• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Virtuelni novac - nova globalna moneta?

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Amazon, vodeći svetski on-line prodavac predstavio je novu formu virtuelnog novca koji će radikalno promeniti prirodu internet transakcija, a mogao bi imati i posledice po globalni monetarni sistem.

amazon-virtuelninovac.jpg


Virtuelni novac je predstavljen u utorak, a u opticaju bi se mogao naći u maju po ceni 1 cent za jedinicu.
Kompanija obećava da će raspodeliti "na desetine milione dolara" u obliku virtuelnih moneta, koje će biti moguće trošiti na aplikacije i igre za tablet "Kindle Fire".
Uz to, Amazon planira omogućiti svojim klijentima da kupovinu e-knjige, filmova i muzike, plate internet novcem.
Korišćenje virtuelnog novca za kupovinu robe u virtuelnom svetu ne podleže porezima, međutim pitanje je kako će regulatorni organi reagovati ako Amazon omogući svojim korisnicima da kupuju robu koristeći internet novac.
O mogućnostima da se virtuelni novac proširi u stvarni svet, Edward Castronova, profesor, specijalizovan za on-line igre kaže da je to moguće:
"Ako je Amazonu to moguće napraviti u jednom segmentu, onda je, sa tehnologijom i funkcionalnošću koju poseduju, moguća i šira primena".
Mnogi smatraju da Amazon poklanjanjem virtuelnog novca korisnicima "Kindle Fire" pokušava zadržati one klijente koji se prebacuju na iPad ili druge tablete.

http://www.gdeinvestirati.com/berza...es/11625-virtuelni-novac-nova-globalna-moneta
 
Vrh Dno