• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Trikovi za izbeljivanje zuba

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Poruke
9.398
Broj reagovanja
659
Trikovi za izbeljivanje zuba: 5 koraka do blistavog osmeha


Blistavobele zube i lep osmeh priželjkuje svako, ali ne može svako da odvoji 150 evra, koliko u našim privatnim stomatološkim ordinacijama košta profesionalni tretman izbeljivanja. Mi vam zato otkrivamo nekoliko trikova kojima ćete postići odlične instant rezultate.

Iako mnogi stomatolozi tvrde da profesionalno izbeljivanje zuba nije štetno, ima savesnih lekara koji priznaju da taj postupak ipak nosi n eke rizike. Iako su zbog kolega listom zamolili da im ne objavimo ime, ipak su naveli sve mane izbeljivanja:
– Može da ošteti gleđ i desni.
– Nakon tretmana zubi su skloniji tamnjenju. Samo gutljaj crnog vina ili kafe momentalno će izazvati pigmentaciju.
– Ta boja, srećom, nije trajna, ali je nije ni zgodno ni moguće prati zube svaki čas.


BELJENJE U KUĆNOJ VARIJANTI
Zube možete da izbelite za dve nijanse i sami metodom koja funkcioniše slično kao profesionalna, ali je mnogo blaža, pa samim tim i manje štetna. Potrebni su vam karbamid-peroksid jačine od 10 do 16 odsto u obliku gela i splint, spravica koja liči na protezu i koju prave zubni tehničari. Izrada splinta u našim ordinacijama košta oko 3.000 dinara. U nju se sipa gel, stavi se na zube i drži se celu noć. Ukoliko imate osetljivu sluzokožu, nemojte na ovaj način beliti zube.

ŠTO ČEŠĆE ISPIRAJTE USTA
Kad god ste u prilici, neposredno posle jela grgljajte vodu u ustima. Pomaže da se ostaci hrane i pigmentacija odmah isperu.
Uvek imajte pri ruci vodicu za ispiranje usta s fluorom. Njome ćete istovremeno očistiti zube i rešiti problem zadaha posle jela.

JEDITE PRESNO
Što češće jedite jabuke, kruške, jagode, celer ili šargarepu. Bilo koje sirovo voće ili povrće koje izaziva lučenje pljuvačke pomaže uništavanju bakterija i održava belinu vaših zuba.

TRIK ŠMINKA
Usne mažite ruževima i sjajevima koji vizuelno stvaraju efekat beljih zuba. U tom smislu najbolji su ruževi s plavim podtonovima – ružičasti, crveni, boje burgundca i šljive. Ako imate žute zube, nemojte usne mazati karminima s narandžastim podtonovima, uz njih će vam zubi izgledati još žućkastiji.

ŽVAKE SU PRVA POMOĆ
Kad vam četkica za zube ili vodica za ispiranje usta nisu pri ruci, a vi žvaćite žvake s ksilitolom. On uništava bakterije u usnoj duplji čak i u veoma malim koncentracijma, a u žvakama zamenjuje
šećer.
Izvor bliczena
 

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Poruke
9.398
Broj reagovanja
659
a i nisu im nesto trikovi:dummy1:
 
Vrh Dno