Vreme danas...

Beba

Poznata ličnost
Grozan dan, oblačno, padao sneg pa se otopio, bljuzgavica, mokre čizme...fuj:D
 

simpleman

Suspendovan nalog
Sunce,sunce i opet sunce,temperatura 11 stepeni,ljubičice procvetale,nivo vode u Zobnatičkom jezeru opao.Prognoza kaže da će biti i toplije tako da ćemo novu godinu izgleda dočekati u kratkim rukavima.Lepo je bilo u šetnji pored jezera sa Ženicom ali brinem se kako će priroda odreagovati na ove temeperature i u bliskoj budućnosti
 

Prilozi

Живота

Poznata ličnost
Ove godine je na Đurđevdan 6.maja u Bgdu je bilo 6 stepeni, za Svetog Nikolu 19.decembra najavljeno je 19 stepeni! Da li to znači da će 31.decembra biti 31 stepen!? :bored:
 

simpleman

Suspendovan nalog
Reko' ja biće doček u kratkim rukavima a mi pametni,svesni,inteligentni ljudi koji skoro sve znamo,puni tehnologije ne primećujemo sve to(kao) i radujemo se lepom vremenu,to je bitno….ali zato evo vest od juče....."Generalni sekretar UN Antonio Gutereš rekao je u nedelju da je razočaran ishodom konferencije UN o klimi (COP25) i da mu je žao zbog toga što je "propuštena važna prilika" jer su delegati oko 200 zemalja postigli samo "minimalni kompromis". Samo polako ima da nas ova planeta otrese sa nje kao da smo buvice.Prirodu neizmerno cenim i volim,ma šta volim...obožavam!!!
 

Taca

ona, stara
Volim lepo vreme i umerenu klimu. Mraza ima, svaku noć, što je dovoljno da se istrebe štetočine, kao i padavine kroz kišu. Nisam ljubitelj snega, drago mi je što ga nema. Kome treba zimska idila nek ide u planinčine. Volim i klimatske promene koje su evidentne i nadam se toplijoj klimi na našem području.
#dasevratipanonskomore ❤
 

simpleman

Suspendovan nalog
Kako je krenulo možda ti se želje ispune i more dodje do tebe,verovatno ne u ovome životu ali šanse su velike da ako se ovako nastavimo ponašati prema planeti biće more i tamo gde se najmanje nadamo.
"Biosferu ili životnu sredinu na planeti Zemlji savremen čovek ugrožava onoliko koliko ona preti da ugrozi njegov sopstveni opstanak. Zagađivanjem vode,vazduha i zemljišta,pa samim tim i hrane poprima dramtične posledice,ne samo na lokalnom već i na globalnom nivou.
Najizraženiji oblici ugrožavanja prirode su:
-Zagađivanje atmosfere koje dovodi do promene klime,podizanja svetskog nivoa mora i oštećenja ozonskog omotača,
-Zagađivanje kopnenih voda i svetskog mora,
-Zagađivanje zemljišta,
-Uništavanje prirodnih ekosistema,
-Uništavanje pojedinačnih vrsta.
Posledice pomenutih oblika ugrožavanja još su veće kada se njihovi negativni uticaji saberu.Promene koje su prouzrokovane čovekovim delovanjem dešavaju se toliko brzo da priroda ne može sama da se obnovi i oporavi."

"Rukovodilac Grupe za ublažavanje klimatskih promena u Ministarstvu zaštite životne sredine Dragana Radulović ističe da više od pet milijardi evra iznosi šteta od posledica klimatskih promena u Srbiji od 2000.godine do danas i da je 70 odsto tog iznosa izazvano sušama."itd.itd.

Najbolje bi bilo kada bi svako od nas pojedinačno mogao naručiti vreme za sebe, i to ako je moguće jednim klikom(plaćanje može i karticom):D
 

Insajder

grrrrr
lepo, toplo, malo bilo kišovito, ali samo malo, pa opet prijatno veče, mirno bez vetra
ne volim vetar...
 
Vrh Dno