• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Umro brat Slobodana Miloševića

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Borislav Milošević, brat bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, preminuo je prošle noći u Beogradu, u Kliničko-bolničkom centru "Dedinje".

borislavmilosevic.jpg


Borislav je u veoma kritičnom stanju pre nekoliko meseci prebačen iz Crne Gore u Beograd na Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje". Lekari su mislili da neće preživeti jer je bio srčani bolesnik.

Rođen je 1934. godine u Nikšiću, odakle su se otac Svetozar i majka Stanislava preselili početkom Drugog svetskog rata u Požarevac, gde su 1941. dobili i sina Slobodana.

Na početku političke karijere Borislav Milošević je bio aktivan u međunarodnom sektoru Centralnog komiteta SKJ, a sedamdesetih godina je počeo diplomatsku službu u Rusiji, kao crnogorski kadar.

Bio je prevodilac Josipu Brozu Titu tokom osetljivih razgovora vođenih u četiri oka sa tadašnjim predsednikom Sovjetskoj saveza Leonidom Brežnjevom. Ambasador SR Jugoslavije bio je najpre u Alžiru, a zatim od 1998. godine u Rusiji.

više na str:
http://www.021.rs/Info/Hronika/Umro-brat-Slobodana-Milosevica.html
 
Vrh Dno