• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Vlada Kosova plaća popravku porušenih srpskih grobalja

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.926
Horoskop
Blizanci
Priština - Premijer Kosova Hašim Tači doneo je odluku da svu štetu koja je u poslednjih nekoliko dana napravljena na više pravoslavnih groblja na Kosovu plati vlada iz budžeta, prenose mediji u Prištini.

307045p1210620f-1.jpg


Grupe za sada neidentifikovanih osoba uništile su grobove i nadgrobne spomenike na nekoliko groblja u više mesta na Kosovu i Metohiji, kao odgovor na ukljanjanje spomenika veteranima Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca iz centra Preševa.
Taj vandalizam osudila je međunarodna zajednica i kosovska policija pokrenula je istragu, ali za sada nije pronađen nijedan počinilac.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/364219/Vlada-Kosova-placa-popravku-porusenih-srpskih-grobalja
 
Vrh Dno