• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Vesti iz Telenora

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Telenor muzika bez limita

Četvrt miliona pesama svih muzičkih žanrova, bez ikakvih ograničenja, od danas je na raspolaganju svim Telenorovim korisnicima za mesečnu pretplatu manju od cene jednog domaćeg diska.

Pesme različitih žanrova – od alternative, etna, popa, roka, latina, metala, instrumentala, klasike, kantrija, densa, repa do zabavne domaće i narodne – korisnici mogu preuzimati sa Telenorovog WAP portala.

Svi Telenorovi korisnici koji do 31. marta uplate mesečnu pretplatu u iznosu od 460 dinara, dobiće dodatnih mesec dana besplatnog preuzimanja pesama iz najveće digitalne muzičke baze na Balkanu.

„Telenor je prvi mobilni operator u Srbiji i među svih 13 kompanija Grupe Telenor koji je pokrenuo ovaj servis. Biti jedini na našem tržištu sa ovako bogatom muzičkom ponudom zaista je privilegija. Nadam se da će ova jedinstvena muzička ponuda pomeriti granice u mobilnoj zabavi,“ kaže Goran Stupar, medijski koordinator Telenora.

„Telenor muzika bez limita“ se može aktivirati na nekoliko načina: direktnim pristupom na WAP portal Telenor muzika, wap.telenor.rs/muzika, biranjem opcije „Bez limita“, a nakon toga i „Pretplati se“ radi potvrđjivanja aktivacije; slanjem SMS poruke sadržine „BEZLIMITA“ na broj 6363, nakon čega korisnik dobija SMS poruku sa linkom ka WAP stranici na kojoj je potrebno potvrditi aktivaciju, ili pozivanjem besplatnog kod centra na broj *111# i biranjem opcije „BEZ LIMITA“, nakon čega takođe stiže SMS poruka sa linkom ka WAP stranici radi potvrde aktivacije.

Ovu uslugu podržavaju telefoni koji imaju mogućnost prenosa podataka putem GPRS konekcije i pristup WAP portalu. Pretplata i za pripejd i za postpejd korisnike iznosi 460 dinara sa PDV-om, a prenos podataka je potpuno besplatan u Telenor mreži u Srbiji. Ponuda važi 30 dana od dana aktivacije, nakon čega je potrebno ponoviti ceo postupak. Iznos od 460 dinara se pripejd korisnicima naplaćuje odmah, a postpejd korisnicima u prvom sledećem mesečnom računu.

Svi muzički sadržaji imaju DRM zaštitu, a uz ovu i slične usluge Telenor dodatno doprinosi borbi protiv piraterije. Kompanija već dve godine sarađuje sa Organizacijom za zaštitu muzičkih autorskih prava - SOKOJ, čime aktivno učestvuje u zaštiti autorskih prava.
Više informacija o usluzi na www.telenor.rs/muzika.
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Oprezno sa propuštenim međunarodnim pozivima

Na Telenorovom sajtu pojavilo se ovo obavestenje:

Poštovani korisnici,

Imamo saznanja da je u našoj mreži poslednjih nekoliko dana bilo korisnika koji su dobijali propuštene pozive iz inostranstva sa nepoznatih brojeva, i da su mediji izveštavali o lancu prevare preko mobilnih telefona koji je posle Hrvatske i Bosne i Hercegovine prešao i u Srbiju.
Želimo da vam skrenemo pažnju na nekoliko činjenica:

• ovaj način prevare poznat je već godinama i bilo je nekoliko žarišta u raznim delovima sveta
• pozivi se šalju nasumično sa opreme nepoznatog operatera, najčešće iznajmljene, u razne fiksne i mobilne mreže i identifikuju se kao propušteni
• kada uzvratite navodno propušten poziv, dobijete uobičajeni signal zvona, odziv govorne mašine ili jednostavno čist kanal, ali u svakom slučaju uspostavljanje i vreme trajanja poziva tarifira se po standardnom cenovniku za tu zonu međunarodnog tarifnog plana
• veza koja se uspostavi može biti i satelitska, a u tom slučaju uvek je reč o veoma udaljenim i samim tim skupim destinacijama, te se zato mogu napraviti znatno veći računi nego inače.

Telenor, kao ni drugi operateri, nije u mogućnosti da blokira ove pozive, između ostalog i zato što stižu sa uvek novih brojeva. Zato vam savetujemo da na njih ne uzvraćate niti šaljete tekstualne poruke ako niste sigurni u identitet onoga koji poziva ili ako niste spremni da prihvatite rizik da budete prevareni.
Ukoliko ste se ipak odazvali na ovakav propušten poziv, on će biti tarifiran prema važećem cenovniku za međunarodne razgovore. Međunarodni razgovori obračunavaju se po punom minutu.


