• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Zašto se ljubimo?

Lujka

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.09.2009.
Broj reagovanja
1.280
Horoskop
Vodolija
Naučnici kažu da je ljubljenje prilično bizarna navika, a jedino je ljudi praktikuju od svih životinja. Neki istraživači tvrde da ona služi za prenošenje testosterona i drugih informacija sa potencijalnog partnera, a sada stiže istraživanje koje ukazuje da je ljubljene nastalo od njuškanja.

Prvobitni ljudi su se tako njuškali da bi naučili nešto jedni o drugima. Onda su se jednom poljubili i dopalo im se. To je zapravo mnogo prijatniji način upoznavanja, kaže Von Brajan antropolog sa univerziteta Teksas.

Miris je korišćen kako bi ljudi prepoznali raspoloženje, zdravlje i društveni status drugih. Smatra se da je poljubac kao izraz romantičnih osećanja nastao u Indiji, a u Evropu ga je doneo Aleksandar Makedonski.

Ljubljenje je puno i kontraverzi pa su neki i pokušali da ga zabrane poput pape Klementa ukazujući na smrtni greh.

Domino magazin

E jeste lupoto
11w3vns.gif
ovaj papa Klement...
6f7gc8.gif

tamarishka

Vila dobrila
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.01.2010.
Broj reagovanja
857
Horoskop
Vodolija
Ljubimo se zato sto nam je lepo, prijatno... Zato sto volimo i nas vole, kad treba da tesimo ili nas tese, kada cestitamo, kad se posle duuugo vremena sretnemo.... kad se naljutimo, pa mirimo (tad je bas slatko)... i tako.... <3

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
...........ja ne znam u kom su tripu bili ti katolicki svestenici............tokom srednjeg veka..........a i sada.......:o

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Nemoj te me pogresno shvatiti, ali toliko mi idu na zivce ti tzv naucnici sa tim zasto se ljubimo, spavamo, jedemo, zivimo....Brate lepo je i ajd cao...Ne davi....:genije::cautious::D

Vrh Dno