• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Žandarmerija uklonila spomenik u Preševu

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.926
Horoskop
Blizanci
Spomenik bivšim pripadnicima Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca (OVPMB) uklonjen je jutros sa centralnog trga u Preševu, a akcija je protekla bez incidenata, Oko sto pripadnika Žandarmerije je u 6.37 časova opkolilo trg, a kamion sa prikolicom i dizalica prišli su spomen obeležju.

306330presevo-200113-ras.jpg

Pripadnici Žandarmerije uklonili su rano jutros spomenik pripadnicima OVPMB u centru Preševa ispred zgrade opštine

Posle izvesnih tehničkih komplikacija , mermerna ploča vezana je sajlama i podignuta na prikolicu. U 7.20 sati kamion se odvezapo sa trga, a pet minuta kasnije otišao je i poslednji pripadnik Žandarmerije.

Stanovnici Preševa spavali su za to vreme, a akciju je ispratilo samo nekoliko novinara. Posle akcije Žandarmerije, u Preševu se očekuje da do podneva počene sastanak lidera svih šest političkih partija Albanaca sa juga Srbije....

više na str:
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/363538/Zandarmerija-uklonila-spomenik-u-Presevu
 

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.926
Horoskop
Blizanci
Vrh Dno