• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Zašto muškarci varaju

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Razotkrivamo zašto muškarci varaju!

18.10.2012 | Antonio B
Razloge za muške skokove u tuđe krevete uvijek objašnjavaju žene, zato je vrijeme da jednom poslušamo muškarce.

Muškarci koji varaju u ljubavnici traže i toplinu i nježne osjećaje. (PhotoXpress)Bračni savjetnik M. Gary Neuman je nedavno izdao knjigu s naslovom The Truth About Cheating, u kojoj razotkriva najčešće razloge muške prevare. U anketi je sudjelovalo preko dvjesto muškaraca, koji su svoje partnerice varali kao za okladu.
I muškarci varaju zbog osjećajne topline

Nećete vjerovati, ali samo osam posto nevjernih muškaraca je priznalo da su u tuđi krevet skočili isključivo zbog tjelesnih užitaka. Svi ostali su tražili i duševnu toplinu. To znači razgovor, nježnost i romantiku, koje očito više nije bilo kod kuće. Muškarcima puno znači i činjenica da im žene govore da su uspješni. Da su centar njihovog svijeta. I da im nije lako, što se moraju pobrinuti za obitelj. Ako to ne dobiju od žene, pokušati će to dobiti od ljubavnice. Problem je u činjenici što žene više puta ne znaju da je njihovom muškarcu potrebna toplina i osjećajna podrška, i zato na to naravno zaborave i guraju muškarca u sve veću tugu. Drage dame, zagrlite svojeg muškarca kojemu je to potrebno. Pružite mu sklonište i dajte mu do znanja da ste u potpunosti na njegovoj strani.
Gotovo sve muškarce nakon prevare peče savjest

Sljedeće pogrešno uvjerenje koje u glavi imaju prije svega žene je činjenica da varaju samo svinje i barabe, kojima nakon toga nije uopće žao. Da su to tipični predstavnici muških svinja, zbog kojih žene zamrze cijeli muški rod. To naravno nije tako. Gotovo sedamdeset posto muškaraca je naime priznalo da nikada nisu mislili da će uskočiti u tuđi krevet i da im je kasnije bilo jako žao. Da ne bi bilo greške, time nikako ne želimo opravdati njihovo ponašanje. Samo vam želimo pojasniti da možda griješite u mišljenju o profilu muškarca koji vara. Pa ipak, iako muškarca peče savjest, varanje će svejedno ponoviti. Ili kao što kaže Neuman: »Muškarci svoje osjećaje znaju odlično nadzirati, potisnuti ih i sa njima se suočiti kasnije.« To naravno znači da muškarac svojoj partnerici može obećati da nikada više neće skočiti u tuđi krevet, ali obećanje joj neće moći ispuniti. Kod takvog muškarca unatoč grižnjoj savjesti garancije za vjernost ovdje nema.
Ako vara prijatelj, onda ću i ja

Gotovo osamdeset posto muškaraca je u knjizi The Truth Abouth Cheating priznalo da imaju prijatelja koji je prevario svoju ženu. I takvo loše društvo naravno utječe i na njih. Drugim riječima: »Ako je varao moj kolega, onda ću i ja.« Upravo zbog takvih prijatelja varanje postaje nešto svakidašnje. Nešto društveno prihvatljivo. Nešto zbog čega ne bi trebao žaliti. Tako barem razmišlja muškarac koji podržava svojeg preljubničkog prijatelja. Druga teorija je naravno olakšavanje grižnje savjesti. Tako reći: »Ako se to dogodilo mojem kolegi koji je imao krasan brak, nije čudno da se dogodilo i meni.« Drage žene, ako se ikako može, spriječite druženje s takvim frajerima i svojeg partnera pokušajte dovesti u bolje društvo. Najbolje bi bilo kada biste imali zajedničke prijatelje koji su isto tako vjenčani i vezani. Vrlo je naravno loše kada su muževi prijatelji samci i lutalice koji većinu vremena provode po kafićima i možda čak noćnim klubovima.
Najradije varaju sa suradnicama

Gotovo polovica ispitanih muškaraca je priznala da su ljubavnicu upoznali na poslu. Znači, koja je bila njihova suradnica. Upravo osoba s kojom su proživjeli veliki dio dana. Ili kao što pojašnjava Neuman: »To je žena, koja ga hvali. Koja se divi njegovim dostignućima.« Upravo zato je dobro da isto to radi i žena. Ako neće, to će onda raditi neka druga i problemi su tu. brzo se primijeti da se na poslu događa nešto sumnjivo. Ako vaš muž recimo prečesto spominje neku suradnicu i neprestano ju upliće vaše razgovore potrebne su nužne mjere i direktna zabrana preosobnih sastanaka i recimo elektronske pošte. Muškarcu u takvom slučaju treba dati do znanja da se igra i da sve to neće dobro završiti. Problem je naravno činjenica da suradnicu bez obzira na što god svaki dan vidi na poslu. Možda baš odabire namjerno službena putovanja, razne sastanke i prekovremeno radno vrijeme. Upravo zato da bi što više bio u njezinom društvu. Nikada se nemojte držati postrani drage dame, već ga samo upitajte kako bi se osjećao kada biste vi isto to radile sa kakvim vašim suradnikom. To će ga bez dvojbe spustiti na zemlju.
Ljubavnica obično nije više seksi od žene

