• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Zajednički život pre braka

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Da li smatrate poželjnim zajednički život pre braka?
Ja mislim da to nije loše uraditi, jer do tada partneri dnevno provode samo nekoliko sati zajedno, ne suočavaju se sa nekim manjim ili većim "problemima" koje nosi zajednički život. Verovatno svi poznajemo parove koji su se razveli nakon par meseci braka, a zabavljali su se godina. Baš iz tog razloga smatram da je zajednički život pre braka poželjan.

tamarishka

Vila dobrila
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.01.2010.
Broj reagovanja
857
Horoskop
Vodolija
Pa ja sam bila protiv... neko moje moralisanje a i ideja da se ljudi naviknu na oblik vanbracne zajednice pa onda odlazu brak i nekad se rode i vanbracna deca iz tih pa reklo bi se uspesnih i uhodanih vanbracnih zajednica...
S duge strane, moj suprug je upravo bio za to da neko vreme zivimo zajedno iz razloga koje si i sam naveo, a ja sam se salila da je i bolje tako jer ako ne ispadne kako treba postedecemo se troska za svadbu i razvod...
Na kraju, kompromisno, ziveli smo godinu dana pre braka zajedno... Taman koliko smo planirali svadbu i uedjivali zajednicki zivotni prostor...

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
U urbanim sredinama, gotovo svi budući brakovi započinju sa zajedničkim životom u vanbračnoj zajednici.U svojoj sredini kao i svojoj familiji poznajem mnoge takve primere. Ranije su postojale kao neke zaruke da se parovi bolje upoznaju . Moje mišljenje je da bi svi trebali upoznavanje prije braka i sagledati dobre i loše strane bračnog života a onda se odlučiti za brak. Mnogi se danas brakovi raspadaju zbog neslaganja karaktera. Pozz

tamarishka

Vila dobrila
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.01.2010.
Broj reagovanja
857
Horoskop
Vodolija
A nema tu pravila, znam ljude ciji su brakovi pucali posle 20 godina i opet, one koji su se vencavali posle dva meseca zabavljanja i posle 30 godina zive u srecnom braku... Jednostavno, lutrija, sreca i konstantno ulaganje...

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Tačno, pravilo ne postoji, Svaki brak je priča za sebe. Kroz duge godine zajedništva svašta se dešava.Brak je lepo kažeš ,lutrija. Netko dobije netko izgubi !
Pozdrav

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
....i ja se slazem da nema pravila.....ali ipak zajednicki zivot pre braka nije los....ima on svojih prednodsti....a dvoje se definitivno tako belje upoznaju.....

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
O zajedničkom životu pre braka imam dosta saznanja na primjrima iz moje familije što bliže, što dalje. Treba da se parovi upoznaju da se pokušaju prilagoditi ,da imaju toleranciju ,poštovanje, odricanje ako je potrebno za skladan suživot.

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Što bi rekao Lane Gutović: "ovo ne može da škodi, a čim ne škodi, znači da koristi".

Vrh Dno