• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Uskoro rasplet u DS-u?

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Ukoliko predsednik Demokratske stranke Boris Tadić ne podnese ostavku, demokratama preti cepanje, piše Blic.

Taj list navodi da zamenik predsednika stranke Dragan Đilas ne želi da se kandiduje za predsednika stranke na predstojećim stranačkim izborima, odnosno da bude protivkandidat Tadiću, koji još uvek ima podršku većine članova Predsedništva stranke. Jedini način na koji gradonačelnik Beograda vidi sebe na čelu DS-a bio bi da se Tadić sam povuče sa funkcije, tvrdi Blic.

Međutim, Tadić je izjavio da nema nameru da podnese ostavku na mesto predsednika stranke. Takođe je činjenica i da, kako piše Blic, postiji struja u DS-u koja želi da na čelo stranke stane Dragan Đilas.
slide.jpg
Imajući u vidu upravo takvu Tadićevu odluku, da ne želi da napušta kormilo DS-a, u budućnosti bi se moglo postaviti pitanje sudbine i funkcije gradonačelnika Beograda, ističe Blic.

Podsetimo, pisanje medija o neslaganjima unutar demokrata podstaknuto je izbornim porazom DS-a na parlamentarnim i predsedničkim izborima, kao i odlukom socijalista da sa SNS-om prave vladu Srbije i javnom prepiskom visokih funkcionera DS-a Vuka Jeremića I Dragana Đilasa oko finansiranja Jeremićeve kancelarije u UN.

Mediji su u više navrata pisali da u DS-u postoji nezadovoljstvo izbornim rezultatom i da bi neko trebalo da snosi odgovornost za to. Jedino je Goran Ješić, gradonačelnik Inđije i funkciner demokrata, javno rekao da je očekivao od Tadića da posle izbornog poraza podnese ostavku.

S druge strane, izvor iz DS-a je Blicu rekao da je jedini način da stranka ostane jedinstvena i da ojača taj da Tadić podnese ostavku na mesto predsednika DS i prebaci se na nako drugo poput počasnog predsednika čime bi omogućio fer izbore u stranci.

Preuzeto sa: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=07&dd=12&nav_category=11&nav_id=625986

U normalnim zemljama kakva naša nije, u svakoj stranci dolazi do smene rukovodstva nakon izbornog poraza. Kod nas je to misaona imenica.

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Možda će i doći do rascepa, što nije dobro (nisam njihov član - stoli me bojko!). Ali mislim da je Tadić najodgovorniji za poraz stranke.

bikkojisedi

Poznata ličnost
Učlanjen(a)
04.01.2011.
Broj reagovanja
19
Horoskop
Ovan
Ni prvi ni poslednji koji se cepaju!Ništa novo,za naše prostore gde je važan samo jedan grad,jedna stranka,Cimerman(bivši ambasador USA) je jednom prilikom rekao:''skinuću osmeh sa lica srpskoga naroda!''a DS ga slavi i napominje kako je on čovek koji je sve video na vreme????(mada se ovde Cimerman ne spominje ,ali ne mogu ja da ,a da ga ...)nisam član ni jedne stranke,ali sam ličnog mišljenja da je ova stranka počela polako da odlazi ...(lično moje mišljenje),mada nemora da znači, kod nas je sve moguće!???

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Ne verejum da će nestati, ali posle 8 godina loše vladavine vreme je da malo predahnu. Kamo sreće da DS ali i sve ostale stranke postanu demokratske pa da nakon poraza dovedu nove ljude da vode stranku. No, gde ste videli bivšeg direktora koji je postao običan referent i sl? To kod nas ne biva. Na žalost.

bikkojisedi

Poznata ličnost
Učlanjen(a)
04.01.2011.
Broj reagovanja
19
Horoskop
Ovan
Znam,kod nas je sve teorija relativiteta;najgori đak bude šef nabavne službe i zaradi mesečno pola cigle , a najbolji samo profesor i ima platu 72 000,a jadnik učio 15 godina i oćoravio !

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Nije samo kod tebe taj slučaj. U mom gradu džipove voze samo oni koji su prepisivali pismene zadatke. Sposobnost prilagođavanja i varanja ostala i im je trajno urezana i to je sve što su u školi naučili.
Neko će reći da su inteligentni i sposobni, mada se ja sa time ne bih složio.

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Broj reagovanja
659
ni ja,nije tu u pitanju ni sposobnost,ni inteligencija:kul:

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
sto se tice Tadica....licno mislim da je on doprineo ovakvom rezultatu na izborima...da je neko drugi bio na njegovom mestu prosli bi gore....to je bar moje misljenje...

Vrh Dno