Izvor: Telenor
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Nove cene saobraćaja u romingu

Zbog pada vrednosti dinara na međunarodnom finansijskom tržištu u poslednjih nekoliko meseci, Telenor je prinuđen da od 1. februara ove godine uvede nove cene saobraćaja u romingu. Promenjene su cene odlaznih govornih poziva, odlaznih video poziva, odlaznih SMS poruka i GPRS saobraćaj, dok cene dolaznih govornih i video poziva ostaju nepromenjene.

Osim korekcije cena, nema drugih izmena načina tarifiranja ili strukture roming zona.

Za više informacija o cenama kliknite ovde.
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Razgovarajte i bez kredita

Telenorovi pripejd korisnici više ne mogu da ostanu bez kredita zahvaljujući usluzi „SOS kredit“. Telenor je jedini mobilni operator u Srbiji koji pruža mogućnost da se i u minusu razgovara.

Pored besplatnih poziva hitnim službama, kao što su hitna pomoć, policija i vatrogasci, ova usluga doprinosi tome da se Telenorovi korisnici osećaju sigurnije. Telenorov SOS kredit može se koristiti za razgovore, slanje SMS i MMS poruka, i GPRS usluge.

U situaciji kada na računu imaju 13 ili manje dinara, korisnici Telenorove mreže mogu da uđu u minus do 40 dinara. Ova usluga se aktivira slanjem poruke na 1717 ili pozivanjem broja 9863, a kredit se može koristiti narednih pet dana.

Pošto iskoristi SOS kredit i dopuni račun, korisniku će biti obračunata fiksna nadoknada u iznosu od četiri dinara, kao i potrošeni kredit. Tada ponovo može da aktivira ovu uslugu slanjem nove poruke. Ukoliko korisnik ne iskoristi aktiviranu uslugu, ona mu neće biti naplaćena.

Bonuse i promocije u vidu besplatnog saobraćaja korisnici privremeno ne mogu da koriste dok na svom broju imaju aktiviranu uslugu SOS kredit.
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Razgovarajte u mreži po neverovatnoj ceni od 10 para za minut!

Ovog proleća, Telenor svojim prepaid korisnicima nudi mogućnost da razgovaraju u okviru mreže po zaista neverovatnoj ceni

Dobro ste pročitali – svi postojeći i novi prepaid korisnici Telenora mogu da razgovaraju u mreži po ceni od 10 para za minut. Da biste aktivirali ovu neverovatnu ponudu, treba da pozovete besplatni KOD centar na broj *111#. Po pozivu, na ekranu vašeg mobilnog telefona pojaviće se meni sa opcijom „10 para minut“ pod rednim brojem 1.

Ukoliko želite da aktivirate promociju, pritisnite taster za potvrdu, upišite broj 1 i ponovo potvrdite. Zatim će se na ekranu pojaviti vaš paket koji sadrži određen broj minuta u mreži po ceni od 10 para (u koju je uračunat PDV).

Za kupovinu – odaberite odgovarajuću opciju (1) i potvrdite. Novac će automatski biti odbijen s vašeg računa, a kupljeni paket minuta možete da koristite narednih 30 dana. Tokom perioda korišćenja minuta kupljenih u okviru promocije, uspostavljanje veze je besplatno. Stanje preostalih minuta po ceni od 10 para možete da proverite putem koda *121*4#.

Pozovite *111#, aktivirajte vaš promotivni paket i uživajte u razgovorima u mreži po ceni od samo 10 para.
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Nov tarifni paket Kombinuj

Novi tarifni paketi KOMBINUJ omogućavaju vam da kontrolišete svoju potrošnju izborom mesečne pretplate od 250, 500, 1000, 2000 ili 4000 dinara, koju u celosti možete da potrošite na razgovore, SMS ili internet i po potrebi dopunjavate kao u prepaidu. Uz tarifne pakete KOMBINUJ možete da razgovarate po povoljnijim cenama i izaberete telefon kao u postpaidu uz osećaj slobode koji vam pruža prepaid. Više ne morate da brinete o visini mesečnog zaduženja, pošto je iznos uvek isti i odgovara visini izabrane mesečne pretplate. Vaš račun može biti mnogo prijatniji uz tarifne pakete KOMBINUJ.

Tarifni paket KOMBINUJ na najbolji način spajaju postpaid i prepaid. U okviru tarifnih paketa KOMBINUJ postoji mesečna pretplata, čiji iznos u potpunosti možete da potrošite na domaće, međunarodne i razgovore u romingu, slanje SMS, MMS poruka i pretraživanje Interneta. Po potrebi, pretplatu možete da dopunjavate željenim iznosom, kao u prepaidu. Ono što tarifne pakete KOMBINUJ čini posebnim je mesečni račun, koji je uvek isti jer iznos odgovara visini odabrane mesečne pretplate.

Da biste postali korisnik tarifnog paketa KOMBINUJ potrebno je da sklopite ugovor i odaberete jedan od pet ponuđenih tarifnih paketa, to jest, iznosa mesečnog računa: KOMBINUJ 250 sa 250 dinara mesečne pretplate, KOMBINUJ 500 sa 500 dinara mesečne pretplate, KOMBINUJ 1000 sa 1000 dinara mesečne pretplate, KOMBINUJ 2000 sa 2000 dinara mesečne pretplate i KOMBINUJ 4000 sa 4000 dinara mesečne pretplate. Iznos definisan visinom mesečne pretplate vam je na raspolaganju mesec dana, s tim što iznos prve pretplate možete da prenesete u sledeći mesec.

Uz tarifne pakete KOMBINUJ možete da kupite mobilni telefon po povlašćenoj ceni, uz sklapanje korisničkog ugovora. Posetite najbližu Telenor prodavnicu i odaberite jedan od KOMBINUJ tarifnih paketa, uz jedan od telefona iz ponude, razgovarajte po povoljnijim cenama, kontrolišite svoje troškove izborom željene potrošnje i dopunjavanjem kao u prepaidu i ne brinite o visini mesečnog računa.

Tarifni paket KOMBINUJ namenjen je svim fizičkim i pravnim licima.


Izvor: Telenor
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Telenor je svojim pripejd korisnicima omogućio da od 18. juna razgovaraju po ceni od 5 para za minut u mreži i šalju poruke za samo 5 para u domaćim mrežama, svake večeri od 22 do 7 časova ujutro!

Da biste aktivirali promociju, besplatno pozovite *111# i na ekranu vašeg telefona ugledaćete meni sa stavkom „5 para noć“ na rednom broju 1 ukoliko želite da aktivirate promociju, pritisnite taster za potvrdu, upišite 1 i ponovo potvrdite. Na sledećem ekranu ugledaćete vašu ponudu – određeni broj minuta u mreži ili SMS poruka ka domaćim mrežama po ceni od 5 para. PDV i Porez na upotrebu mobilnog telefona su uračunati u cenu.

Odaberite opciju 1 za kupovinu i potvrdite. Novac će biti automatski odbijen s vašeg računa, a kupljeni paket možete da koristite narednih sedam dana. Tokom perioda korišćenja minuta kupljenih u okviru promocije, uspostavljanje veze je besplatno. Stanje preostalih minuta i poruka po ceni od 5 para možete da proverite putem koda *121*9#.

Pozovite *111#, aktivirajte vaš promotivni paket i uživajte u dugim letnjim razgovorima u mreži po ceni od samo 5 para za minut.


Izvor: Telenor
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Moj Meni *111#
Šta je danas na meniju?

Zašto svoj telefon ne biste koristili baš onako kako vama odgovara? Besplatno pozovite broj *111# i putem servisa Moj meni napravite sami svoj koktel mobilnih servisa koje najčešće koristite i - uštedite novac!

Mnoge stvari u životu biramo po svom ukusu - omiljena jela, garderobu, prijatelje, mesta na kojima ćemo provesti odmor... Telenorovi pripejd korisnici sada imaju priliku da po svom ukusu skroje i paket mobilnih usluga kojima se najviše služe i da za uloženi novac dobiju mnogo više nego što su očekivali. Primamljivi letnji kokteli na servisu Moj meni, kome se pristupa pozivanjem broja *111#, za nove korisnike uključuju sledeće neodoljive kombinacije:

Moj Miks - za one koji telefon koriste "punim plućima": za samo 200 dinara korisnik ostvaruje pravo na čak 400 minuta razgovora u okviru Telenorove mreže, 400 poruka u domaćem SMS saobraćaju, kao i 40 megabajta u domaćem GPRS saobraćaju.

10 para minut - da nikad ne ostanete "bez teksta": za samo 200 dinara korisnik ostvaruje pravo na čak 2000 minuta razgovora u okviru Telenorove mreže!

10 puta veći kredit - najbolja mera za borbu s ekonomskom krizom: za samo 200 dinara korisnik dobija 2000 dinara kredita koje po želji raspoređuje na razgovore, SMS, MMS i video pozive u okviru Telenorove mreže!

Dok novi korisnici imaju jedinstvenu cenu od 200 dinara za sve tri ponude, postojeći korisnici dobijaju ponudu kreiranu prema navikama u korišćenju mobilnog telefona, tj. imaju cene prilagođene njihovim potrebama, što znači da cene navedenih ponuda ne moraju nužno biti iste.

Prednostima servisa Moj meni ovde nije kraj: uz navedene ponude ne morate brinuti zbog skrivenih troškova, jer se tokom njihovog korišćenja ne naplaćuje usluga uspostavljanja veze, dok se tarifiranje vrši po minutu razgovora! Svi Moj meni servisi mogu da se koriste tokom sedam dana od datuma kupovine i zato već danas pozovite *111#!
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Kompanija Telenor predstavila je novu uslugu Тelenor Klik koja omogućava brzu pretragu interneta i sa najjednostavnijih mobilnih telefona. Svi korisnici ovog paketa imaće instaliran program za krstarenjem internetom, brauzer Opera Mini, a na houm pejdžu će se naći i prečica do sajtova Blic, Blic sport, 24 sata i ALO!

Korisnicima će na raspolaganju biti i Telenor Komunikator, koji objedinjuje pristup imejl servisima, društvenim mrežama i četovima na jednom mestu.

Najvažnije je - usluga je besplatna do kraja godine!

Telenor Klik omogućen je i postpejd i pripejd korisnicima. Ovakva usluga dostupna je po prvi put u svetu, a Telenor je nudi sa ciljem da internet postane lako dostupan što većem broju korisnika u našoj zemlji.

Prijavljivanje za ovu akciju je veoma jednostavno. Korisnik šalje SMS sa tekstom „Klik“ na broj 9000 i dobija odgovor sa linkom koji vodi na opis i aktiviranje usluge.

Dobijaju se još dve poruke sa linkovima za preuzimanje besplatnih aplikacija: Opere Mini i Telenor Komunikatora.

Korisniku su na raspolaganju 150 megabajta saobraćaja pune brzine mesečno, što je višestruko više od prosečne potrošnje u Srbiji.

Kad se ova količina potroši smanjuje se početna brzina, ali bez ikakvih dodatnih troškova.

U praski to znači da pod punom brzinom možete da gledate spotove i kraće klipove, dok sa smanjivanjem brzine možete da obavljete osnovne Internet-radnje kao što je pregled pošte.

Nakon promotivnog perioda do kraja godine, cena usluge će biti 290 dinara sa porezima, mesečno za postpejd, odnosno 30 dana za pripejd korisnike. U inostranstvu ova usluga nije besplatna, pa zato oprezno kad ste preko van zemlje.

Telenor Komunikator naročito je interesantan, jer objedinjuje najpopularnije društvene mreže poput Fejsbuka i Tvitera. Na jednom mestu su hotmejl, jahu mejl i G-mejl, kao i Jahu mesindžer, G-tok, i MSM za one koji vole da četuju.

U Telenoru kažu da ova usluga rešava sve razloge nedovoljnog korišćenja Interneta na mobilnim telefonima, tj uz Klik nema problema sa surfovanjem po Web stranicama (ne samo WAP kao do sada) i kontrolom troškova, a bez problema možete da radite sve što i na računaru ili na smartfonu.

Dovoljno je da imate telefon koji podržava internet, a njihova cena u prodavnici se kreće od 2.000 dinara, a verovatno svako od nas u nekoj fioci ima telefonski antikvitet.
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Telenor je od 2008. godine otvorio 26 parkova širom Srbije. Kao jedan od vodećih provajdera širokopojasnog Interneta, želja kompanije je bila da obezbedi kvalitetan, brz i besplatan pristup Internetu što većem broju građana i na taj način doprinese razvoju informatičke pismenosti.
Na nekoliko lokacija u parkovima građani mogu da koriste bežično povezivanje sa Internetom ili putem USB modema. Na taj način svima je omogućeno da dođu sa svojim prenosivim računarima i u prirodi pregledaju mejlove i sve ono što ih zanima na internetu.


