• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Veštačka inteligencija

I dok se skoro svi u Srbiji brinu da li će Kosovo biti Srbija ili ne, mene mnogo više brine ova nova, veštačka inteligencija. Prvo, ja sam veliki fan Terminator filmova, a svi znamo šta se desilo kad je veštačka inteligencija postala "svesna". Drugo, plašim se da će milioni ljudi ostati bez posla. Treće, koju lektiru čita ta inteligencija i ko je propisuje? Četvrto, ko će to držati pod kontrolu i hoće li uspeti? Peto, sve mi se čini da ćemo svi na*ebati.
Šta mislite da li će moći da briše prašinu i kuva ručak? A da popravlja veš mašinu, bojler? Seks? Izgleda da će ona da sedi i pametuje, a mi ćemo da radimo! Možda to i nije loše. Ali, što se politike tiče, tu je operisana. To ona ne može da radi, je l tako?

šufnudla

neprilagođena
Starosedelac
Učlanjen(a)
26.11.2016.
Broj reagovanja
3.041
Horoskop
Strelac

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.553
Horoskop
Ribe
N
Je l pitao neko veštačku inteligenciju da li je zemlja okrugla? Kako stojimo po tom pitanju?
Naravno da su pitali, ko drugi nego Srbi najpametniji narod u Univerzumu. I tvrdi AI da zemlja nine ravna ploča. E onda se najpametniji narod dosetio da pita koji je danas dan i datum. Izgleda da AI misli da je na primer 18. novembar 2021. Tako da ne možeš verovati kompu.

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.553
Horoskop
Ribe
Čitam juče u rvackoj štampi, dosetili se na mekim fakultetima da im studenti ne pišu eseje i doktorate već da to za njih radi veštačka inteligencija. Kod nas još ćute jer ovde je elektronska pismenost na univerzitetima ravna posedovanju naloga na fejsu. Na kome pišu "Dobro jutro prijatelji, može kafica?". Naravno da ima izuzetaka ali i oni ćute.

Живота

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
28.03.2019.
Broj reagovanja
2.042
Horoskop
Ribe
A koji su to meki fakulteti? 🤔

Живота

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
28.03.2019.
Broj reagovanja
2.042
Horoskop
Ribe
Baba?! Ajde more, kakva baba, pa ti si Tackić sad u najboljim godinama! Ja sam ubeđen da se muškarci okreću za tobom dok štrapaciraš sokakom ;)

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
Starosedelac
Učlanjen(a)
19.01.2013.
Broj reagovanja
2.966
Horoskop
Lav
Verovali ili ne..ja se pomalo bojim da mislim šta će sve biti u budućnosti-tu mislim i na veštačku inteligenciju.

Ovaj čet sa robotom ne znam ni da koristim. Da li treba da se registrujem na nekom sajtu ili... Ozbiljno ne znam.

Ako će roboti i veštačka inteligencija raditi sve što sada rade ljudi, šta će biti sa ljudima?

Usput..ne verujem da neki robot zna da umesi domaće kiflice sa sirom, ili da napravi Reformu-tortu. :)

Sada ozbiljno.. Nisam puno razmišljala o VI i nisam puno čitala ni gledala video klipove.

Ako će u nekoj budućnosti VI i roboti zameniti ljude u nekim manuelnim poslovima, u fabrikama npr, biće..strašno..Koliko će ljudi ostati bez posla?

Ne verujem da roboti mogu da zamene kardiohirurge ili neurohirurge..i lekare svih specijalnosti.

Ali..i ako se sve to bude dešavalo u svetu, teško da će brzo doći kod nas...teško..

Живота

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
28.03.2019.
Broj reagovanja
2.042
Horoskop
Ribe
Draga Džudi to što ti ne veruješ to je simpatično ali zamisli da je neko ljudima pre 100 godina rekao da će jednog dana ljudi hodati ulicom i pričati telefonom? Verovatno bi i oni tada rekli isto što i ti sada - "ne verujem da će to biti".:)
Mislim ne bih ni ja voleo da jedem kiflice koje je umesio robot a svakako ne bih voleo da me, ukoliko nedaj bože dodjem u tu situaciju, operiše robot! Ali što reče onaj u filmu svet srlja u progres!

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
Starosedelac
Učlanjen(a)
19.01.2013.
Broj reagovanja
2.966
Horoskop
Lav
U pravu si. Samo mislim da to niko od nas koji živimo u Srbiji, neće to dočekati.

Ni onaj robot -usisivač ne radi sam. Mora čovek da ga uključi :)

šufnudla

neprilagođena
Starosedelac
Učlanjen(a)
26.11.2016.
Broj reagovanja
3.041
Horoskop
Strelac
Ne znam zašto, ali ja slutim da će ljudi početi da se vraćaju na selo, da će početi da beže iz gradova u prirodu, što dalje od tehnologije, medija, automatizacije, gedžeta... Taj proces će dugo trajati, ali već ima dosta tih zagovornika i praktičara tzv off-grid života (života van sistema, samoodrživog života), jednostavnog i materijalnim stvarima neopterećenog...
Jednostavno, robotika uništava smisao života. Trenutno se čini da ima smisla donekle, ali suštinski nema. Ljudi su već dovoljno robotizovani ideologijama, političkim ekonomskim i kulturnim sistemima...već su nam dušu uzeli, ali možda ima nade za one koji su toga svesni i spremni da se odupru.

Живота

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
28.03.2019.
Broj reagovanja
2.042
Horoskop
Ribe
Ne znam zašto, ali ja slutim da će ljudi početi da se vraćaju na selo, da će početi da beže iz gradova u prirodu
Ako išta ostane od te prirode, jer kojom brzinom je uništavamo, bojim se da za 10 godina u Srbiji više neće biti šuma, reke će biti zacevljene, imaćemo samo deponije smeća, rudnike, kopove i kamenolome!

Vrh Dno