• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Torba otkriva vašu osobnost

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Koji je vaš stil?

Način na koji nosite torbu otkriva vašu osobnost

0577007.48.jpg

Možda je stvar u podsvijesti, ali što ako način na koji nosite torbu otkriva vašu osobnost? Osim ako niste tip koji novčanik nosi u džepu, a ključeve oko vrata, u torbi vjerojatno držite neke vama važne stvari. Način na koji čuvate svoje 'blago' otkriva ponešto o vašoj osobnosti.

Stručnjakinja za govor tijela Patti Wood otkriva što način na koji nosite torbu govori o vašoj osobnosti.
Više torba odjednom

Imate dvije, tri, četiri torbe o kojima brinete, pa vam je strategija – kako god da ih stavite, sve pristaje. 'Umorni ste, iscrpljeni i u žurbi', kaže Wood. 'Torbe govore da ste pomalo konfuzne i često odlutate u mislima.'
Torba prebačena preko podlaktice

Omiljeni stil zvijezda koje ganjaju paparazzi. Ovaj način nošenja torbe pokazuje moć. 'Nosite torbu kao da je neka medalja ili nagrada', objašnjava Wood. 'Osjećate se superiorno.'
Pismo torba koju držite objema rukama

Žena koja drži pismo torbu objema rukama s prednje strane tijela otkriva sramežljivost, a najčešće i zauzima stav s prekriženim nogama. 'To je obrambeni stav. Ako to radite na spoju, to je zato što vam je nelagodno i niste sigurni kamo to vodi.'
'Zagrljena' torba

Ako torbicu nosite poput francuskog kruha – zagrljenu jednom rukom i naslonjenu na tijelo, bez obzira ima li ručku ili naramenicu – usmjereni ste na svoj cilj. Wood ovo naziva praktičnim izgledom. Nije vam toliko stalo do torbe koliko do njenog sadržaja.
0582007.48.jpg

Torba prebačena preko glave

Djevojka koja nosi torbu prebačenu preko glave, položenu s prednje strane tijela, te ima slobodne ruke svjesno prekriva svoju liniju i odjeću. 'To je korisno, ali pokazuje i da ste pomalo nespretni. Ovo često viđam kod mladih žena.'
Torba kao treća ruka

Torba najčešće ima dugu naramenicu, ali umjesto da je nosite prebačenu preko glave, nosite je preko jednog ramena dok ona slobodno pada sa strane, najčešće do bedra. Patti kaže da to obično pokazuje nedostatak samosvijesti te da time kazujete da nemate moć nad vlastitim svijetom.
Ispod pazuha

Pismo torbu nije lagano nositi, ali na ovaj način torba je na sigurnom, a vaše su ruke slobodne. 'Uglavnom je riječ o nezgrapnosti. Često je vidim na ženama koje nose torbu koja ne pristaje njihovom tijelu.'
Poput kofera

Neke žene umjesto duge naramenice biraju torbe s kratkim ručkama. 'Ona je u poslovnom modu. Ubrzana je i torba joj je teška – manje joj je stalo do izgleda, a više do toga kamo ide.'

0571007.48.jpg

Torba preko ramena, naramenice pridržavate rukom

Stil u kojem je torba na jednom ramenu, sigurno smještena ispod lakta, dok naramenicu pridržavamo rukom podsjeća na Carrie iz Seksa i grada. 'Žene u velikim gradovima to rade. Sjećaju se da su im mame govorile da čuvaju svoje torbe. Ne žele ih pustiti dok hodaju! Pametno ponašanje na ulici.'
Žene bez torbe

Imate pametnijeg posla nego nositi torbu. Neke za to imaju pomoćnice, a neke dečka. 'Kad ljudi imaju potrebu u svakom trenutku izgledati sjajno, ništa ih ne smije opterećivati.'

IL/Refinery29​

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Što način na koji nosite torbu govori o vama?

15.01.2013. 11:59, Zadovoljna
Poznato je kako je ženska torbica čuvarica tajni, spremište brojnih stvarčica u 'SOS' prilikama i odraz platežne moći. No stručnjaci za govor tijela tvrde kako je način nošenja torbe, a ne njezin izgled i sadržaj, pravo ogledalo njezine vlasnice

60689057.jpg

Stručnjaci za govor tijela tvrde kako je način nošenja torbe, a ne njezin izgled i sadržaj, pravo ogledalo njezine vlasnice (Foto: AFP)
Poznato je kako naš izgled, odijevanje, izraz lica i držanje utječu na našu svakodnevnu interakciju s ljudima, prilikom susreta ovim karakteristikama ostavljamo prvi dojam.
http://zadovoljna.dnevnik.hr/clanak//moda_i_ljepota/torbe-koje-nas-mame-s-modnih-pista.html
Stoga tvrdi britanska stručnjakinja za govor tijela Patti Wood ne treba zanemariti ni omiljeni ženski modni dodatak, torbicu. Način nošenja torbice naime otkriva puno više o njezinoj vlasnici negoli što to otkriva kako je uvriježeno, sadržaj torbice.
http://zadovoljna.dnevnik.hr/clanak//uradi_sama/clutch-torbica-samo-po-vasem-ukusu.html
'Kuka ruka'
Omiljeni način nošenja torbe poznatih dama je popularni i najkopiraniji položaj u kojem je torba obješena preko ruke. Ovaj način nošenja označava moć, torba je u ulozi medalje časti i daje vam na osjećaju superiornosti. Osim toga ovakav položaj je idealan za isticanje torbi s potpisom kada se njezina vlasnica ne libi pokazati svoju platežnu moć.
Način nošenja torbe preko ruke označava moć, torba je u ulozi medalje časti i daje na osjećaju superiornosti
'Tegljač'
Ako spadate u skupinu dama koje uvijek nose više od jedne torbe, primjerice jednu preko ramena i jednu u ruci to vas odaje kao umornu, iscrpljenu osobu često odsutnu i u žurbi. Osim toga teško se nosite s prezentiranjem sebe u javnosti zbog čega svoj identitet krijete iza hrpe torbi različitih modela.

