Urbani rečnik

Taca

ona, stara
Član
Vreme i mesto u kome živimo oblikuje nove reči i termine. Svakoga dana susrećemo se sa evolucijom govora i jezika. Top definicije novih izraza:

P.

presstitutka.jpg
 

Taca

ona, stara
Član
S.

Slobodon

Slobodon je čovek-dete iz Srbije ili okoline, koji još uvek živi sa roditeljima i nema posao. On provodi dane proganjajući i maltretirajući različite devojke na mreži. On pokušava da ih dovede na Skaype, da se skinu i da im pokazuje "svoj muški deo". On može biti sladak, šarmantan i drag ali ne padajte na to, on je granični sociopata i / ili psihopata i neće se promeniti, a na kraju ćete zažaliti što ste ga ikada upoznali. Sve što možete da učinite da pobegnete od njega je blokirati / banovati njega i njegovu vojsku lažnih profila zauvek. On takođe može da komunicira sa drugim ljudima koji rade isto.
 

Taca

ona, stara
Član
T.

Trol

Onaj koji postavlja ( postuje) namerno provokativne poruke na društvenim mrežama, grupama.... sa namerom da izazove poremećaje, iskrivi argumente a u korist nekoga ili nečega ( slično kao presstitut ).
 

Taca

ona, stara
Član
X.

XD

Nasmejano lice (u virtuelnoj komunikaciji). Mnogo bolje nego LOL :D
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: Gea

Taca

ona, stara
Član
L.

Lumberseksualci (urbane drvoseče)

Lumberseksualac (lumbersexual, prema engleskom nazivu za drvoseču - lumberjack) svojim "opasnim" izgledom se trudi da ostavi uticaj na okolinu. Zaštitni znak: brada od nekoliko dana, zalizana kosa, čizme ili cipele marke Timberland, ranac i obavezna karirana košulja, po mogućnosti od nešto grubljeg materijala.

Ima istančan ukus za kulturne događaje, a u potrazi za prirodnim i organskim izuzetno ceni domaću kuhinju. Radije ide na kampovanje, nego u obilazak skupih radnji sa odećom. Lumberseksualci su pokupili najbolje od mačo muškaraca i metroseksualaca.

lumber.jpg
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: Gea

Taca

ona, stara
Član
E.

Energetski vampiri

- Iako postoje razlozi zbog kojih je nastao, izraz "energetski vampir" je nesrećno izabran - smatra psihoterapeut, dr Zoran Milivojević, - Ovu etiketu dobijaju ljudi koji nemaju razvijen osećaj empatije, odnosno sposobnost da međuljudske situacije sagledavaju iz aspekta druge osobe. Zato stalno traže pažnju, pričaju samo o sebi i ne registruju suptilne signale kojima im sagovornici poručuju da treba da promene temu, prekinu komunikaciju ili odu kući.

Naš sagovornik, međutim, naglašava da svako ima pravo da predloži način komunikacije koji mu odgovara. Na osobi koja se zatekla u ulozi žrtve, koja nema razvijenu sposobnost da kaže "ne", jeste da prestane da bude "energetski zombi". Ona bi trebalo da se suprotstavi, tako što će odnos definisati na svoj način.
 

Taca

ona, stara
Član
T.

TURBO FOLK - definisao Rambo Amadeus

„Turbo folk je fenomen koji nastaje kada primitivac ovlada tehnologijom. Nekritička upotreba tehnologije je turbo folk“.


"Ne radi se, dakle, samo o muzici, o estradi, o spotovima … Jednako tako kad u Ruandu prodaš automatsko naoružanje oni se potamane, jer sad odjednom može da ispali stotinu metaka, ne mora više strijelu po strijelu da ispaljuje. To je turbo folk. Turbo folk je kad đeca idu na ekskurziju i onda u autobusima svi trljaju po onim svojim androidima, niko ni s kim ne razgovara. Nema to u Švedskoj. Primitivac sa velikom strašću prihvata novine, ovlada tehnologijom, ali nema filozofsku distancu od tehnologije. Evo plastična hirurgija. Sad djevojčice za malu maturu, znači s 14 godina, dobivaju od roditelja za poklon da malo napumpaju usne."
 
Vrh Dno