• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Vrste poljubaca

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Ljubav

Sve vrste poljubacaMislite da znate sve o poljupcima? Možda neki od dvadesetak navedenih načina ipak niste znali. Ako vas neki posebno zainteresira, slobodno isprobajte.

1. Leptir:
Na samo milimetar udaljenosti od partnera otvarajte i zatvarajte oči dodirujući partnera trepavicama. Ako ga izvedete ispravno trepteći osjećaj će otići ravno do srca.

2 - Poljubac u lice:
Prijateljski poljubac, kojim nekome prešutno kažete da vam se sviđa. Preporučuje se na prvim spojevima. Rukama obuhvatite partnerovu glavu i nježno ga poljubite u obraz.

3 - Eskimski poljubac:
Nježno protrljajte nos od nos.

4 - Poljubac ispod obrva:
Dok partner spava ili žmiri poljubite mu vanjski kut oka ispod obrve… Vrlo intiman poljubac.

5 - Poljubac u prste:
Jagodice prstiju predstavljaju vrlo osjetljive dijelove tijela, gotovo kao usne. Poljubite ih.

6 - Poljubac u stopalo:
Vrlo romantična i erotična gesta. Može škakljati, ali je vrlo opuštajuća i daje veliki užitak.

7 - Poljubac u čelo:
Majčinski poljubac. Poljupcem u čelo možemo pozdraviti gotovo svakoga, posebno ga koristimo ako želimo nekoga utješiti.

8 - Francuski poljubac:
Ovaj poljubac uključuje ljubljenje jezikom. Njime, preko jezika, razmjenjujete dah, izvor života. Vrlo je osoban i intiman.

9 - Štipkanje:
Lagano i nježno kažiprstom i srednjakom uštipnite partnera za obraz.

10 - Poljubac u ruku:
Tradicionalno se koristio kao pozdrav za dame. Partner nježno usnama dotiče ruku partnerice.

11 – Vruće - hladno poljubac
Ljubite partnerove usne dok ne postanu tople, zatim ih zapuhnite ledenim dahom. Vrlo je uzbuđujući i nepredvidiv.

12 – Poljubac ispod imele:
Blagdanski poljubac, dobra metoda za "krađu" poljupca, jer se poljubac ispod imele ne smije odbiti.

13 – Pismo poljubac
Na kraju pisma napišite kiss, pusa ili cmok.

14 – Poljubac s udahom
Dok se ljubite udahnite zrak iz partnerovih usta. Vrlo intiman poljubac, a kaže se kako će partneri koji izmjene dah ostati zauvijek zajedno.

15 – Cuclanje usana
Dok ljubite partnera cuclajte njegove usne. Vrlo uzbuđujući poljubac.

16 – Poljubac u vrat
Nježno usnama prelazite i ljubite partnerov vrat, posebno dio ispod uški prema ramenima.

17 – Grickanje usana
Ovaj poljubac može djelovati vrlo erotično. Dok ljubite partnera grickajte mu usne, samo pripazite da ne zagrizete prejako i umjesto užitka donesete bol.

18 – Nagnuti poljubac
Da biste ovako poljubili partnera morate mu stajati iza leđa i nagnuti glavu preko njegove.

19 – Poljubac u rame
Jednostavno dođite s leđa, zagrlite partnera i poljubite vrh njegovog ramena. Ovakav poljubac odaje iskrene ljubavne emocije.

20 – Razgovorni poljubac
Dok ljubite partnera govorite mu nešto. Ako vas netko uhvati možete reći kako se niste ljubili, samo ste šaputali.

21 – Brzi poljubac
Kada ste u žurbi.

22 – Poljubac za dobro jutro
Definitivno najljepši način buđenja.

23 - Poljubac u oko:
Držite partnerovu glavu s obje ruke i polagano je mičite u smjeru u kojem želite da ide vaš poljubac… Tada nježno poljubite partnera u zatvorene očne kapke.

24 – SMS poljubac
Za sms-ljupce. Na kraju poruke stavite znakove :kiss: koji označavaju poljubac.
 

lutalica

optimista sa iskustvom
Starosedelac
Učlanjen(a)
12.08.2012.
Poruke
756
Broj reagovanja
614
Horoskop
Rak
......poljubac je susret najlepsi na svetu.....:)
 

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
16 vrsta poljubaca za Dan zaljubljenihValentinovo definitivno nije jedini dan u godini kada biste se trebali ljubiti. Baš naprotiv, trebali biste se ljubiti svaki dan. No, to ne znači da Valentinovo ne možete iskoristiti da osim cvijeća i bombonjere ne date i dobijete više poljubaca.

