• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Zakon zabranio -bolonjske-diplome

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Poruke
9.398
Broj reagovanja
659

IZVOR: VEČERNJE NOVOSTI
Beograd -- Prva generacija "bolonjaca“ na pojedinim fakultetima još čeka na izdavanje diploma i to – protivzakonitih, pišu "Novosti".
66108241950052bb56e056535034362_368x245.jpg

Foto: Tanjug, Arhiva
Stotine diplomiranih studenata generacije 2006/2007. godine na nekim od fakulteta Univerziteta u Beogradu ne mogu da dobiju diplome jer pravnici kažu da njihovo izdavanje nije po zakonu.
Diplomirali su, fakulteti su poslali Univerzitetu diplome na potpisivanje, ali ih stručne službe stopiraju zato što su studije upisali po starim programima, iako je bio već usvojen novi zakon o visokom obrazovanju. Sa fakulteta je stiglo i obrazloženje da nisu mogli nikako da se upišu po novim programima, jer je tek posle upisnog roka usvojen novi statut Univerziteta, a posle i statuti fakulteta.

Dekani Biološkog i Geografskog fakulteta uputili su dopis Senatu, tražeći da se ova nepravda prema studentima hitno ispravi.

"Sa istim problemom studentima nekih fakulteta diplome su već izdate, a naše čekaju. Svake godine slali smo izveštaje i dobro se znalo po kom programu i po kom zakonu smo upisali studente. Niko do sada nije reagovao, već se čekalo da diplomiraju pa da se ospori izdavanje diploma", rekla je prof. dr Jelena Knežević Vukčević, dekan Biološkog fakulteta.

Slična je situacija i na Geografiji. V. d. dekana Geografskog fakulteta prof. dr Miroljub Milinčićtakođe je zatražio da se diplome izdaju. Jer, kako objašnjava, sve je urađeno po zakonu, u skladu sa tadašnjim konkursom za upis.

Rektor prof. dr Branko Kovačević stao je na stranu fakulteta i obećao da će studenti dobiti diplome bez obzira na kršenje zakona.

"Potpisaću njihove diplome, pa neka dolazi i prosvetna inspekcija ako hoće", kaže on.

Na Građevinskom fakultetu, na primer, otkriva prof. Marko Ivetić, prorektor BU, neki studenti su već četiri godine na korak do diploma, koje nikako da budu izdate na Univerzitetu.
Izvor b92
Znaju li ovi nasi zakonopisci sta rade?do kada ce se igrati sa studentima,menjaju i svakodnevno ponistavajuci zakone?:zbunjen:
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.831
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Ponekad se zapitam kako uopšte i funkcionišemo kao država. Potpuno rasulo.
 
Vrh Dno