• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Zabrana prodaje novog tablet kompjutera

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Poruke
9.398
Broj reagovanja
659
Zabrana prodaje novog tablet kompjutera u EU velika šansa Srbije


U Srbiji se očekuje najezda "tablet turista"
BEOGRAD, 24. avgust 2011, (Njuz) – Zabrana prodaje tableta Samsung Galaxy u Nemačkoj, zbog tužbe Apple-a da previše liči na iPad, koja se tokom narednih dana očekuje i u ostalim zemljama članicama Evropske unije, uticala je na drastičan porast broja građana Evropske unije primoranih da ovaj uređaj kupe u Srbiji, saglasni su domaći ekonomisti.
Iako je porast broja stranaca u zemlji primetan već poslednjih nedelja, predsednik Turističke organizacije Srbije Živojin Marković kaže da se „prava najezda“ može očekivati već početkom septembra i da se ovi posetioci u turističkim krugovima već nazivaju „tablet turisti“, naravno, ukoliko sutra sud u Nemačkoj ne odluči da ukloni zabranu prodaje.
-Tablet turizam bi mogao da postane najuspešnija grana srpskog turizma, od koje neće korist imati samo zvanični predstavnici ovog uređaja, kao i šaneri, već i svi građani Srbije. Stranci koji kupe Samsung Galaxy, sigurno će ubrzo želeti da ga probaju, a koja je lokacija za to bolja od neke kafanice u Skadarliji, klupe na Kalemegdanu, ili sedišta na turističkom autobusu koji kruži gradom – smatra Marković, koji napominje da će ovo znatno uticati i na promenu imidža Srbije, jer će je stranci uskoro poistovećivati sa ovim tabletom i gledati je kao zemlju visoke tehnologije.
- Gde bi nam tek bio kraj kada bi Apple tužio Samsung i u Rusiji i ostatku sveta – pita se Marković.
Među prvim kupcima ovog uređaja bila je nemačka kancelarka Angela Merkel, koja je ovu šoping-turu iskoristila i da porazgovara sa zvaničnicima Srbije o priključenju Srbije Evropskoj Uniji.
- Ako ikada uđete u Evropsku uniju, možda nećete više moći da prodajete ovaj tablet. Stoga, ne vidim zašto biste žurili – poručila je Merkelova dok je izlazila iz zemlje – Iskreno, sve što sam imala da kažem Tadiću i ostalim vašim političarima mogla sam da uradim i preko Skajpa, ali morala sam da dođem lično da bih kupila ovaj uređaj – dodala je Merkelova.
Samsungovog tablet uređaj u velikoj meri kupuju i domaći potrošači, uprkos iritantnoj reklami na Internetu u kojoj je dizajn velikog broja sajtova bio „ulepšan“ dodavanjem crnog okvira.http://www.njuz.net/zabrana-prodaje-novog-tablet-kompjutera-u-eu-velika-sansa-srbije/#ixzz1W4eOvgEG
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.831
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
:) Angela, Angela... Nije Velja na vlasti, inače bi ti češće dolazila.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno