• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Tipovi građe ženskog tijela

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Kakva je građa vašeg tijela? Jeste li pješčani sat, jabuka, kruška ili ravnalo? Kad god razmišljate o tome što obući i kakvu odjeću odabrati, morate krenuti od toga da najprije shvatite kakve ste građe – odnosno, koji je tip vašeg tijela. Tipovi građe ženskog tijela su sljedeći: pješčani sat, jabuka (trokut), kruška ili ravnalo.

Većina žena spada u kategoriju kruški, a tek među mršavim manekenkama prevladavaju ravnala i jabuke. Na takve razlike treba obratiti pažnju, jer ono što stoji dobro na mršavicama neće izgledati dobro na onima jače građe! Srećom za sve nas malo jače, vrijedi i obrnuto...

U nastavku teksta pregledajte sve kategorije i vrste građe ženskog tijela. Pronađite sebe i pročitajte preporuke kako se obući ovisno o tome kako ste građeni!

PROCIJENITE KAKO STE GRAĐENI

Stanite ispred ogledala (po mogućnosti malo većeg, tako da vidite cijelo tijelo) i realno procijenite oblik svoju građu. Povucite zamišljenu liniju koja spaja najširi dio vaših ramena s najširim dijelom bokova. Kakva je linija – da li je ravna, širi li se prema gore ili dolje? Da li je vaš struk uži od bokova i ramena, i ako je, koliko je uži?

Nakon toga pogledajte donje slike i procijenite kojem obliku tijela najviše nalikujete. Naravno da ne postoje samo četiri tipa ženske građe, jer su varijacije nebrojene, ali ipak se mogu izvući četiri glavna tipa. Sami procijenite može li se vaše tijelo usporediti samo s jednim, ili se ipak radi o kombinaciji dva tipa.

banana4_4.jpgHaljina prema obliku tijela

Čini se da su haljne sve omiljenije u poslednje vrijeme. Pored činjenice da su ljetnje haljine super slatke u svim svojim bojama i dezenima, pravi su izbor za velike vrućine i izgledaju prelijepo! Ali... od tolikog izbora po prodavnicama, naći onu pravu koja zaista odgovara vašem tijelu, može biti razlog za nerviranje! Smjestiti sve obline na pravo mjesto, osjećati se udobno i izgledati dobro, zvuči kao poziv na višečasovni šoping i isprobavanje... Na sreću, tu smo da vam skratimo muke! Evo nekoliko savjeta kako da "muškom" brzinom kupite najženstveniji odjevni predmet koji je baš po mjeri vašeg tijela!

Haljina sa nabranim okovratnikom
"Kruškolika" gradja - donji dio tijela je veći od gornjeg
 • Razmišljajte o klasičnom kroju, koji se lagano širi ka dolje.
 • Neupadljive šare će doprinjeti iluziji proporcije
 • Dužina do koljena može biti veoma laskava i ukoliko haljina nije ukrojenog struka, dobićete vizuelno na visini!

Maksi haljna sa perlama i bretelama oko vrata
Visoka i mršava:
 • Blago vama! Duge haljne izgledaju fenomenalno na visokim mršavicama!.
 • Samo odvažno, ovakva figura može da iznese i svjetlije boje i upadljivije šare!.
 • Obline možete naglasiti detaljima na haljini. Dzepići, kajišići...
 

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Sitnija figura
 • Kroj uz tijelo, ali nikako tijesno, ideaan je za žene sitne figure
 • dužina iznad koljena i visoko ukrojen struk će vas izdužiti.
 • Ne pretjerujte sa detaljima! Previše detalja će vas učiniti nalik na djevojčicu!

Satenska haljna sa nabranim V izrezom
Krupna figura
 • Dobro skrojena ili strukirana haljna će najbolje istaći vaše obline.
 • Budite oprezni sa materijalima, glomazne i grublje tekture će dodati neželjenu tezinu! Razmišljajte o laganim materijalima!
 • Bilo da izaberete haljinu kroja košulje ili onu bez ledja, ne zaboravite da naglasite struk, kako bi stvorili vizuelnu ravnotežu!
 • V izrezi ili duge ogrlice će skrenuti pažnju na vaše lice i vrat i vizelno stvoriti mršaviji izgled!
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Ako dozvoljavate da i ovde nešto napišem, najviše mi se dopadaju dva trougla, a odmah za njima idem jedan trougao, ali ne okrenut, već "običan". :wideyed:
 
Vrh Dno