• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Za šta koristite kompjuter?

sovac

kafolenčić
Starosedelac
Učlanjen(a)
08.11.2019.
Broj reagovanja
1.128
Horoskop
Ovan
Tema ima dodirnih tačaka sa temom za šta koristite internet ali ovde hoću da se osvrnem sa jednom specifičnom pojavom kod nas (možda je ta pojava zastupljena i u ostatku sveta ali to ne znam)

kada sam ja ulazio u svet kompjutera tada sam koristio jedno vreme onaj net dajl ap...kompjuter sam koristio za instalaciju raznih programa i rad sa istima pa tu je total komander pa onda instalacije nekih igrica pa ubacivanje muzike mp3 formata pa rezanje cd-a itd...danas a i unazad više godina i mladja a i starija populacija koja prvi put dodje u dodir sa kompjuterom kupi komplet sve šta treba i odmah uvede internet i odmah se nakači na fejs i samo fura fejs (danas i instagram) a jutjub koriste za pustanje pesama onih koje slušaju i koje su gledali prvenstveno na tv-u ili slušali ranije na radiju...da ga pitaš koje su mu specifikacije kompa gledao bi te belo ili izgovorio da nema pojma ili da ga ne zanima mada takva situacija je bila i kada su se pojavili i mobilni telefoni...kapiram ja da im to služi svrsi za najosnovnije ali opet valjda treba znati makar neku osnovu...ne znam zašto su ljudi neki toliko nezainteresovani za neke stvari? (čast izuzetcima) da ne pominjem oni koji su imali žešću averziju protiv mobilnih i kompjutera a kasnije postali teški zavisnici od istih...

na kontu ovoga imam još jednu temu ali otvorio bih je zasebno ima dodirnih tačaka sa ovom ali je uopštena :D

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.553
Horoskop
Ribe
Prvi komp najpribližniji ovome što danas zovemo komp koji sam imala (zbog posla) bio je Mek. Na Meku nisi morao ništa da lemiš, budžiš, drndaš. Imao si axterne diskove pre neta i sa njih instalirao jer je Apple i osmislio scassi priključak, preteču sadašnjeg USBa.
Prezirali smo pisijaše koji non stop nešto budže. Prezirem ih i danas.
Total komander neću ni da komentarišem, nadam se da će evolucijom pisijaši uspeti da ga prevaziđu.
PC je najgluplja opcija računara, vindovsu je trebalo 30 godina da pristigne MAC OS ali glupost je pobedila kao i uvek.
Odlaskom Stiv Džobsa sa ovog sveta ostali smo zauvek zarobljeni na planeti majmuna.
Budžatora.

sovac

kafolenčić
Starosedelac
Učlanjen(a)
08.11.2019.
Broj reagovanja
1.128
Horoskop
Ovan
znaš šta je problem kod epla epl sebi daje za pravo da basnoslovno naplaćuje svoje proizvode kao da su ne znam ni ja šta ovo drugo je ok...kad je budzenje u pitanju i to je preterano cene komponenti su basnoslovne tako da dolazimo na isto da svi oni na ovaj ili na onaj način zgrću ogromnu lovu...

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Sovac, i ja sam kao i ti koristio net sa dial up-om. Pa jos ni mobilni nismo imali. Racun za tel ogroman, a mi uvek zauzeti. :laugh:
Zato smo i naucili svasta nesto jer nam Net nije bio uvek dostupan.

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.553
Horoskop
Ribe
Cena epla je veća iz prostog razloga što je bazna konfiguracija epla jednaka premijum konfiguraciji pc-a.
To je isto kao da kažeš da su i porše i jugo isto, i jedan i drugi te voze od tačke A do tačke B. Samo što je ovaj prvi bezobrazno skup.
E pa vidiš, to što ne vozim porše, to je zato što sam sirotiLJa a ne zato što je jugo dobar.

sovac

kafolenčić
Starosedelac
Učlanjen(a)
08.11.2019.
Broj reagovanja
1.128
Horoskop
Ovan
jeste a da li možeš pikati igrice na onoj tastaturi i mišu eplovom? naravno da ne mada ako se vodimo time da su za gejming isključivo konzole namenjene i onda daš poveću kintu za epl i plus za konzolu neku dodatno još pride...

Njavica

Dreamer.
Starosedelac
Učlanjen(a)
07.08.2011.
Broj reagovanja
3.778
Horoskop
Devica
Haha, ja sam nekako uvek imala ko će da sređuje komp a ja ću da ga koristim.
Doduše pirateriju kidam, te instalacije i zezanja pa prirodni talenat 😀
Na poslu sam samo u inkognito tabovima i eto mislim da mi je to u stvari najbitnije i da znam 😀

jolemisa

Poznata ličnost
Učlanjen(a)
02.05.2022.
Broj reagovanja
247
Horoskop
Škorpija
Posto sam u penziji komp mi je nesto sto koristim puno,da bih nesto naucio,druzio se na forumima sa vama i drugima na drugim forumima,a unuci kada dodju udaraju po igricama.

Vrh Dno