• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Trend koji može biti opasan

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Opasni teen trendovi


Tinejdžeri su prepuni ideja. Neke su originalne i odlične, a neke originalne, ali opasne, čak smrtonosne. Posebno je to važno jer je u ovom razdoblju života povećana sklonost riziku i nepromišljenom ponašanju.

Tinejdžeri su danas, više no ikad prije, izloženi utjecaju medija i drugih ljudi, a zbog toga stvaraju trendove od kojima se prosječnoj odrasloj osobi zavrti u glavi. Doslovno. Evo koji su to opasni teen trendovi koji se pojavljuju u posljednje vrijeme, uz one već dobro poznate trendove opijanja i eksperimentiranja s drogama.

Sol i voda – ova dva sastojka lako se nađu u svakom kućanstvu i na prvi su pogled bezopasna. Međutim, tinejdžeri pomiješaju sol i vodu, odnosno na dlan stave soli, a na sol kocke leda. Potom stisnu šaku i prate tko ima veći prag tolerancije boli. Onaj tko dulje izdrži, više je kul. No, ovako nastaju opekline kože drugog i trećeg stupnja!

58086-trend.jpg


Ispijanje votke preko očiju i rektuma – u engleskom se to još popularno naziva eyeballing i butt chugging. Dakle, eyeballing znači da se gutljaj votke ne popije već se ubrizga u oči. Ovo izaziva peckanje, crvenilo pa čak i sljepilo. Butt chugging je ubrizgavanje votke u rektum. Ovo izaziva oštećenja tkiva, trovanje, a ako je veća količina alkohola i smrt. Neke tinejdžerice čak namaču tampone votkom te ih stavljaju onako kako se stavljaju za vrijeme mjesečnice. Također je ova praksa iznimno opasna jer izaziva oštećenja organa i trovanje.


Gužva u gepeku – tinejdžeri koji imaju automobil, odnosno roditelji im ga posude za izlaske, često prevoze svoje prijatelje u gepeku. Ovo čine jer nemaju dovoljno mjesta za sve prijatelje u prednjem dijelu automobila ili zato što im je to jednostavno fora. Kako god bilo, radi se o veoma opasnoj radnji jer se pri bržoj vožnji osobe u gepeku mogu ozlijediti, a pri sudaru može doći i do smrti.

Vampirski ugrizi – oni su poznati još od prije, ali posebno su uzeli maha posljednjih godina s popularnošću sage 'Sumrak'. Dakle, tinejdžeri se doslovno grizu do krvi ili tako da se ispod kože podlije krv i vidi ugriz. Opasnosti – prijenos raznih infekcija, hepatitis, HIV i slično.

21427-trend3.jpg


Chatanje sa strancima – danas je veoma popularno chatanje sa strancima na razno raznim stranicama specijaliziranim samo za to. Sve bi to bilo OK kada se iza nekog 'slatkog i pristojnog tinejdžera' ponekad ne bi skrivao neki stari pedofil. Stvari nerijetko odlaze i korak dalje pa se tinejdžeri odluče naći s osobom s chata, a sve skupa može završiti fatalno.

Igra gušenja – radi se o igri koja to uopće nije, a prakticira se na tulumima. Jedna osoba snažno zagrli drugu s leđa i jako je stisne u predjelu srca i pluća ili vrata. Ponekad se koriste i pomagala poput remena ili marame kako bi stisak bio što jači. Ponekad se osoba koju se ovako grli onesvijesti. U ovoj su igri velike opasnosti od srčanog i moždanog udara.

41097-trend2.jpg


Uz sve ovo treba spomenuti i često udisanje ljepila zbog čega se javlja nesvjestica i vrtoglavica te pušenje muškatnog oraščića koji ima slične rizike. Treba znati da sve ovo može isprva izgledati kao bezazlena igrica, ali na kraju posljedice su više nego kobne.

Također, ako je jednom sve prošlo bez problema, ne znači da će jednako biti drugi ili treći put. Imate li i vi iskustva s ovakvim trendovima? Prakticirate li ih vi ili vaši prijatelji? Smatrate li da ugrožavate svoje zdravlje i život?

N.LJ.J.
Foto: Sxc.hu
 

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
hvala Bogu nemam tinejđere ali ovo je frapantno....:thumbsdown:
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Moji idu ka tim godinama. A oni kažu, hvala Bogu pa nam tata nije tinejdžer. :D
 
Vrh Dno