• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Udruženje "Tata": Očevi diskriminisani kao roditelji

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
dete-oko-suze130x55.jpg

NOVI SAD -
U Srbiji oko milion ljudi ima problem koji se odnosi na razvedene, rastavljene i roditelje samostalne staratelje. 14. februara prošle godine, osnovano je udruženje "Tata", koje nastoji da reši deo tih problema. Trenutno broji oko 500 članova, ali je još 2.500 građana podnelo zahteve za učlanjenje. Taj broj se svakodnevno povećava, ali i spremnost očeva da govore o problemima sa kojima se susreću
.

Prema dosadašnjem iskustvu, očevi koji postaju članovi udruženja "Tata" najčešće to rade zbog brige o deci, kao i zbog toga što im je viđanje sa decom onemogućeno ili svedeno na minimum.
"Imamo i samohrane očeve koji se javljaju i koji nemaju nikakav kontakt sa bivšim suprugama, a da su deca kod očeva. To je velik problem, zato što je u našem državnom sistemu diskriminisan otac kao roditelj: čak i u našem zakonu piše "zaštita majke i deteta", a nigde ne postoji zaštita oca", ističe Dejan Pavlović iz ovog udruženja.

više na str:
http://www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/...cevi-diskriminisani-kao-roditelji_369938.html

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Dal je moguće? U zemlji Srbiji? Ali, neko će reći, možda su ti razvedeni (muškarci) tako i zaslužili, ne uzimajući u obzir interes deteta, već sopstveni.

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Izvini Stemis, ali ja znam da ima slučajeva kada majka jednostavno ostavi dete ocu da on vodi brigu o njemu, ili je ona nepodobna majka pa onda otac mora da preuzme tu ulogu.... da a stvarno zašto nema Zaštita oca i deteta...????? hm..

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Da, ali srećom, takvih slučajeva je jako malo.

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Ali ih ima, pogotovo u zadnje vreme sve više i više.... možda te nazovi majke traže neku samostalnost, grade karijere ili ko zna šta još pa im smeta briga o detetu.... (to za mene nisu majke)

Vrh Dno