• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Zasto je opasno uklanjati stidne dlacice

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Poruke
9.398
Broj reagovanja
659
Zašto je opasno uklanjati stidne dlačice


Iako je danas depilirana bikini zona postala stvar higijene, američka doktorka Emili Gibson ističe da je uklanjanje dlačica s prepona u stvari vrlo opasno.- Uklanjanje stidnih dlaka povećava rizik od infekcija, ali i polno prenosivih bolesti među mladimljudima - tvrdi američka lekarka Emili Gibson.


Ona pojašnjava da su hirurzi već odavno shvatili da uklanjanje dlačica s tela ne donosi korist. U različitim zahvatima uklanjane su dlačice da bi se sprečila infekcija, ali događalo se upravo suprotno.
Koža strašno trpi dok se odvija depilacija, ističe Gibson i napominje da nije važno o kom načinu depilacije je reč – svi su štetni.
Posebno su osetljiva genitalna područja: "Sveže depilirana genitalna područja izuzetno su osetljiva i često se događa da nastane herpes, ali i druge poteškoće."
Gibson upozorava javnost da stidne dlake imaju svoju svrhu i da bi trebale da ostanu tamo gde im je i mesto. To se očigledno neće dogoditi, barem ne u bližoj budućnosti. Osim što se razvila cela industrija koja zarađuje na depiliranju, uklanjanje dlačica postalo je i stvar navike i lične higijene.
Izvor bliczena

 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.832
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Pre uklanjanja, stavite malo kalcijum oksid (negašeni ili živi kreč). Sačekajte par minuta, a nakon toga isperite hladnom vodom. :genije:
Nije preporučljivo za one koji ne znaju kako kalcijum oksid reaguje u dodiru sa vodom. x3
 

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Poruke
9.398
Broj reagovanja
659
samo ti daji takve-savete-:D
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.832
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Možda je pametnije da ćutim. Možda neko i proba, a posle ja ispadnem kriv. :o
 
Vrh Dno