• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Vakcina protiv raka u fazi testiranja

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
255x16031201-vakcina.jpg


Francuska farmaceutska firma OP (Ose Pharma) objavila je, povodom Svetskog dana borbe protiv raka koji se danas obeležava, ohrabrujuću novost za pacijente - nova vakcina za lečenje raka pluća je u fazi testiranja.

Vrše se pripreme za uvođenje te nove terapije OP-a u treću fazu ispitivanja, što znači da će biti testirana na obolelima-dobrovoljcima kako bi bila utvrđena njena prava delotvornost.

Rak pluća, izazivač godišnje više od 25.000 smrtnih slučajeva u Francuskoj, jedna je od najsmrtonosnijih vrsta raka, ali i najteža za lečenje.

Vakcina koju je razvila OP mogla bi da "napada" rak "ne-malih" ćelija, odnosno 88 odsto slučajeva raka pluća.

Firma je dobila svoj prvi evropski patent koji će joj omogućiti da završi razvoj vakcine.

OP planira narednih dana da organizuje prikupljanje pet miliona evra koji će omogućiti sprovođenje faze testiranja u Evropi i SAD.

http://www.novimagazin.rs/svet/vakcina-protiv-raka-u-fazi-testiranja
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.831
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Ovo moze biti pocetak revolucije u medicini. Moj prijatelj je umro od karcinoma pluca, uzasne muke... :(
 
Vrh Dno