• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Tango u terapijske svrhe

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
OPA!
Najljekovitiji ples je tango

Tango je pun zagrljaja koji stvaraju iluziju ljubavnog odnosa, pa se već naveliko koristi u terapijske svrhe


tango_couple_cor.jpg

TTango je najljekovitiji ples od svih
z


Tango je ples koji je užitak kako za gledatelja tako i za same plesače, koji se oslanjanju jedan na drugog i drže se u naručju, što stvara iluziju ljubavnog odnosa.
Upravo zbog toga stručnjaci vjeruju da je tango najljekovitiji i najposebniji ples zbog izazivanja osjećaja kakve ne može izazvati niti jedan drugi.
Blizina koja je nužna za plesanje tanga omogućuje terapijske učinke na osobe koje se osjećaju nevoljeno, napušteno i usamljeno, a pacijenti se nakon plesa osjećaju bolje i lakše napreduju u svom liječenju.
Već sat vremena plesanja dnevno smanjuje halucinacije psihičkim bolesnicima, bolje ih fokusira i daje im koncentraciju koju inače nemaju, a posebno dobre učinke ima na starije usamljene osobe.
Naravno, zamislite kakve sve pozitivne učinke tango ima na zdrave osobe, kojima pomaže lučiti više hormona zadovoljstva, donoseći bolje raspoloženje i bolje zdravlje.
Stoga, umjesto da gledate Ples sa zvijezdama, požurite naučiti tango zajedno sa svojim partnerom ili partnericom i uživajte zajedno.

25.01.2013. 17:20:27
Izvor: Metro portal
 
Vrh Dno