• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Svetleći bicikli na ulicama Beograda

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
255x16030484-bicikl.png


Ulice Beograda u subotu će preplaviti svetleći bicikli u okviru mesečne proslava biciklizma u urbanoj sredini.

Okupljanje biciklista počeće u 17:00 na Trgu republike, a biciklisti će sa nekoliko prototipa "biciklotrona" da osvetle grad i provozaju se beogradskim ulicama.
Biciklisti će se voziti Bulevarom kralja Aleksandra, Ulicom cara Nikolaja, Nebojšinom, Tiršovom, Resavskom, Nemanjinom i Karađorđevom, a vožnju će završiti na Savamali, u prostoru Kulturnog centra GRAD.
Zajednička biciklistička vožnja koja se odvija u više od 300 gradova širom sveta sa ciljem veće prisutnosti dvotočkaša u saobraćaju nosi naziv "Kritična masa", a u Beograduje sprovodi Udruženje Ulice za bicikliste.
Organizatori su najavili da specijalno iznenađenje očekuje posetioce 22. Kritične mase, a to je izvlačenje Biciklotron srećke.
Svako ko uzme "Ulice za bicikliste" bedž ima šansu da osvoji osvetljavanje bicikla ledsijalicama.
Kritična masa je mesečna proslava biciklizma u urbanoj sredini. Pokret u Beogradu je nastao na inicijativu bečkog volontera, a organizuje se od aprila 2011. godine, od kada se biciklisti bore za veća prava u saobraćaju i poboljšanje bezbednosti u korist građana i građanki koji biraju bicikl kao prevozno sredstvo.

autor: M. Pantićizvor: Novi magazin


http://www.novimagazin.rs/opusteno/svetleci-bicikli-na-ulicama-beograda
 
Vrh Dno