Twitter zabranjuje političko oglašavanje

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Američka kompanija Tviter saopštila je u sredu da zabranjuje političko oglašavanje na svojoj platformi. Iz kompanije su saopštili da je najavljena promena način da se smanji protok dezinformacija vezanih za izbore.
Međutim, eksperti upozoravaju da će nadolazeći politički kandidati možda teže pridobiti glasače bez oglašavanja. Izrazili su zabrinutost da će pojedine neprofitne organizacije koje deluju u javnom interesu teže preneti svoju poruku.
Facebook je saopštio da neće promeniti svoju politiku oglašavanja, koja omogućuje političarima da objavljuju reklame čak iako one sadrže neistine.

Izvor: http://rs.n1info.com/SciTech/a539691/Tviter-od-22.-novembra-zabranjuje-politicko-oglasavanje.html

Sjajna vest, što se mene tiče, kako u pogledu Twittera, tako i u pogledu Facebooka.
 

simpleman

Novajlija
Član
Nemam tj. nisam ni na Twitteru a ni na fejs-boku evo već dva meseca a možda i duže i moj osecaj je-I feel good.Joooj koje olakšanje kad' nemaš to s....
(sa dužnim poštovanjem i respektom za ljude koji su na društvenim mrežama i sl. jer i ja sam nekada bio jedan od njih).Puno više vremena imaš za zdravije stvari ali neću da skrećem sa teme.Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujem:D;)
 

Goranko

Novajlija
Deaktivirao sam Twitter nalog u septembru i nisam ga aktivirao. Verovatno je obrisan. Mnogo je stranačkih kadrova na Twitteru i Facebooku.
Da li će Google zabraniti političko oglašavanje? Ne želim da stranačke reklame prekidaju YouTube snimke koje gledam, da se pojavljuju kada podešavam tastature na tabletu i telefonu i da me ometaju u pregledanju sajtova.
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Ne verujem da će Google zabraniti političko oglašavanje, oni žive od toga.

Reklame na telefonu, tabletu i računaru možeš blokirati nekim adblocker-om.
A za YouTube možeš instalirati YouTube vanced aplikaciju, koja blokira reklame i još mnogo toga (za Android telefone).
 
Vrh Dno