Vjerujemo da postoje određeni načini kako biste voljeli da vas vaš dragi ljubi...nježno ili strastveno...da poljubac bude dubok ili vlažan, dug ili kratak... Tko ne bi volio dobiti savršen poljubac na poklon na „najzaljubljeniji dan“ u godini i uživati u svakoj minuti?


1. Francuski poljubac

I ptičice na grani znaju već što je francuski poljubac, ali kako ne bi bilo zabune ponovit ćemo gradivo. Radi se o poljupcu s otvorenim ustima, prilikom čega se jezici osoba dodiruju. I dok se sve to čini dovoljno jednostavno, potrebne su godine prakticiranja kako bi se usavršila tehnika. Valentinovo je savršeni dan da postanete guru francuskog poljupca.

2. Leptir poljubac

Ne radi se o poljupcu usnama, nego vjerovali ili ne trepavicama, odnosno razmjeni nježnosti između parova na način da se dodiruju i miluju vrhovima trepavica po kapcima i licu. Ako niste do sada tako nešto probali, učinite to što prije, jer se radi o zaista nježnom i intimnom iskustvu, a Valentinovo je pravi dan za to.

3. Poljubac jedne usne

Kako biste poljubili nekog na taj način, sa svojim usnama polako obuhvatite samo jednu usnu partnera i nježno ju posišite i potegnite. Radi se o vrlo romantičnom i senzualnom poljupcu ako se izvede na pravi način, kojemu vaš partner neće moći odoljeti.

4. Spiderman poljubac

Tko bi mogao zaboraviti prvi poljubac Spidermana i njegove ljubavi Kate u prvom nastavku istoimenog filma. Radi se o poljupcu na način da partnera ljubite dok su vam lica naopačke, što znači da vaša gornja usna ljubi njegovu donju, a njegova gornja usna vašu donju ili obrnuto. Radi se o još jednom vrlo senzualnom poljupcu, koji mora biti spor i nježan.

5. Mokri poljubac

Kada kažemo mokri poljubac pri tome ne mislimo na poplavu sline. Mislimo na bilo koju vrstu poljupca u koju je uključena određena doza sline koja je poželjna i daje dodatni osjećaj ugode.

6. Eskimski poljubac

Svi znamo kako izgleda eskimski poljubac - međusobno nježno trljanje vrhova nosova. Eskimi zaista tako pozdravljaju prijatelje, no u našoj kulturi on je znak privrženosti, intimnosti i nježnosti. U pravom trenutku može zamijeniti milovanje i biti uvod u nešto strastvenije.

7. Poljubac u obraz

Ovakav poljubac dajete roditeljima, prijateljima, djeci, pa i poznanicima. No, kada ga dajete osobi koja vam znači nešto više od prijatelja, on može biti uvod u nešto više. Tada neka poljubac bude polagan, nježan, suh. Slobodno lagano napučite i razdvojite usne i zadržite ih koju sekundu da njegovom licu. Ako do sada nije dobio vašu poruku, sada sigurno hoće.

8. Masnica poljubac

Strogo gledano, masnica nije poljubac, ali je zadobivena poljupcem, a dobiva se kada nekom dovoljno jako i dugo sišete jedno mjesto. Najčešće se masnice od poljubaca nalaze na vratu jer sisanje tog dijela za većinu osoba se čini najugodnije. Valentinovsku masnicu od poljupca svatko će vam oprostiti.

9. Ljubljenje usne školjke

Savršeno mjesto za poljupce kada uzimate pauzu od poljubaca usnama ili ga koristite kao dio predigre. Ono što uključuje ljubljenje ušne školjke je uzimanje usne resice između usna i lagano povlačenje prema dolje ili pak laganu upotrebu jezika i sisanje resice. Nekim muškarcima i ženama to je značajna erogena zona.

10. Ugriz poljubac

Radi se o klasičnom francuskom poljupcu, a razlika je u tome što u jednom trenutku, prije nego što vaš partner povuče svoj jezik vi ga lagano gricnete. Onima koji vole grublje, može se reći i strastvenije poljupce to će se sigurno sviđati. Oprez! Može biti bolan ako niste oprezni.

11. Poljubac u vrat

Ovo je za većinu pravo ljubljenje vrata, a radi se u kombinaciji usana i jezika. Naglasak je na pokretima usana, dok vrh jezika koristite samo kako biste dodali malo senzualnosti i vlage. Pazite da ne koristite previše sline i nikad ne ostajte na istom mjestu dulje vrijeme.

