• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Tijaniću se klima...

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.496
Broj reagovanja
16.496
Horoskop
Ovan
Aleksdandar Tijanić, direktor RTS veli po medijima kako će poslednji saznati da li mu se klima fotelja. Naime, u predizbornoj kampanji Tomislav Nikolić je obećao da će smeniti prvog čoveka RTS, osvedočenog ljubitelja vlasti, čoveka koji nikada nije podnosio alkohol, a posebno ne u studiju pred kamerama.
slide.jpg
Za Blic je direktor Tijanić izjavio:
- Mandat mi traje još godinu i po dana. O meni odlučuje Upravni odbor RTS, a o njegovoj sudbini Republička radiodifuzna agencija. Treba pitati RRA da li postoje inicijative za moju ili smenu članova UO - navodi Tijanić. Na pitanje da li to znači da nije imao razgovore sa Aleksandrom Vučićem, kratko je odgovorio:
- To je sve što mogu da vam kažem.
Tijanić je na funkciju direktora nacionalne televizije došao 2004, za vreme vlade Vojislava Koštunice. Posle izbora 2008, pričalo se da će s formiranjem nove vlade biti postavljen i novi direktor RTS, ali to se nije dogodilo. I Tadić je tada najavljivao da u RTS mora doći do promena. Iako je najavljivao da neće ponovo konkurisati za prvog čoveka RTS, ponovo je izabran na tu funkciju 2010. godine.
Gotovo da se mogu kladiti da će i dalje biti direktor, jer je čovek osvedočeni prijatelj vlasti.
Razumem gospodine Predsedniče!
Na mestu voljno!
 

Leontina

Poznata ličnost
Učlanjen(a)
22.07.2011.
Poruke
70
Broj reagovanja
3
Horoskop
Lav
Ne znam, ja ne volim Nikolića, nekako mi uz njega ne ide da je prvi čovek Srbije. al ajd...
Nego ovo oko smene Tijanića, kao i svih ostalih, je čista osveta, koja je odvratna.
Da se razumemo, Tijanić jeste bio "marioneta" bivše vlasti, ali koliko se ja sećam i pre njega, svi su bili uz vlast.

Ja volim Miomira Marića.
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.496
Broj reagovanja
16.496
Horoskop
Ovan
Ma Tijanić je čovek za svaku vlast. I ovoj će biti dobar, garant.
A što se tiče smene funkcionera, jbg, to je loša stvar za ovu zemlju. Ali, uzimajući u obzir da jako retko postavljaju eskperte, već politički podobne, onda me uopšte ne tangira. Kako došao, tako i otišao.
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.496
Broj reagovanja
16.496
Horoskop
Ovan
Uprkos najavama da će biti smenjen čim nova vlast bude formirana, Aleksandar Tijanić ostaje direktor Javnog servisa do kraja drugog mandata 2014, piše Kurir. Kurir podseća da je od 2004, kada je prvi put imenovan za direktora RTS, Tijanić ispratio tri vlade i svaki put spremno dočekao novu, što se desilo i ovaj put. Tijanić je, inače, na čelo RTS došao je u vreme prve vlade Vojislava Koštunice, kome je, dok je vršio funkciju predsednika SRJ, bio savetnik za medije (2001-2003).
Tada je zbog njegovog dolaska ceo UO RTS podneo ostavku, jer "ne ispunjava formalni uslov - završen fakultet" (studirao je FPN, ali nije diplomirao) i znanje stranog jezika, ali Tijanić nije otišao.
Prethodno je 2001. osujećen njegov dolazak na čelo Politike, pa je Tijanić za tadašnjeg premijera Zorana Đinđića napisao jednu od najcitiranijih rečenica: "Ako Zoran Đinđić preživi, Srbija neće".

Isti slučaj kao i kada je S smenio na vlasti DSS. tadić je tada takođe najavio Tijanićevu smenu, ali na tome je i ostalo. Tako je i sada. Ne postoji vlast sa kojom on ne može da se sliže.
 
Vrh Dno