Nećete vjerovati, ali samo 12 posto muškaraca je reklo da je ljubavnica bila više seksi i privlačnija od njihove žene. Više puta se baš dogodi da je starija i na prvo pogled nezanimljiva. I da ju žena nadmašuje u svakom pogledu. Ali takav muškarac je na ženu navikao, a kod ljubavnice mu miriše svježe meso. Neuman taj iznenađujuć zaključak pojašnjava ovako: »Muškarci ne traže pogodak u krevetu. Radi se o dubljim emocijama, kada dolazi do osjećajne kemije i povezanosti. Riječ je o traženju srodne duše, koja će mu ponuditi puno više nego žena.« I tu prevarene žene očito najviše griješe, jer su uvjerene da je ljubavnica ljepša od njih, te se počinju opterećivati samo svojim izgledom i sposobnostima u krevetu. Pri tome zaboravljaju naravno na osjećaje i na toplinu, zbog koje je muškarac i otišao iz njihove postelje. Da ne bi bilo zabune, seks i fizička privlačnost svejedno nisu zanemarivi, zato je i tako važno da im cure posvećuju dosta pažnje. Još i prije nego posumnjaju da nešto nije u redu.
Gotovo nikada za jednu noć

Još jedna vrlo pogrešna slika o muškarcima koji varaju je da to rade nabrzaka. Za jednu noć i koji sat nakon što upoznaju novu ženu. Bračni savjetnik M. Gary Neuman tvrdi drugačije. I to baš da se varanje događa na duge staze i da gotovo 80 posto muškaraca buduću ljubavnicu upoznaje koji mjesec prije prvog seksa. To je naravno dobra vijest za ženu, koja ima idealnu priliku zamijetiti da se nešto događa i da se njezin partner ponaša vrlo čudno i smeteno. Žena u takvim slučajevima mora paziti na sve. I na to da mužu možda nije više toliko do seksa i do razgovora. Upravo zato će pitanja da li vam je vjeran i da li misli na varanje biti suvišna. Time ništa nećete postići. Bolje bi bilo da se posvetite vašem odnosu i da se potrudite da se poboljša prije nego što dođe do varanja. Rečeno drugačije- posvetite mu se dušom i tijelom i izludite ga tako snažno da zaboravi na potencijalnu ljubavnicu.
Dragi čitatelji, ako podvućemo crtu i ako uzmemo u obzir tvrdnje M. Garyja Neumana, možemo zaključiti da muškarci varaju iz istih razloga kao i žene. I da se upravo pri varanju najčešće ponašaju kao žene. Zanimljivo, nema šta.

Izvor:Intimaate Medicine
 

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.926
Horoskop
Blizanci
A gde su one silne recke koje vole da lupaju...??? Ovo je Balkan... naši muškarci su muškarčine a ne one tamo seka perse...
Ne kažem da nisu nežni, osetljivi, pažljivi, da ne vole... daleko od toga... ( dobro, ima i izuzetaka). Muškarci varaju više od žena....
 

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.926
Horoskop
Blizanci
:laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh:....:thumbsdown:
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.769
Broj reagovanja
16.890
Horoskop
Ovan
A kako to muškarci varaju više od žena?:)
 

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.926
Horoskop
Blizanci
na sve načine... vrlo su snalažljivi po tom pitanju, službeni put, duže rade, mora da se vidi sa starim drugarom, zadržao se na kafi sa kolegom... ma ima dosta toga...:banghead: ne lupa glavom o zid da pronađe izgovor...
 

Njavica

Dreamer.
Starosedelac
Učlanjen(a)
07.08.2011.
Poruke
4.467
Broj reagovanja
3.775
Horoskop
Devica
A ponekad je to strah da se kaze istina da ti se osoba jednostavno dopada na isti nacin... Svako od nas je voli ali naravno retko ko je u stanju da kaze pravu istinu tako da je mnoogoo lakse da se vara i zavlaci... Onaj kome odgovaras nece pomisliti da prevari. Bar ja to tako gledam...
 
Vrh Dno