• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Ukrali mi ideju ....

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
Kraća radna nedelja i odmor od dva meseca za bolju produktivnost radnika

Naučnici sa fakulteta Južna Karolina, na čelu sa Aleksandrom Mičel, završili su veliko istraživanje o uslovima rada i produktivnosti. Zaključak - ako bi radna nedelja bila kraća i ako bi radnici imali godišnji od dva meseca, bili bi mnogo produktivniji i donosili bi bolje zarade poslodavcima.
221737_svposlovna-zena2_f.jpg
Sa druge strane današnji radnici zbog previše posla obolevaju od depresije i hronične nesanice i na taj način povećavaju šanse za razvoj alkoholizma kao i poremećaja u ishrani.

Potvrđeno je da ljudi iskreno žale za vremenima kada je radon vreme bilo jasnije utvrđeno, vikend slobodan, a slobodno vreme posvećeno porodici i prijateljima.
Obzirom da je u današnje vreme tako nešto nemoguće postići, poslodavci sve češće nude manji broj radnih dana, dvomesečni godišnji odmor i radnu atmosferu koja motiviše.

Model koji je kod američkih radnika prihvaćen sa oduševljenjem nosi naziv “Nedelja bez radnih sati” . On propagira politiku rada u kojoj radnik može na posao doći kada god želi ( 8, 12, 14 h). Na ovaj način radnik dolazi odmoran na posao, a poslodavci tvrde da su takvi radnici i kreativniji, brži i više posvećeni svom poslu od njihovih kolega, koji nisu u tom program.

http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Z...-od-dva-meseca-za-bolju-produktivnost-radnika

Neću više na internet ... garantovano su mi preko neta ove ideje ukrali :D

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
Naučnici sa fakulteta Južna Karolina, na čelu sa Aleksandrom Mičel, završili su veliko istraživanje o uslovima rada i produktivnosti. Zaključak - ako bi radna nedelja bila kraća i ako bi radnici imali godišnji od dva meseca, bili bi mnogo produktivniji i donosili bi bolje zarade poslodavcima.

to je jako dobra ideja....ali mislim da poslodavce nece da obraduje....dva meseca u toku godine da ti radnik ne dolazi na posao....:)...pa jos kraca radna nedelja....:).........kad se preracunaju koliko ce na tome da izgube ima i ovih par neradnih dana u toku godine da nam ukinu....

...ja sam radila u firmi gde se nije znalo za 1. maj..:(

dusicaa

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
18.08.2010.
Broj reagovanja
981
Horoskop
Strelac
Nesto sam citala ( ne drzite me za rec 100%) da je vlada Svajcarske predlozila dvomesecni odmor, ali se sindikat pobunio :rolleyes:

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
Nesto sam citala ( ne drzite me za rec 100%) da je vlada Svajcarske predlozila dvomesecni odmor, ali se sindikat pobunio :rolleyes:

Odbili Švajcarci većinom glasova na raferendumu :roflmao: ali nije bio u pitanju dvomesečni nego nešto kraći odmor ... neće ljudi da odmaraju :)

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
Pa ne držim te nego te informišem bre :p ...

dusicaa

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
18.08.2010.
Broj reagovanja
981
Horoskop
Strelac
Mislila sam na ova dva meseca sto spomenuh,kad ono krace :)
'bemu lebac, ja volim duziii odmor :p

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
Da znaš, obzirom na onu pričljivost nije isključeno :p

Anchy