• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Веровања везана за новац

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

tamarishka

Vila dobrila
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.01.2010.
Poruke
2.852
Broj reagovanja
857
Horoskop
Vodolija
Веровања у народу која се тичу новца,
или како се понашати према новцу

Да би зарађени новац волео Вашу кућу, онога дана када добијете плату не треба трошити нити један динар. Цела плата мора преноћити код куће. Неки чаробњаци животне мудрости саветују да треба сачувати годину дана крупну новчаницу, која ће се, тврде они, "напунити" вашом енергијом и поче ће привлачити према себи новац.

Новца неће бити: ако звиждите у соби и мрвице са стола чистите руком.
Не ваља посуђивати комшији хлеб и со - сигурност (у новцу) тада може напустити вашу кућу и отићи у другу.
Да би у кући било новца, метлу треба поставити ручицом на доле.
Повишицу плате најбоље је тражити у среду по дану.
Не посуђујте од других новац у понедељак, немојте посуђивати другима у уторак и не враћајте дуг у петак.
Давати и узимати позајмице обавезно ујутро, зато што било какве операције с новцима у вечерњим сатима воде у пропаст.
И трудите се да никада не тражити позајмице, а да их чешће дајте јер ви тада "као" да програмирате новце да вам се врате.

Џепове одеће која се ван сезоне оставља у ормар, напуните ситним папирнатим новчаницама.
Новац не воли пробушене џепове или отпалу дугмад.
Никада не држите новчаник празан, нека у њему буде макар ситниш у кованицама. Сав новац мора бити главном страном окренут према газди. У најмањој прегради чувајте најситнију новчаницу савијену у троугао. Такођер у новчанику треба да постоји и "срећна новчаница" (прва зарађена или добијена од доброг човека или од неког успешног посла и сл.). Ту новчаницу не ваља потрошити - она је амајлија сигурности. Иначе новац неће долазити у ваше руке.

Новац зарађен коцкањем или играма на срећу, зарађен непоштено, нађен, поцепан итд. не доноси срећу и зато га не треба задржавати у новчанику. Поделите га сиротињи или брзо потрошите - ОБАВЕЗНО ПОТРОШИТЕ !!!

Након прочитаног, веројатно разумете да је новац врло лако изгубити, али га није тешко ни привући к себи. Да не бисте изгубили новац придржавајте се више изложених правила.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno