• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Sve teže do kredita, kamate idu i do 45 odsto

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.926
Horoskop
Blizanci
Početak prošle godine obeležile su izjave kako analitičara, tako i bankara o novcu i njegovoj vrednosti. Izjave analitičara su počivale na teoriji da će u 2012. godini novac biti skupa i nedostupna roba.

timthumb.jpg


Istovremeno su nas bankari uveravali da je došlo vreme za smanjenje kamatnih stopa i povećanje dinarskih plasmana, kao i nove bankarske proizvode posebno kreirane po potrebi klijenata.

Kako je po prirodi stvari novac uvek najskuplja roba koja se prodaje na tržištu, novac koji kupujemo od banaka nažalost nije pojeftinio. Godišnje statistike pokazuju trend smanjenja kamatnih stopa, i to za oko jedan odsto godišnje, ali ovaj trend definitivno nije dovoljan da bi se pozitivno odrazio na naše novčanike.

A naši novčanici su se maksimalno istanjili.Protekla godina je u punom mahu odrazila krizu na sve segmente naših života – privreda koja sve više tone, otkazi koji su mnoge koštali prihoda, inflacija od preko 12 odsto, nestabilan kurs dinara, povećanje PDV-a su samo neke od stavki koji smo doživeli i preživeli u prošloj godini.

Novac je na kraju, u 2012. godini ipak bio skupa i nedostupna roba. Kako se godina sve više približavala kraju, tako se smanjivala ukupna izloženost banaka, a kreditne aktivnosti su se usporavale.....

više na str:
http://www.kamatica.com/istrazivanja/sve-teze-do-kredita-kamate-idu-i-do-45-odsto/7252
 
Vrh Dno