TV pretplata

Gđa Blejz

Izmišljen lik
Član
#1
"Predlogom zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse predviđeno je da visina takse bude 150 dinara i da se naplaćuje uz račun za struju počev od 1. januara 2016.
Taksa neće biti posebno odvojena na računu za struju, već će ući u sumu koju građani moraju da plate na ime utrošene energije. Pored postojećih stavki o količini potrošene jeftine i skupe struje, na računu će biti navedena i stavka takse za javni servis.
To znači da građani neće imati mogućnost izbora po pitanju plaćanja takse. Ako je ne plate, čeka ih utuženje, i to, kako tvrde u RTS, od EPS-a.

U EPS, međutim, ne znaju ništa o tome. Na pitanje da li će EPS zbog duga za RTS taksu moći da seče i struju, direktor EPS Aleksandar Obradović odgovara: „Za nas je takva odredba nepoznata. Kada zakon i podzakonska akta budu usvojeni, tada možemo razgovarati o ugovoru sa RTS i našim međusobnim pravima i obavezama“.

Ko će biti oslobođen takse za RTS:

– Invalidi sa 100 odsto telesnog oštećenja
– Slepe osobe
– Osobe koje su izgubile sluh
– Vlasnici više nekretnina za stanove i kuće u kojima ne stanuju

Dva zakona

Predlog ovog zakona u suprotnosti je sa postojećim Zakonom o javnim medijskim servisima. Naime, ovaj predlog propisuje da je taksa za RTS i RTV 150 dinara, a prema postojećem zakonu, visinu takse određuju upravni odbori RTS i RTV. To znači da UO RTS sada može da odredi taksu od 500 dinara i da time ne prekrši zakon.

Izvor: Blic


Elem, ako zaista ovo izglasaju, svečano obećavam da će mi na sledećim izborima jedini kriterijum za gloasanje biti: onaj ko ukine predplatu za idiotski RTS za Predsednika! :ljut::ljut::ljut::ljut:
 

Gđa Blejz

Izmišljen lik
Član
#4
Nisam do sada, pa ne mogu ni ubuduće da ne ukaljam imidž :D A ako mi isključe struju, odoh bre na selo da živim ko gazda čovek, tamo ti ne treba struja, smederevac i greje i sija i kuva i greje vodu... ma ne dam ni 15 para a kamoli 150 dinara!
 
Top