Trudnicko i porodiljsko bolovanje

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Naknada zarade utvrđuje se u visini prosečne osnovne zarade za 12 meseci koji prethode mesecu u kome otpočinje korišćenje odsustva, uvećane za minuli rad, a najviše do pet prosečnih mesečnih zarada u Republici Srbiji.

Dakle, prosečna zarada se obračunava na osnovu ostvarenih osnovnih zarada uvecanih za minuli rad, odnosno naknada zarade.
 

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Član
Daje mi se neki pravni savet, cisto da se podsetim. :unsure:
U potpunosti sam izgubila osecaj da sam pravnik :(
Nazalost, vise sam godina provela u obrazovanju, no u primeni stecenog znanja. Sad mi nekako zao svih tih godina. Nekako jalovo znanje, koje sve vise bledi. 😒 Doduse, u laptop sam prenela celu svoju pravnu zbriku i bazu ugovora svih mogucih i nemogucih vrsta. Kad me uhvati melanholija, da imam sta da citam.
@Stemis napravi se tosa, pitaj nesto, da vidim umem li jos uvek misliti na taj nacin :thumbsdown: Ima li nekih krupnijih/bitnijih promena u zakonima? Drzavne sluzbe? Javna preduzeca? Radno pravo? Neki lex specialis za ove ''specijalne'' na vlasti?
 
Poslednja izmena:

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Ne, nema nekih bitnijih promena. Jedino što ja primećujem je sistematsko neprimenjivanje propisa. E da, uvedena je smrtna kazna kao vrhunsko dostignuće ove pravne države.
 

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Član
Ozbiljno???? Kako ja ne znam za to??? Kako su uspeli uneti smrtnu kaznu kad se kosi sa teznjama EU????
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Pardon, biće uvedena, "obećava" vlast. Verujem da se radi o spinovima, da bi narod ima čime da se bavi i da ne ometa vlast u vršenju dužnosti.
 
Vrh Dno