigu tvrde da je ona aktivno utjecala na njihov seksualni život.
Ispitanice su rekle da 36 posto njih ima seks dva do tri puta tjedno, a petina čak četiri do šest puta tjedno, što je prava mala seksualna revolucija.
Istraživanje je napravila tvrtka Lovehoney koja se bavi prodajom seksualnih igračaka, a i njima je Pedeset nijansi sive došlo kao naručeno, jer im promet raste 60 posto od izlaska knjige.
 

lutalica

optimista sa iskustvom
Starosedelac
Učlanjen(a)
12.08.2012.
Poruke
756
Broj reagovanja
614
Horoskop
Rak
A lepo sam vam govorila, iako nisam citala knjigu....:)
 
Vrh Dno