• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Zašto je Tesla važan

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
U Njujorku počela memorijalna konferencija posvećena Tesli


U Njujorku je u subotu veče gala prijemom otvorena memorijalna konferencija povodom 70-godišnjice od smrti naučnika i jednog od najvećih svetskih pronalazača Nikole Tesle

untitled-1.jpgKonferenciju, pod nazivom "Zašto je Tesla važan", organizuje naučna Fondacija "Nikola Tesla" iz SAD od 5. do 7. januara u Njujorku.
Na otvaranju su dodeljene Tesline nagrade u oblasti nauke, duhovnosti, finansiranja i posvećenosti promociji lika i dela Nikole Tesle, a učesnicima skupa su se obratili predsednik Generalne skupštine Vuk Jeremić, predsednik i osnivač Fondacije Nikola Lončar, počasni predsednik David Vujić, kao i izvršni direktor Fondacije Marina Švabić.
Ovogodišnji dobitnik nagrade "Tesla spirit awards" je, izmeduju ostalih, stalna misija Srbije u Uneskou za upis imena Nikola Tesla u registar Pamćenja sveta.
Nagrada se postuhmno dodeljuje ambasadoru Dragoljubu Najmanu.
Takođe, dobitnici nagrade su i Muzej "Nikola Tesla" iz Beograda, kao i dr Ljubo Vujović i organizacija Teslina Memorijala za životno delo u oblasti promocije lika i dela Tesle u SAD, Hotel "Njujorker" i drugi....


http://www.pressonline.rs/zabava/ku...memorijalna-konferencija-posvecena-tesli.html


 

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Ameri od Tesle prave superheroja

Ono što su za roditelje današnjih klinaca bili Supermen, Spajdermen i Betmen, za njih će, kako stvari stoje, biti najveći umovi 20. veka, a među njima istaknuto mesto dobio je srpski naučnik Nikola Tesla.

297856nikola-teslawacky-.jpg


Naime, nove generacije dobile su odnedavno nove superheroje − naučnike, koji su prema mišljenju savremenih američkih crtača konačno zaslužili da se nađu u društvu odabranih, novih idola klinaca, koji su odrastajući uz kompjutere i naprednu tehnologiju prevazišli naivne modele superheroja na koje su “padali” njihovi stari.


Interesantno je da je ovo prvi put da će superherojima nedostajati mistična crta, koja je karakterisala njihove “pretke”. Naime, sumnje neće biti ko se krije iza maski! Među brojnim naučnicima, koji su nesumnjivo zadužili čovečanstvo, priliku da se transformišu dobila su samo trojica: Nikola Tesla, Albert Ajnštajn i Marija Kiri. I premda je sve ovo za sada samo koncept koji možete da kupite na majici, samo je pitanje vremena kada će se naš velikan naći na rafovima knjižara kao strip junak.

Nikola Tesla

U skladu sa otkrićima do kojih je došao, Teslina moć leži u rukama, kojima je u stanju da uz pomoć ogromne količine visokog napona sprži svakog neprijatelja. Iz pomenute trojke on je istovremeno i superheroj sa najvećom izdržljivošću, onom koja se može meriti samo sa Supermenovom, Volverinovom ili izdržljivošću Kapetana Amerike.

Izvorište visokog napona kod Tesle leži u njegovim grudima, odakle se munjevitom brzinom spušta do vrhova njegovih prstiju i preti da svakoga ko mu se zameri pretvori u prah i pepeo. Letenje je nešto što se podrazumeva, te neretko u žaru borbe, superheroj “Visoki napon” iznenadi svog neprijatelja time što se pojavi sa strane sa koje ga negativac ni u najluđim snovima nije očekivao.

više na str:
http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/287934/Ameri-od-Tesle-prave-superheroja
 

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Na dan 13.03. 1895.g. izgorela je Teslina laboratorija u Njujorku.... Strahovito veliki gubitak prvo za njega a onda za celo čovečanstvo...

images-9.jpg
 
Vrh Dno