'Slobodna ruka'
Nošenje torbe na način da je prebačena preko ramena i pozicionirana na suprotnoj strani tijela osobađa prije svega ruke. Ovaj način najčešće biraju mlade djevojke i on je koristan jer omogućava slobodnu komunikaciju s okolinom, ali ističe i štrebersku stranu vlasnice.

'Štit'
Popularna clutch torbica koja je najčešći odabir za večernje i svečane prilike također puno otkriva o svojoj vlasnici. Naime ukoliko ju držite objema rukama u stavu prekriženih nogu znači da ste sramežljiva osoba koja ima naum štititi svoja dobra. Odraz je to i obrambenog stava koji i nije idealan za druženja, poruka koju odašiljete o sebi je da i niste pretjerano druželjubljiva osoba.
'Igračica'

Način nošenja torbice pod rukom popularizirale su protagonistice ulične mode u naumu da ovakvim nonšalantnim držanjem torbice što uvjerljivije daju do znanja kako je moda za njih samo igra. Torba u ovom slučaju ne predstavlja odraz moći, njezinoj vlasnici važniji je sadržaj.
60746224-torbe-torba-nosenje-ruka-govori-govor-tijela.jpg

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Znači da poseduješ od svega pomalo, što je, ako mene pitaš, najbolje :D

Ja mu spadam u ove torbe kofere i žene bez torbi...Znači ograničena sam :laugh:
Doduše, napredujem...Do pre 3 -4 godine bila sam samo žena bez torbe, pa sam se pomirila sa sudbinom da mi ipak treba s vremena na vreme :hilarious:

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
A ja se pitam zašto žene nose torbe na svakojake načine, a mi muški nosimo pederuše?

Njavica

Dreamer.
Starosedelac
Učlanjen(a)
07.08.2011.
Broj reagovanja
3.778
Horoskop
Devica
sve ovo mi zapravo zavisi od velicine torbe koju nosim, u poslednje vreme su to sto vece torbe da vise stvari moze da mi stane, i onda ih nosim preko ramena...

lutalica

optimista sa iskustvom
Starosedelac
Učlanjen(a)
12.08.2012.
Broj reagovanja
614
Horoskop
Rak
Sta ja da radim?! Nacin na koji ja nosim torbu, nije opisan...Znaci li to da sam osim sveta???

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
I sama volim veliku torbu , naravno ako mi se svidja ali i zbog toga što stane svašta, pa ne moram da nosim pomoćnu;)
Ali znam i to svakodnevno nošenje pretrpanih torbi dovodi do neprijatnih posledica. Zbog velikih torbi svaka druga žena ima probleme sa vratom, ledjima, rukama i kolenima a još potkrepljeno visokim potpeticama dodatno se sve komplikuje.
Vrat se povija u stranu da bi se uspostavila ravnoteža, a to dovodi do napetosti i upale mišića. Rame na kojoj se nosi torba pomereno je unazad i višlje od drugog. Ako se nosi samo na jednoj strani može doći i do iritacije nerava i išijasa.

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.553
Horoskop
Ribe
Nosim tašnu preko ramena a ona visi ispod te iste ruke što je valjda, najčešći i ovde nepomenuti !? :o način. Uvek mi je otvorena torba da bi mi sve ono misteriozno i zatureno bilo pri ruci. Svi me opominju da će me opljačkati ali to se nikada nije desilo. Takođe volim svuda da ostavim tašnu i da se vratim posle po nju i uvek je nađem na svom mestu. Otvorenu. :D

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
Није тајна да жене широм света "луде" за добрим, модерним ташнама, а једне од обожаваних су чувене "Hermès" кожне торбе, познатије као "Биркинке". Преносимо вам лепу и инспиративну причу везану за њихово настајање.:)

Пре свега, за израду ових торби, потребно је да мајстори који је праве добију дозволу, а њу стичу након завршетка дугогодишње обуке. Већина мајстора долази из једне париске школе, специјализоване за кожу, под именом "École Grégoire-Ferrandi". После школе пролазе обуку у оквиру компаније "Hermès", која траје 15 месеци, и најпре уче како да праве каишеве за сатове, ручке за ташне, и остале ситнице.

Посебан изазов представља израда ташне од крокодилске коже, јер мајстор са њом може да почне тек након петогодишњег искуства у прављењу обичних "Hermès" торби. У компанији је запослено око 2.000 стручњака, а сваки од њих се специјализује за израду само 4 облика ташне. Праве се од коже крокодила, гуштера, ноја и телета.12792324_1141212199225356_3183334806074677267_o.jpg

maki

Nindža
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.12.2015.
Broj reagovanja
2.231
Horoskop
Ovan
Torbu uvek nosim preko ramena. Ponekad je pridržavam rukom, ali više volim kad ruke mogu da stavim u dzepove.
Problem je veličina torbe. Koliko god da je velika uvek je napunim do vrha, jer sve svoje nosim sa sobom ;), zlu ne trebalo:D
Svi moji pokušaji da organizujem gde šta stoji koristeći ne samo pregrade u tašni nego i nesesere svih veličine uvek završi neslavno, te je ono što mi treba obavezno zatrpano na dnu tašne :o

Vrh Dno