• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Tetovaza i pirsing

dusicaa

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
18.08.2010.
Broj reagovanja
981
Horoskop
Strelac
Zanima me,kako bi ste reagovali da vam dete dodje kuci i pokaze uradjenu tetovazu povecu naravno ili s mindjusicom u nosu,usni,obrvi...?

beauty

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
19.10.2010.
Broj reagovanja
14
Sreca moja pa moje dete ne voli tetoaze i pirsinge, inace ne znam sta bih radila da zeli to da uradi, ne znam nacin kako bih je odgovorila od toga. Cerka mojih prijatelja to voli i sva se izbusila, ima nekoliko rupica na usima, ima pirsing i na pupku. Ona ima 19 godina i kaze da sama odlucuje o svom telu. Istina, punoletna je i sta covek da prica kada ona jednostavno reci roditelja ne zeli da cuje.

dusicaa

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
18.08.2010.
Broj reagovanja
981
Horoskop
Strelac
Za mene bi to bio sok.Mada sam vise nego sigurna da tako sto necu doziveti jer smo ucili i naucili sinove da za svaku bitnu odluku" tri put mere jednom seku",a da uvek konsultuju nas,jedine prave prijatelje na svetu.I zaista sam srecna sto se toga pridrzavaju.
Preziru pirsing,tetovaza im nije mrska na tudjem telu ali je ni jedan ne zeli. Hvala im do neba...:roflmao:

Habibi

Član partije :P
Starosedelac
Učlanjen(a)
30.04.2011.
Broj reagovanja
192
Horoskop
Ribe
Volim i jedno i drugo i apsolutno nemam ništa protiv toga...naravno dokle je sve u granici normalnog...Tetovaža bilo da je na ženskom ili muškom telu je jako sexy detalj (opet kažem da nije pretrpano i bez ukusa)...pirsing mi se dopada samo na pupku...
Ako mi jednog dana moje dete kaže da želi da uradi nešto od toga,ja bih mu objasnila prednosti i mane svake promene na telu...al mu nebih zabranjivala...

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Broj reagovanja
659
moj mladji sin ima tetoviranog strelca na butini,nije veliki i mnogo je dramio da to istetovira.meni se nije dopadala ideja a onda je otisao sa ocem na more i ovaj mu je dozvolio,tim pre sto i moj muz ima tetovaze.meni se ne dopada,mislim da je prolazna moda i da ce se pokajati.starijem ne pada na pamet da se -zigose-kako on kaze i odvratno mu je,a tek pirsinge da ne pominjem.gledao je kako ruzno izgleda ta rupica vremenom kad se koza opusti i ona se uveca.vidim da i ovaj mladji nosi sorceve i bermude koji pokrivaju tetovazu,ne kaze da se pokajao,ali je ne pokazuje kao ranije.

dusicaa

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
18.08.2010.
Broj reagovanja
981
Horoskop
Strelac
Zapravo je o tome rec,sto verujem da se kad tad pokaju svi oni koji su u jednom trenutku rekla bih slabosti dozvolili sebi taj "luksuz".
Moram priznati da mi je tetovaza kod vaterpolista simpaticna,nekako mi uz njih jos i ide...:roflmao:..no opet sam srecna sto moj sin nema zelju za tim..:laugh:

Habibi

Starosedelac
Učlanjen(a)
30.04.2011.
Broj reagovanja
192
Horoskop
Ribe
Sve je stvar ukusa i naravno gde se taj detalj nalazi,ako bih se ja tetovirala to bi onda bilo na nekom mestu koje se kasnije nebi videlo,hoću reći sa godinama idu i drugi stilovi oblačenja šta je u mladosti bilo razgolićeno to se kasije pokrije garderobom...Moja tetovaža bi bila medju plećkama...

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Te stvari ne podnosim. Svašta sam u životu radio, probao, ali nikada nisam probao nikakvu drigu, niti mi je padalo napamet da se tetoviram. Deca su mi mala, još uvek to ne mogu ni da zamislim, ali ja sam već razgovarao na tu temu sa njima i nadam se da će me poslušati.

Habibi

Starosedelac
Učlanjen(a)
30.04.2011.
Broj reagovanja
192
Horoskop
Ribe
ahhaha a šta si to onda probao,majke ti...:roflmao:

Pa dobro kao što rekoh stvar ukusa...

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
heheh licno bih im skinula i to bez anestezije !

tamarishka

Vila dobrila
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.01.2010.
Broj reagovanja
857
Horoskop
Vodolija
Ne volim ni pirsinge ni tetovaze... Mada, moram priznati da nekad mi neka tetovaza na nekome izgleda simpaticno... Nadam se da necemo voditi bitku na tu temu kad odraste....

ushljokana ribizla

Zvezdica
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Broj reagovanja
298
Horoskop
Jarac
E vako, ja imala pirs na uhu, i na usni (preko cele donje usne, onako na sredini (stavicu vam sliku kasnije). Imala sam privremenu tatu (od kane) svidela mi se.. lepa je bila. Meni je mnogo znacilo to sto je pisalo. Ali nije to za mene. Pirsing na usni je bio jako super, makar meni. Ovaj na uhu, sam skinula iz razloga sto mi organizam nije prihvatio to, i bolelo me je na dodir. Ali zaista, ova preko usne je ♥pewam....JPG slika ima nekoliko godina.. vise nemam taj pirs.. ali eto.. da vidite :D (inace pevam na slicici hahaha )

Habibi

Starosedelac
Učlanjen(a)
30.04.2011.
Broj reagovanja
192
Horoskop
Ribe
E dobro da i tebe ugledasmo konačno...:D:thumbsup:

Habibi

Starosedelac
Učlanjen(a)
30.04.2011.
Broj reagovanja
192
Horoskop
Ribe
Nisam te videla, nije htelo da se otvori...

