• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Udobne "životinjske" stolice

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
255x16030063-8.jpg


Španski umetnik Maksimo Riera dizajnirao je kolekciju 'Životinjskih stolica'. Do sada je prezentovao stolice u obliku hobotnice, slona, morža, kita i nosoroga ,a uskoro će biti predstavljena i stolica u obliku bube.

Riera, čiji je rad pretežno po uzoru na apstraktni impresionizam i pop art, ovim kolekcijom „želi da oda počast celom životinjskom cartsvu koje živi na našoj planeti, kao pokušaj da osvrne i uhvati lepotu prirode svakog živog stvorenja“.
Svaka od ovih izuzetnih skulptura je anatomski tačna i izuzetno realistična, a uz to i praktična, i svaka stolica oslikava prirodnu vitalnost same životinje.
Prva stolica koju je napravio je Stolica Hobotnica. Ona ustanovljava osnovu i izgled svih narednih stolica. Ono što nju izdvaja iz cele kolekcije jeste njena elegantnost.

100701-09-10.jpg


više na str:
http://www.novimagazin.rs/opusteno/udobne-zivotinjske-stolice-foto
 
Vrh Dno