• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Svetski poznate fontane

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Ovom prilikom Vam predstavljamo fontane svetski poznatih arhitekata koje posetioce ostavljaju bez komentara. Uživajte u slikama
1. Bellagio fontane

Fontane koje vas ostavljaju bez daha u Las Vegasu su upravo sa tim ciljem i dizajnirane.

fountain06.jpg
2. „Swarovski lice“ fontana

Ova neverovatna fontana formira ulaz u Swarovski predstavništvo u Austriji.
fountain03.jpg
3. Levitirajuće fontane

Isamu Noguchi je koncept fontana preneo na viši nivo kada je kreirao ove zanimljive fontane koje izgledaju kao da uzleću zahvaljući svojim vodenim motorima.
fountain02.jpg
4. Vrtlog fontana

Prelepu fontanu naziva Charybdis je dizajnirao William Pye.
fountain01.jpg
5. Prstenasta fontana

Locirana u Atlanti, ova interaktivna fontana sadrži kontrolisana svetla i vodene motore koji su sinhronizovani sa muzikom koja se pušta na zvučnicima u tornjevima koji je okružuju.
fountain09.jpg

 

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
6. Crown fountain


Interaktivni rad javnih umetnika postavljen u Millennium parku koji je u centru Čikaga.

fountain08.jpg
7. Fontana na mostu

Kreativna fontana na mostu koji je postavljen iznad reke Han u Seulu predstavlja jednu od glavnih turističkih atrakcija.

bridge06%281%29.jpg
8. El Alamein fontana

Prelepa fontana i spomen na rat u Sidneju.

fountain04.jpg

10. Fontana bogatstva

Jedinstvena fontana locirana u signapurskom najvećem šoping centru.

fountain05.jpg

Izvor: Toxel
6. Crown fountain  Interaktivni rad javnih umetnika postavljen u Millennium parku koji je u centru Čikaga.  7. Fontana na mostu Kreativna fontana na mostu koji je postavljen iznad reke Han u Seulu predstavlja jednu od glavnih turističkih atrakcija.  8. El Alamein fontana Prelepa fontana i spomen na rat u Sidneju.  9. Igrajuća fontana Najviša fontana na svetu u Dubaiju.  10. Fontana bogatstva Jedinstvena fontana locirana u signapurskom najvećem šoping centru.   Izvor: Toxel
 
Vrh Dno