Vanredni raspust sledece nedelje

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Poruke
9.398
Broj reagovanja
658
Neočekivana sreća za đake u Srbiji! Zbog obilnih padavina Vlada Srbije preporučila da nastave i ispita ne bude u školama od 5. do 10. februara.
v232838p0.jpg
Arhivska fotografija
Da bi zaštitila decu i učenike od vremenskih nepogoda, ali i da smanji potrošnju energenata, Vlada Srbije donela je danas odluku da obdaništa, osnovne i srednje škole ne rade sledeće nedelje zbog nevremena i snega.

Šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović rekao je beogradskim medijima da je takva odluka doneta na osnovu preporuke Ministarstva prosvete da predškolske ustanove i škole budu zatvorene od 5. do 10. februara.

Ministar prosvete Žarko Obradović takođe je preporučio univerzitetima da tokom ispitnog roka donesu nove planove održavanja ispita i da se ispiti ili odlože, ili grupišu i održe u istom danu.

"Ova preporuka je doneta da bi se deca i učenici zaštitili od opasnosti zbog ekstremno niskih temperatura, otežanih uslova u kojima radi prosvetni sistem, ali i kao mera koja podržava stabilizovanje energetskog sektora u zemlji", piše u saopštenju Ministarstva prosvete.
Do škola po Srbiji danas nije stiglo 17.000 đaka. Beograd je već otkazao popodnevnu smenu u školama. Obdaništa u Beogradu neće moći da budu zatvorena, ali će racionalno biti organizovano čuvanje dece.
Vlada je preporučila danas preventivne mere za otklanjanje problema u snabdevanju energijom i energentima i omogućavanju rada energetskog sistema u zemlji u uslovima ekstremno niskih temperatura.
Industrijskim potrošačima energije i energenata preporučeno je da u skladu sa tehničkim mogućnostima svedu potrošnju na tehnološki minimum, a drugim potrošačima da maksimalno racionalizuju potrošnju energije i energenata.
Nadležnim organima jedinice lokalne samouprave, grada, odnosno grada Beograda, Vada Srbije preporučila je da u skladu sa svojim nadležnostima smanje upotrebu električne energije za javnu rasvetu, panoe i svetleće reklame.
Takođe, Vlada Srbije preporučuje energetskim subjektima da obaveste sve kupce o neophodnoj racionalizaciji potrošnje energije i energenata, navedeno je u saopštenju.
"Elektroenergetski sistem u Srbiji je za sada stabilan iako radi u vanrednim uslovima i moguć je i dodatan uvoz struje ukoliko bude potrebno", rekao je Petar Škundrić, savetnik za energetiku srpskog premijera.
Radna grupa je uputila apel svim građanima da smanje potrošnju struje i energenata, dodao je on.
On je naveo i da je isporuka gasa za Srbiju smanjena za dva miliona kubika zbog hladnog vremena, koje je zahvatilo najveći deo Evrope, i dodao i da se te količine gasa kompenzuju, iz podzemnog skladišta gasa u Banatskom Dvoru.

(Mondo)
 

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Poruke
8.957
Broj reagovanja
4.840
Horoskop
Lav
Da sam djak radovala bih se ovome, ovako krajnje zlocesto cu reci: nije dotle doslo :cautious:
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.211
Broj reagovanja
16.294
Horoskop
Ovan
Juhuuu! :D
 

Lujka

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.09.2009.
Poruke
8.102
Broj reagovanja
1.280
Horoskop
Vodolija
U Kanadi su kad je mecava imali Snow Day a ne Snow Week :D
 
Vrh Dno