• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Telepatija

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Blizanci, ali i psi imaju sposobnost čitanja misli

Pošiljatelj poruke ne smije biti skeptičan prema telepatiji, a stanje uma slično sanjarenju najbolje prima poruke, a telepatija je česti motiv u holivudskim filmovima


telepatija-blizanci-ali-i-psi-imaju-sposobnost-citanja-misli-504x335-20101043-20101029181414-e8e5db11eea6b8d6e8d29ac60323df0c.jpg

Fotolia Stanje uma slično sanjarenju najbolje prima poruke


Psi su toliko usklađeni s ljudima da u trenu mogu osjetiti jesu li oni ushićeni, umorni, depresivni ili ih primjerice boli glava, a sve mnogo prije ikakvog izraza lica ili drugih znakova tijela, pokazuje studija sa Sveučilišta Florida. Iako istraživači vjeruju kako je ‘pseća telepatija’ urođena, ističu i kako su u čitanju misli kućni psi mnogo uspješniji od divljih. No nisu samo kućne ljubimci telepati - ljudska svjedočanstva osobito se vežu uz jednojajčane blizance.

Čak i kada su ih dijelile tisuće kilometara, blizanci tvrde kako su istovremeno snažno osjećali što se događa s bratom ili sestrom na drugom kontinentu: od intenzivnih događaja poput automobilske nesreće pa sve do romantičnog izlaska sa sretnim završetkom. Sličnih anegdota ima mnogo no nijedan eksperiment nije nedvosmisleno potvrdio ili pobio fenomen telepatije.
Pokus s 10-godišnjim blizancima Richardom i Damienom Powellom jedan je od zadnjih koji je to pokušao. Najprije su ih odvojili, a zatim su ispred Damiena počeli razbijati tanjure te kasnije bušiti balone. U prostoriji na drugom katu Richard je bio opušten i spojen na poligraf koji je svakog trenutka iscrtavao promjene pulsa, disanja ili tlaka. Rezultati pokazuju kako je Richard podsvjesno osjetio reakcije svoga brata.


Za telepatiju je potrebno dvoje

Dva uma bez predrasuda te mentalno i fizičko opuštena prvi su korak za početak eksperimenta s telepatijom.
Vizualizacija između umova

Odašiljatelj i primatelj trebali bi vizualizirati kako su im pomoću primjerice cijevi ili žice umovi povezani.
Slike kroz cijev putuju do drugog uma

Dok odašiljatelj šalje, primjerice sliku jabuke, treba je što jasnije zamišljati kako putuje do primatelja.
Špijuni koji daleko vide

Tijekom Hladnog rata, na Institutu Stanford, Institutu za psihološka istraživanja u New Yorku i drugim tajnim laboratorijima, američka vojska i CIA su koristili telepate koji su kroz tajni projekt “Stargate” špijunirali Ruse, a da se nisu niti maknuli iz Amerike. Prema svjedočenju telepata Josepha McMoneaglea, koji je bio špijun sve do ukidanja projekta 1995., tim je tehnikom “gledanja na daljinu” uspio otkriti skrivene baze na drugom kraju svijeta.
Špijuni su se najprije oslanjali na telepatsku vezu s nekim drugim čovjekom, a kasnije samo na zemljopisnu kartu. Najveći uspjeh operacije ”Stargate” bio je 1979. kada su razotkrili lokaciju i izgradnju najveće ruske podmornice klase “Typhoon”, više kilometara u unutrašnjosti zemlje.
Značajnu ulogu odigrali su i u talačkoj krizi 1979. u Iranu. Tada su ‘vidjeli’ u kakvom su stanju taoci i u kakvim ih uvjetima drže. Nedavni pokus sa McMoneagleom, u kojem je pokušao otkriti lokaciju jedne žene, pokazao je dvosmislene rezultate, i nastavak igre između fascinacije telepatijom i čiste znanosti.
Opušteni um je otvoren

Na odjelu za parapsihologiju Sveučilišta Edinburgh doktor Paul Stevens pokušava dokazati kako svi ljudi imaju sposobnost telepatije. Ljude promatra u potpuno opuštenom stanju, sličnom sanjarenju, u kojem je um otvoren za nove informacije.
Demonstracija telepatije

Klasični testovi za testiranje telepatije teže jednostavnosti, a Zenerove karte su najpoznatije. Sastoje se od 25 karata na kojima je pet simbola. Statistički mogućnost pogotka je 20 posto, a za demonstraciju telepatije treba konstantno pogađati više.
Ruska veza na daljinu

Mentalnom komunikacijom na daljinu bavili su se i Rusi, a najpoznatiji eksperiment je između biofizičara Jurija Kamenskog i moskovskog novinara Karla Nikolajeva. Oni su uspjeli razmijeniti poruke na daljini od 3200 kilometara što je potvrđeno instrumentima.
Pohvala Einsteina

Albert Einstein je prisustvovao eksperimentima književnika Aptona Sinclaira i supruge. Einstein je napisao predgovor za njegovu knjigu “Mental Radio” u kojoj je opisano kako je Sinclairova supruga telepatski primala i reproducirala crteže.
Osjećaj na daljinu

Telepatija dolazi od grčkih riječi tele što znači daljina i pathe odnosno osjećaj. Ona je komunikacija između dva uma.

Da li i vi imate sposobnost telepatije?
 

lutalica

optimista sa iskustvom
Starosedelac
Učlanjen(a)
12.08.2012.
Poruke
756
Broj reagovanja
614
Horoskop
Rak
Mozda bi to bilo dobro.... A mozda je zastrasujuce... Ipak neka ostane kako jeste...:cautious:
 

Insajder

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
05.04.2013.
Poruke
3.472
Broj reagovanja
2.181
Horoskop
Ovan
Imao sam telepatskih iskustva sa mojim bratom. Ne znam da objasnim, ali tako se 'poklapale' situacije
da smo mislili na iste stvari u istom trenutku i to na velikoj daljini.
Da je bilo par puta pa da kažem slučajnost, ali to se konstantno dešava.
 

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Mislim da imam jer mi se nekoliko puta "poklopilo" s nekim od mojih prijatelja. Ispričat ću slučaj koji mi se dogodio: sanjala sam drugaricu koja radi sa mnom da nosimo dugu gredu i nekako se okrenusmo i nju greda udari u glavu i ostane joj crno. U jutro pričam njoj što sam sanjala, ona se nasmeje digne kosu a na čelu crna čvoruga. Pred jutro udarila glavu o vrata od kupatila.:D
 

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Desi mi se ponekad da pomislim na neku osobu i eto ona zove telefonom... razgovaram sa nekom osobom i u jednom momentu poklope nam se reči ... ili još jedan primer odavde.. kuckam na jednu temu i napišem šta mislim kad ono ili Boki ili Anuška već to isto napisali.... da li je to slučajnost ili telepatija?:)
 

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Poruke
8.988
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Ta telepatija koliko znam vazi za bliske osobe sa kojima smo i krvno povezani. Posto nisam iz te price, jasno je da sam operisana od bilo kakave telepatije.
 

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
Starosedelac
Učlanjen(a)
19.01.2013.
Poruke
4.274
Broj reagovanja
2.948
Horoskop
Lav
Dešavalo mi se kao Jaci, da pomislim na nekoga i taj neko me pozove. Dešavalo se da sestra počne rečenicu, ja je završim, iako nismo bliznakinje.
Verujem da postoji veza između ljudi, možda je i nesvesna.
A što se tiče ovih istraživanja i korišćenja telepatije u ratne svrhe, to mi se ne dopada.

Ovim osećajem treba da se bave psiholozi i psihijatri, i ne treba zloupotrebljavati moć telepatije.
 
Vrh Dno