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Prije tetoviranja, saznajte značenje tetovaža

7234_big.jpg

Željeli biste tetovažu, ali nemate inspiraciju što staviti? Evo nekih prijedloga i njihovog značenja...

Proljeće i ljeto je vrijeme za pokazivanje raskošnih tetovaža koje se nalaze na različitim dijelovima tijela, no nije vrijeme kada se i one tetoviraju. Za takve poduhvate jesen i zima su bolja razdoblja, zbog toga jer koža nije toliko izložena suncu. Zato, ako planirate staviti neku tetovažu, sada je definitivno vrijeme da to učinite.

Ako ne znate kakvu biste stavili tetovažu, na koji dio tijela, Internet je mjesto gdje možete pronaći inspiraciju, dok će maštovitost i umijeće same osobe koja će vas tetovirati definitivno biti presudne da vam tetovaža ispadne kako treba.

Kako bismo vam pomogli donijeti pravu odluku, evo nekih zanimljivih prijedloga i ideja za tetovaže i ujedno njihovog značenja. Ovo su samo neke od ideja, a na vama je da ih personalizirate na svoj osobiti način, da odražavaju vaš ukus i karakter.

I nemojte zaboraviti, kada stavljate tetovaže, to je slika koju ćete nositi i gledati na sebi cijeli život (naravno, osim ako se ne odlučite na skupo lasersko uklanjanje tetovaže).

Kineska slova i simbolika

tattooo01.jpg

Ako imate određeno mjesto na tijelu koje ima neku drugačiju pigmentaciju koji biste željeli prekriti ili pak želite možda neku malu tetovažu, ali koja za vas ima neko određeno značenje, kineska slova mogu biti jedan od boljih odabira. Ova kompleksna slova, takozvani logogrami nisu obična slova kao što je to slučaj u našem pismu, nego svaki od tih znakova predstavlja određenu riječ i mogu se koristiti individualno. Primjerice, kineski znakovi za „Snagu“, „Hrabrost“, „Vjeru“, četiri osnovna elementa - voda, vatra, zrak i zemlja i tako dalje. Nekoliko znakova može čak pričati svoju priču.

Tribal i maurske tetovaže

tattooo05.jpg

Ako vam se sviđa stil tribal tetovaža, obavezno za tetoviranje uposlite pravog majstora za tetovažu. Naime, tribal i maurske tetovaže imaju određeni prepoznatljiv stil, ali opet svaka može biti i je drugačija, jer se one oblikuju prema stilu i građi tijela i naravno željama i ukusu samog vlasnika tetovaže. Svaki pravi majstor za tetovaže će kreirati vašu osobnu tetovažu.

Zlatna riba Koi

tattooo06.jpg

Ova vrsta zlatne ribe dio je Kineske i Japanske mitologije, a riječ je o ribi koja se smatra oličenjem hrabrosti i drugih pozitivnih kvaliteta kao što su sposobnost za postizanje visoko postavljenih ciljeva, te emocionalnu i spiritualnu snagu koja je potrebna kako bi se prebrodila neka teška vremena. Također, vjeruje se da se ova riba ponaša poput samuraja, hrabro iščekuje svoju smrt nakon što je primjerice uhvaćena u mrežu, a opet je snažna kada pliva protiv riječne struje, kako bi pronašla hranu, te zbog toga je i još simbol ustrajnosti.

Tetovaže cvijetova

tattooo07.jpg

Tetovaže različitih cvijetova vrlo su popularne kod žena i to ne samo zato jer su lijepe i ženstvene, nego zato jer svaka vrsta cvijeta može imati svoje značenje. Tako orhideje znače ljepotu, ljubav i blagostanje, lotus je simbol čistoće, inteligencije, ljubavi i mudrosti, plumeria (Frankopanka) simbolizira prijateljstvo i toplinu... i tako možemo u nedogled. Dakle za svaki cvijet i općenito biljku možete pronaći neko općeprihvaćeno značenje ili pak neka vrsta cvijeća može imati neko svoje osobno značenje.

(vam)​

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Baš sam mislio da proćaskamo o tetovažama. Ja ih ne volim. I da mi plate, ne bih je uradio na sebi. Posebno mi ružno deluju tetovaže na ženskom telu.

Njavica

Dreamer.
Starosedelac
Učlanjen(a)
07.08.2011.
Broj reagovanja
3.778
Horoskop
Devica
4 pirsinga i ne zaustavljam se... mada cu pokusati da izbegnem pirsinge na licu, ostaje ipak oziljak, koliko god neprimetan znam da bi mi danas sutra smetao.... :shy:

khm khm, za ostale ne znam koliko je pametno ali evo jedna slicica mojih beba.... :D

ixh5vr.jpg

Vrh Dno