• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Upozorenje poslodavcima - neisplaćivanje zarada biće tretirano kao krivično delo!

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
BEOGRAD - Predsednik saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović rekao je da ima nagoveštaja da će Vlada Srbije usvojiti incijativu sindikata da se neisplaćivanje zarada radnicima tretira kao krivično delo.

ljubisav-orbovi.jpg


"Inicijativu je prihvatio Socijalno ekonomski savet, ali, nažalost, dalji tok odrediće Vlada koja u prethodnom mandatu nije ništa uradila. Sada imamo nagoveštaja da će to biti prihvaćeno i da će to ući u zakonsku regulativu", rekao je Orbović gostujući u Dnevniku RTS-a.
Na zamerku novinara da Savet ne funkcioniše, Orbović je rekao da Savet nije profunkcionisao pošto je premijer prezauzet.
"Sada je premijer stalni član Saveta i to je jedan kvalitet. Problem je što je premijer prezauzet i nemamo sastanke. Moramo naći rešenje da to profunkcioniše, da to ne bude strogo vezano na njegovo prisustvo" izjavio je Orbović....

više na str:
http://www.gdeinvestirati.com/ostal...vanje-zarada-bice-tretirano-kao-krivicno-delo
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.831
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
To će malo teže ići...
 

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Poruke
3.889
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Ako ovo zaživi, u šta sumnjam, svi će poslodavci morati malo da robijaju, a ko će onda da radi i vodi posao...
Imao sam pre dosta godina problem sa neisplaćenim zaradama kao i sa neiskorišćenim godišnjim odmorom i slobodnim danima (kojih je bilo poprilično) natezao sam se preko suda godinu dana. Pre par godina opet slučaj sa neisplaćenim zaradama, bukvalno rintaš za veliko DŽ, opet natezanje preko suda. Skoro sam opet jedva isčupao novac... ne znam da li ti privatnici misle da svi živimo od vazduha, nemamo obaveze i možemo da ih častimo baš uvek a oni da imaju sve što im je neophodno u životu.87335_84400501_eusa_naughty.gif
 

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
privatnici su čudo... mada ko zna... ima mnogo radnika koji rade
na crno a to ne ide u prilog Državi, nema doprinosa a pare trpaju u džep...

att00001.jpg

(mala šala)
 
Vrh Dno