12. Vampirski poljubac

Ne trebate biti vampir, niti imati oštre očnjake kako biste nekome udijelili vampirski poljubac. Radi se samo o nešto žešćem sisanju i laganim ugrizima određenog dijela tijela, najčešće vrata. Ako vi i vaš partner volite nešto grublje poljupce ovo je definitivno nešto što morate isprobati ako do sada niste.

13. Anđeoski poljubac

Vrlo nježan poljubac, s jedva osjetnim doticajem usna na usne, lice, tijelo. Savršen način da nekog probudite na Valentinovo.

14. Gušterski poljubac

Nekima se sviđa, nekima ne. Radi se o poljupcu kada vrhom svojeg jezika brzim pokretom dotaknete jezik partnera i povučete ga natrag. Baš kao da imitirate pokret jezika guštera. To je više zabavan poljubac i nema u njemu previše senzualnosti.

15. Poljubac linijom čeljusti

Ovo je još jedan od načina ljubljenja koji možete kombinirati ljubljenjem vrata i uha. Započnite ispod ušne školjke gdje počinje vilica, a ako dobijete pozitivnu reakciju, nastavite linijom čeljusti prema bradi, a nakon toga pređite ponovno na vrat ili na usnu školjku. Poljupci neka budu nježni, mekani s laganom upotrebom jezika.

16. Ljubavni poljubac

Iako možda niste toga svjesni, poljupci su odraz onoga što osjećate u trenutku kada ljubite osobu. Ponekad mogu biti nježni, ponekad strastveni, ponekad razigrani, ponekad zločesti, ponekad zadirkujući. U poljubac možete unijeti osjećaje koje trenutno osjećate prema osobi s kojom ste, bez da možda kažete što mislite na glas. Ako želite da poljupci izražavaju ljubav, neka budu nježni, spori, slatki... Naglasite svaki dodir i svaki pokret usnama i jezikom. Unesete li u njega još i dozu strasti, biti će to pravi poklon za Valentinovo. Bolji od bilo kakve večere, bombonjere i cvijeća...

Za ovo Valentinovo želimo vam svima puno, puuuunooo poljubaca!!!
Izvor: zena.hr
 

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
kakvi bre ovo poljupci, ja sam i dalje za francuski :laugh::thumbsup:
 

Skitnica

Fatal woman
Starosedelac
Učlanjen(a)
13.11.2011.
Poruke
3.125
Broj reagovanja
876
Horoskop
Ribe
13. Anđeoski poljubac

Vrlo nježan poljubac, s jedva osjetnim doticajem usna na usne, lice, tijelo. Savršen način da nekog probudite na Valentinovo.
 

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Poruke
10.148
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
Traži , traži pa ćeš naći... Ja tražila i našla temu u koju ću smestiti jedan članak i doslovce ga prepisati. Eto tek toliko da i to znamo a možda neko i zna...
Zbog čega se ljubimo?
Da li ste ikada razmišljali na koji način su vaši preci otkrili senzaciju poljupca?
Moderni psiholozi veruju da je poljubac preostala navika životinjskog sveta, prenošenje hrane iz usta u usta, kao što čine sa svojim mladuncima. Kod njih se ovim putem prenose i gvoždje, proteini i ugljeni hidrati. Takodje ova bliskost pospešuje poverenje i intimnost. Pored ptica postoje i druge životinje koje čine isto. Tako su primati, majke, prvo žvakale hranu za svoju decu i bebe pa su je prenosili direktnim kontaktom.
Od tog vremena preostala je senzacija poljupca kao potvrda prisnosti, poverenja i naravno ljubavi.
Izvor: politikin zabavnik

Šta mislite o ovome?
 

Njavica

Dreamer.
Starosedelac
Učlanjen(a)
07.08.2011.
Poruke
4.469
Broj reagovanja
3.778
Horoskop
Devica
4. Spiderman poljubac

Tko bi mogao zaboraviti prvi poljubac Spidermana i njegove ljubavi Kate u prvom nastavku istoimenog filma. Radi se o poljupcu na način da partnera ljubite dok su vam lica naopačke, što znači da vaša gornja usna ljubi njegovu donju, a njegova gornja usna vašu donju ili obrnuto. Radi se o još jednom vrlo senzualnom poljupcu, koji mora biti spor i nježan.


U stvari je poprilicno zanimljiv iako ovaj naziv nije bas. :D samo kada vidis necije lice tako obrnuto izgleda smesno :D
 

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
love-gif.gif
 

Alfaromeo

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
21.03.2015.
Poruke
369
Broj reagovanja
428
Horoskop
Ribe
Dok otvoris blokce i prelistas sve vrste poljubaca prodje te zelja.Mislim da on treba biti spontan pa kako god da ispadne.Nekada je tako simpaticno kada si trapav :D
 
Vrh Dno