• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Zakon

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
Đilas: Platiću kaznu po osnovu prijave DRI, pomagali smo vaspitačicama i penzionerima

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je danas da je spreman da kao odgovorno lice plati kaznu ukoliko takvu odluku donese sud na osnovu prekršajne prijave koju je protiv njega podnela Državna revizorska institucija (DRI).
104307_bgdjilas02-foto-aleksandar-stankovic_f.jpg
"Te kazne su od pet do 50 hiljada dinara. Ako je to cena da neko dobija pomoć, ja ću je platiti, ali ću insistirati da se zakon promeni kako kaznu ne bih plaćao svakog meseca", rekao je Đilas novinarima.

DRI je juče objavila spisak odgovornih lica protiv kojih su podnete prekršajne prijave i prijave za privredni prestup zbog nenamenskog raspolaganja budžetom za 2010. godinu i kršenja zakona.

On je kazao da bi bilo dobro da se prijave DRI "što pre pojave", kako bi mogao da vidi šta piše u njima i šta su formalni prekršaji gradske vlasti u trošenju budžeta za 2010. godinu.

"Ako su prekršajne prijave podnete zbog plata vaspitačica naš zajednički stav je da samo sigurno zakonski u pravu", rakao je Đilas.

Dodao je da smatra da je besmisleno pričati o tome da vaspitačice ne treba da dobijaju platu veću od propisanih 22.000 dinara ili da ne dobijaju godišnju pomoć od 16.000 dinara penzioneri čija je penzija 10.000 dinara.

"Ukoliko se smatra da nismo postupili ispravno zato što pomažemo vaspitačicama i penzionerima, onda zakon treba da se menja", istakao je Đilas.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/30...DRI-pomagali-smo-vaspitacicama-i-penzionerima

Želim samo da postavim pitanje, nije li licemerno to što nam gradonačelnik poručuje da će da plati kaznu, jer smatra da je veći od Zakona samo zbog toga što ima dovoljno novca da plati kaznu, umesto da kao visoki funkcioner vladajuće stranke (zadnjih ko zna već koliko godina) na nadležnom mestu predloži i izdejstvuje usvajanje propisa koji će omogućiti da osobe koje čuvaju našu decu ne zavise od gradonačelnikove "širokogrudosti", kao i stari i nemoćni koji treba da žive sa 10.000 dinara ...
Ne želim da se bavim političkim aspektom ove priče, ali čisto pravno gledano, funkcioner koji ovako javno priznaje da je svesno prekršio (umesto menjao) Zakon, po meni je zreo i za krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja .... čisto formalno/pravno, a u pravnoj državi težimo da živimo ..........

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
O čemu mi pričamo? Pa Vlada RS je dala preporuku PIO fondu u Kragujevcu da prekrši zakon!!! I šta još reći?!!! Pa oni više nemaju blage veze šta rade.

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
O čemu mi pričamo? Pa Vlada RS je dala preporuku PIO fondu u Kragujevcu da prekrši zakon!!! I šta još reći?!!! Pa oni više nemaju blage veze šta rade.
A jutros čujem da Zastava-oružje DESET godina ne uplaćuje svojim zaposlenima zdravstveno osiguranje .... pa da je neki privatnik u pitanju popio bi Rešenje poreske uprave, posle šest meseci do godinu dana najkasnije ....

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
A jutros čujem da Zastava-oružje DESET godina ne uplaćuje svojim zaposlenima zdravstveno osiguranje .... pa da je neki privatnik u pitanju popio bi Rešenje poreske uprave, posle šest meseci do godinu dana najkasnije ....

cuvaju i privatneke..........ako su jaki s vezama..........znam iz licnog islustva.......mada u pitanju je dosta kraci period....nije bas na 10 godina......

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Broj reagovanja
659
mnogo je to..seljaci su vec -popili-resenje..sa sve blokadama racuna,pretnjama za prinudnu naplatu i ostalo..

Vrh Dno