• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Tajanstveni i uzbudljivi labirinti

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Vrtni labirinti podjednako su uzbudljivi i lijepi, pogledajte kako izgledaju neki od najboljih labirinta u Europi.
hedge_maze.jpg

Labirinti su tajanstveni i uzbudljivi. Puni pravih i pogrešnih putova. Privlače pozornost gdje god bili te su neizostavni u uređenju raskošnih vrtova vila i dvoraca. Pogledajte gdje se nalaze neki od najljepših labirinta na svijetu.
Talijanski perfekcionizam
Savršeno uređen labirint nalazi se u dvorištu poznate vile Lante u gradiću Bagnaia u okolici Rima. Vila je sagrađena u vrijeme renesanse prema nacrtima slavnog arhitekta Jacoba Barozzija. Pored fascinantnog labirinta, posjetitelje privlače fontane i vodoskoci.
villa_lante_wiki.jpg

Kameni labirint
U provinciji i gradu Granada nalazi se dvorac posljednjih muslimanskih vladara Španjolske. Alhambra je sagrađena u 13. stoljeću, a od 1984. je na UNESCO-ovom popisu svjetske kulturne baštine. U citadeli dvorca prostire se veliki kameni labirint.
alhambra.jpg

Ornamenti kod jezera
Selo Utting kod umjetnog jezera Ammersee u Njemačkog svake godine dobiva novi 'Ex Ornamentis' u travi koji podsjeća na labirinte. Godine 2001. prikazan je tako Leonardov vitruvijev čovjek, a prošle su godine glavne zvijezde bili Asterix i Obelix. Posjetiteljima najčešće treba oko sat vremena kako bi pronašli izlaz iz labirinta 'Ex Ornamentis'.
ammersee.jpg

Suptropsko iskustvo u Engleskoj
Engleski Glendurgan Garden u Cornwallu star je oko 177 godina. Lokacija je zbog blage klime kao stvorena za zelenilo pa odlično uspijevaju i suptropske biljke. Labirint nije napravljen da bismo se u njemu izgubili, već kako bismo uživali u idiličnoj atmosferi.
glendurgan_maze_02.jpg
 

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Opasan labirint
U jednom od najdužih labirinta na svijetu, izlaz se doista može tražiti cijeli dan. Na nekoliko mjesta su postavljeni mali mostovi kako bi posjetitelji mogli lakše vidjeti gdje se nalaze, ali je središnji dio u kojem se nalazi mali toranj zapravo puno dalje nego što se čini. Radi se o Hedge Maze labirintu koji je samo jedan od labirinta oko dvorca Longleat u Engleskoj.
hedge_maze.jpg

Château de Villandry
Dvorac Villandry nalazi se 15 kilometara od grada Tours u francuskoj regiji Loire. Sagrađen je u 16. stoljeću, a raskošni vrtovi se protežu na tri razine. Najzanimljiviji je tzv. vrt ljubavi koji čini jedan od najljepših parkova u Europi. Oko dvorca se ujedno nalazi 'kuhinjski vrt' za organski uzgoj povrća.
villandry_chateau_ss.jpg
 
Vrh Dno