Pored idejnog rešenja koje Telenor radi za svaki park pojedinačno i opreme za uvođenje Interneta, kompanija se brine i o održavanju. Uz podršku Sekretarijata za komunalne i stambene poslove, JKP „Zelenilo Beograda“ i Uprave za energetiku, grad Beograd je obezbedio da parkovi budu noću dobro osvetljeni, a javne površine uređene.


Prvi Internet park u Srbiji otvoren je u Beogradu, na Studentskom trgu u junu 2008. godine. Od tada je otvoreno ukupno jedanaest Internet parkova u Beogradu: kod Vukovog spomenika, park “Proleće” na Topličinom vencu, “Skejt park na Novom Beogradu, u Studentskomgradu i na Kalemegdanu. Od ove godine besplatan Internet dostupan je posetiocima parkova na Miljakovcu, malom Tašmajdanu, Obrenovcu i na Zvezdari, pored VI beogradske gimnazije. Zahvaljujući saradnji sa gradom, ove godine omogućeno je građanima da koriste Interneta u prirodi dve godine.


Internet parkovi postoje još u Nišu, Novom Pazaru, Boru Kraljevu, Kragujevcu, Kruševcu, Smederevu i Užicu.
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Besplatni pozivi prema dva broja, fiksni mesečni račun i prenošenje neiskorišćenog kredita u naredna tri meseca dostupni su za sve Telenorove postpejd korisnike uz paket „Prenesi i dopuni“.

Pozivi prema dva odabrana broja su besplatni, bez obzira da li je kredit na računu potrošen ili ne. Ukoliko korisnik potroši kredit, može ga dopuniti kao i svaki pripejd korisnik.

Svi korisnici ovog paketa moći će šest puta besplatno da aktiviraju uslugu „Telenor Klik”, što im omogućava do šest meseci neograničenog korišćenja Interneta na mobilnom telefonu.

Uz ugovornu obavezu od 24 meseca svaki novi korisnik „Prenesi i dopuni” tarifnog paketa moći će da kupi telefone iz Telenorove velike ponude po povoljnim cenama. Modeli samsung „Monte slajder“, samsung „Čemp“ i samsung „Star 2“ su u ponudi za 1 din uz odgovarajuće pakete „Prenesi i dopuni“.

„Prenesi i dopuni” tarifni paketi dostupni su uz mesečnu pretplatu od 490, 890 i 1490 dinara sa uračunatim PDV-om.

Osim ovog paketa, Telenor je za sve svoje korisnike napravio aplikaciju „111meni“ koja omogućava besplatan pregled aktuelnih ponuda i uvid u stanje računa. Ona se može preuzeti sa adrese http://wap.telenor.rs/111meni.

Više informacija na www.telenor.rs
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Popust od 5.000 dinara za svaki kupljeni telefon u Telenorovim prodavnicama očekuje sve korisnike koji od 24. do 31. decembra odaberu „Prenesi i surfuj“ pakete.
Telefone čija je cena niža od 5.000 dinara, uz određeni paket, korisnici će plaćati 1 dinar. Neki od modela koji vam odgovaraju možete potražiti i u najvećoj Telenorovoj prodavnici na Balkanu, ispred UŠĆE šoping centra.
2012.jpg
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Telenor pripejd internet je jednostavno rešenje za brz i neograničen internet.

Telenor internet sa 3G tehnologijom pokriva preko 73% populacije Srbije i pokrivenost konstantno raste. Instalacija je jednostavna i za nekoliko minuta možeš da surfuješ internetom. Možeš da ga koristiš na svom računaru, bilo da je u pitanju laptop ili desktop, sa Windows ili Mac operativnim sistemom.

Uz Telenor pripejd internet, dobijaš:
  • Jednostavno i brzo rešenje za mobilni internet i uživanje u neograničenom surfovanju uvek i svuda uz sjajnu cenu megabajta,
  • Telenor pripejd internet paket sa modemom, SIM karticom I 4GB podataka ili Telenor pripejd internet Start paket sa SIM karticom I 300 MB podataka.
  • Produženi rok važenja Produži SURF internet dopuna i internet tarifnih dodataka uz jednostavnu i laku aktivaciju,
  • Jednostavnu proveru stanja računa dostupnu u svakom trenutku

Svoj Telenor pripejd internet možeš da dopuniš na nekoliko načina:
  1. Kupovinom Produži SURF internet dopuna*:
  2. Aktivacijom Produži SURF internet tarifnih dodatka:

* Naglasi prodavcu da želiš Telenor Internet dopunu i navedi koju od tri ponuđene dopune želiš: Produži SURF 300 MB, Produži SURF 1 GB ili Produži SURF 2 GB.
 
Vrh Dno