Zabrana prodaje novog tablet kompjutera

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Poruke
9.398
Broj reagovanja
658
Zabrana prodaje novog tablet kompjutera u EU velika šansa Srbije


U Srbiji se očekuje najezda "tablet turista"
BEOGRAD, 24. avgust 2011, (Njuz) – Zabrana prodaje tableta Samsung Galaxy u Nemačkoj, zbog tužbe Apple-a da previše liči na iPad, koja se tokom narednih dana očekuje i u ostalim zemljama članicama Evropske unije, uticala je na drastičan porast broja građana Evropske unije primoranih da ovaj uređaj kupe u Srbiji, saglasni su domaći ekonomisti.
Iako je porast broja stranaca u zemlji primetan već poslednjih nedelja, predsednik Turističke organizacije Srbije Živojin Marković kaže da se „prava najezda“ može očekivati već početkom septembra i da se ovi posetioci u turističkim krugovima već nazivaju „tablet turisti“, naravno, ukoliko sutra sud u Nemačkoj ne odluči da ukloni zabranu prodaje.
-Tablet turizam bi mogao da postane najuspešnija grana srpskog turizma, od koje neće korist imati samo zvanični predstavnici ovog uređaja, kao i šaneri, već i svi građani Srbije. Stranci koji kupe Samsung Galaxy, sigurno će ubrzo želeti da ga probaju, a koja je lokacija za to bolja od neke kafanice u Skadarliji, klupe na Kalemegdanu, ili sedišta na turističkom autobusu koji kruži gradom – smatra Marković, koji napominje da će ovo znatno uticati i na promenu imidža Srbije, jer će je stranci uskoro poistovećivati sa ovim tabletom i gledati je kao zemlju visoke tehnologije.
- Gde bi nam tek bio kraj kada bi Apple tužio Samsung i u Rusiji i ostatku sveta – pita se Marković.
Među prvim kupcima ovog uređaja bila je nemačka kancelarka Angela Merkel, koja je ovu šoping-turu iskoristila i da porazgovara sa zvaničnicima Srbije o priključenju Srbije Evropskoj Uniji.
- Ako ikada uđete u Evropsku uniju, možda nećete više moći da prodajete ovaj tablet. Stoga, ne vidim zašto biste žurili – poručila je Merkelova dok je izlazila iz zemlje – Iskreno, sve što sam imala da kažem Tadiću i ostalim vašim političarima mogla sam da uradim i preko Skajpa, ali morala sam da dođem lično da bih kupila ovaj uređaj – dodala je Merkelova.
Samsungovog tablet uređaj u velikoj meri kupuju i domaći potrošači, uprkos iritantnoj reklami na Internetu u kojoj je dizajn velikog broja sajtova bio „ulepšan“ dodavanjem crnog okvira.http://www.njuz.net/zabrana-prodaje-novog-tablet-kompjutera-u-eu-velika-sansa-srbije/#ixzz1W4eOvgEG
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.211
Broj reagovanja
16.297
Horoskop
Ovan
:) Angela, Angela... Nije Velja na vlasti, inače bi ti češće dolazila.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno