Tetovaža

anuška

Poznata ličnost
Član
#1
Prije tetoviranja, saznajte značenje tetovažaŽeljeli biste tetovažu, ali nemate inspiraciju što staviti? Evo nekih prijedloga i njihovog značenja...


Proljeće i ljeto je vrijeme za pokazivanje raskošnih tetovaža koje se nalaze na različitim dijelovima tijela, no nije vrijeme kada se i one tetoviraju. Za takve poduhvate jesen i zima su bolja razdoblja, zbog toga jer koža nije toliko izložena suncu. Zato, ako planirate staviti neku tetovažu, sada je definitivno vrijeme da to učinite.

Ako ne znate kakvu biste stavili tetovažu, na koji dio tijela, Internet je mjesto gdje možete pronaći inspiraciju, dok će maštovitost i umijeće same osobe koja će vas tetovirati definitivno biti presudne da vam tetovaža ispadne kako treba.

Kako bismo vam pomogli donijeti pravu odluku, evo nekih zanimljivih prijedloga i ideja za tetovaže i ujedno njihovog značenja. Ovo su samo neke od ideja, a na vama je da ih personalizirate na svoj osobiti način, da odražavaju vaš ukus i karakter.

I nemojte zaboraviti, kada stavljate tetovaže, to je slika koju ćete nositi i gledati na sebi cijeli život (naravno, osim ako se ne odlučite na skupo lasersko uklanjanje tetovaže).


Kineska slova i simbolika


Ako imate određeno mjesto na tijelu koje ima neku drugačiju pigmentaciju koji biste željeli prekriti ili pak želite možda neku malu tetovažu, ali koja za vas ima neko određeno značenje, kineska slova mogu biti jedan od boljih odabira. Ova kompleksna slova, takozvani logogrami nisu obična slova kao što je to slučaj u našem pismu, nego svaki od tih znakova predstavlja određenu riječ i mogu se koristiti individualno. Primjerice, kineski znakovi za „Snagu“, „Hrabrost“, „Vjeru“, četiri osnovna elementa - voda, vatra, zrak i zemlja i tako dalje. Nekoliko znakova može čak pričati svoju priču.

Tribal i maurske tetovaže


Ako vam se sviđa stil tribal tetovaža, obavezno za tetoviranje uposlite pravog majstora za tetovažu. Naime, tribal i maurske tetovaže imaju određeni prepoznatljiv stil, ali opet svaka može biti i je drugačija, jer se one oblikuju prema stilu i građi tijela i naravno željama i ukusu samog vlasnika tetovaže. Svaki pravi majstor za tetovaže će kreirati vašu osobnu tetovažu.


Zlatna riba Koi


Ova vrsta zlatne ribe dio je Kineske i Japanske mitologije, a riječ je o ribi koja se smatra oličenjem hrabrosti i drugih pozitivnih kvaliteta kao što su sposobnost za postizanje visoko postavljenih ciljeva, te emocionalnu i spiritualnu snagu koja je potrebna kako bi se prebrodila neka teška vremena. Također, vjeruje se da se ova riba ponaša poput samuraja, hrabro iščekuje svoju smrt nakon što je primjerice uhvaćena u mrežu, a opet je snažna kada pliva protiv riječne struje, kako bi pronašla hranu, te zbog toga je i još simbol ustrajnosti.


Tetovaže cvijetova


Tetovaže različitih cvijetova vrlo su popularne kod žena i to ne samo zato jer su lijepe i ženstvene, nego zato jer svaka vrsta cvijeta može imati svoje značenje. Tako orhideje znače ljepotu, ljubav i blagostanje, lotus je simbol čistoće, inteligencije, ljubavi i mudrosti, plumeria (Frankopanka) simbolizira prijateljstvo i toplinu... i tako možemo u nedogled. Dakle za svaki cvijet i općenito biljku možete pronaći neko općeprihvaćeno značenje ili pak neka vrsta cvijeća može imati neko svoje osobno značenje.
(vam)​
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
#2
Baš sam mislio da proćaskamo o tetovažama. Ja ih ne volim. I da mi plate, ne bih je uradio na sebi. Posebno mi ružno deluju tetovaže na ženskom telu.
 

Gđa Blejz

Izmišljen lik
Član
#3
Džoan Bremer iz Kalifornije podelila je fotografiju svoje tetovaže na društvenoj mreži. Naime, ova 31-godišnjakinja je imala spontani podbačaj u sedmoj nedelji trudnoće, nakon čega je odlučila da napravi tetovažu i posveti je svojoj prerano izgubljenoj bebi. Ona je priznala da joj je upravo tetovaža dala snage da se suoči sa tragedijom i potraži pomoć.

tat.jpg

Njena tetovaža je pokrenula svojevrsni trend, pa su ubrzo brojne žene koje su imale podbačaj počele da dele fotografije sličnih tetovaža.

24sata.rs
 

Shesau_

Poznata ličnost
Član
#6
Omg,ove tribale nikada necu razumeti. Prva tetovaza,uradila sam je pre 17 godina je upravo tribal iznad guze i prosle godine je htedoh prekriti pa mi nesto bilo zao:rolleyes: Imam ih jos,najveca je na butini,zamka za snove. Naravno,nastavljam i dalje. Najveca zelja mi je da uradim rukav :)
 

Gđa Blejz

Izmišljen lik
Član
#7
Volim da vidim tetovažu na ženi i na muškarcu. Ali ne znam...čak ne znam ni šta bih istetovirala...osim možda roze vilinog konjica. :laugh:
 

Shesau_

Poznata ličnost
Član
#8
Uvek kazem da je dobro sto nemam previse novaca,ko zna na sta bi licila do sada :rolleyes: Inace,lakse izdrzim tetoviranje nego pirsing. Nos sam dva puta busila,ali drugi put se nisam bas proslavila:cautious: Davali mi vode i secera :whistling: a tetovaza na butini mi je radjena 6-7 sati i nista,uzivanje :)
 

Tihi

onaj što teče
Član
#9
Ja sam remekdelo.
Nikad cilј tetoviranja nije bilo ulepšavanje. Promena je bila cilј. Počev od nubijskih
sveštenika izbrazdanih lica 2000 godina pre Hrista, preko tetoviranih akolita u
hramovima Kibele u Starom Rimu, sve do današnjih Maora sa duboko urezanim moko
šarama, lјudi su se tetovirali da bi time svoje telo ponudili kao vid žrtvovanja bogovima,
trpeći fizičku bol dok ih ukrašavaju, i na kraju bili sasvim drugačiji.
Uprkos zlokobnim upozorenjima u „Trećoj knjizi Mojsijevoj“ (19:28 ) koja zabranjuje
pravlјenje belega na telu, tetoviranje je postalo ritual inicijacije koji su prihvatili milioni
lјudi u savremenom svetu – redom od tek stasalih tinejdžera, preko okorelih
narkomana, sve do domaćica iz predgrađa.
Samim činom tetoviranja kože iskazuje se moć transformacije, saopštava svetu: ja
sam gospodar svoga tela. To zanosno osećanje kontrole koje se postiže
transformacijom sopstvenog tela učinilo je da milioni postanu zavisnici od raznih
postupaka kojima se menja fizički izgled: kozmetičke hirurgije, pirsinga, bodibildinga,
steroida… čak i bulimije i promene pola. Čovekov duh žudi za tim da postane gospodar
svoje telesne lјušture.

Izgubljeni simbol Dan Brown
 

Beba

Poznata ličnost
Član
#10
Na meni samo trajna šminka usana tj. sistem tetovaže!
 
Poslednja izmena od urednika:
Top