• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Vanredni raspust sledece nedelje

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Poruke
9.398
Broj reagovanja
659
Neočekivana sreća za đake u Srbiji! Zbog obilnih padavina Vlada Srbije preporučila da nastave i ispita ne bude u školama od 5. do 10. februara.
v232838p0.jpg
Arhivska fotografija
Da bi zaštitila decu i učenike od vremenskih nepogoda, ali i da smanji potrošnju energenata, Vlada Srbije donela je danas odluku da obdaništa, osnovne i srednje škole ne rade sledeće nedelje zbog nevremena i snega.

Šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović rekao je beogradskim medijima da je takva odluka doneta na osnovu preporuke Ministarstva prosvete da predškolske ustanove i škole budu zatvorene od 5. do 10. februara.

Ministar prosvete Žarko Obradović takođe je preporučio univerzitetima da tokom ispitnog roka donesu nove planove održavanja ispita i da se ispiti ili odlože, ili grupišu i održe u istom danu.

"Ova preporuka je doneta da bi se deca i učenici zaštitili od opasnosti zbog ekstremno niskih temperatura, otežanih uslova u kojima radi prosvetni sistem, ali i kao mera koja podržava stabilizovanje energetskog sektora u zemlji", piše u saopštenju Ministarstva prosvete.
Do škola po Srbiji danas nije stiglo 17.000 đaka. Beograd je već otkazao popodnevnu smenu u školama. Obdaništa u Beogradu neće moći da budu zatvorena, ali će racionalno biti organizovano čuvanje dece.
Vlada je preporučila danas preventivne mere za otklanjanje problema u snabdevanju energijom i energentima i omogućavanju rada energetskog sistema u zemlji u uslovima ekstremno niskih temperatura.
Industrijskim potrošačima energije i energenata preporučeno je da u skladu sa tehničkim mogućnostima svedu potrošnju na tehnološki minimum, a drugim potrošačima da maksimalno racionalizuju potrošnju energije i energenata.
Nadležnim organima jedinice lokalne samouprave, grada, odnosno grada Beograda, Vada Srbije preporučila je da u skladu sa svojim nadležnostima smanje upotrebu električne energije za javnu rasvetu, panoe i svetleće reklame.
Takođe, Vlada Srbije preporučuje energetskim subjektima da obaveste sve kupce o neophodnoj racionalizaciji potrošnje energije i energenata, navedeno je u saopštenju.
"Elektroenergetski sistem u Srbiji je za sada stabilan iako radi u vanrednim uslovima i moguć je i dodatan uvoz struje ukoliko bude potrebno", rekao je Petar Škundrić, savetnik za energetiku srpskog premijera.
Radna grupa je uputila apel svim građanima da smanje potrošnju struje i energenata, dodao je on.
On je naveo i da je isporuka gasa za Srbiju smanjena za dva miliona kubika zbog hladnog vremena, koje je zahvatilo najveći deo Evrope, i dodao i da se te količine gasa kompenzuju, iz podzemnog skladišta gasa u Banatskom Dvoru.

(Mondo)
 

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Poruke
8.988
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Da sam djak radovala bih se ovome, ovako krajnje zlocesto cu reci: nije dotle doslo :cautious:
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Juhuuu! :D
 

Lujka

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.09.2009.
Poruke
8.102
Broj reagovanja
1.280
Horoskop
Vodolija
U Kanadi su kad je mecava imali Snow Day a ne Snow Week :D
 
Vrh Dno